profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fast Lap 1.posmā Pērnavā latviešu braucēji izcīna godalgotas vietas (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 26.04.2016 - 19:25 Fast Lap 1.posmā Pērnavā latviešu braucēji izcīna godalgotas vietas (VIDEO)
Foto: Egidijus Babelis

Aizvadītajās brīvdienās mainīgos laikapstākļos Igaunijā tika aizvadīts pirmais no plānotajiem četriem Fast Lap posmiem. Kopā šosezon notiks četri posmi – divi Igaunijā (Pērnavā) un divi Lietuvā (Kačerginā). Šīs sacensības, atšķirībā no pagājušā gada, ir reģistrētas Lietuvas automobiļu federācijā, kas nozīmē to, ka tajās var startēt arī LAF licencēti sportisti.

Kā portālam pastāstīja Mārtiņš Dzenītis, tad Pērnavā uz starta izgāja 73 sportisti, kas tika sadalīti sekojošās klasēs – Pro 1600 (mašīnas ar drošības karkasu līdz 1600 kubikcentimetriem), Pro 2000 (mašīnas ar drošības karkasu līdz 2000 kubikcentimetriem), Pro 3000 (mašīnas ar drošības karkasu līdz 3000 kubikcentimetriem), Pro 3000+ (mašīnas ar drošības karkasu virs 3000 kubikcentimetriem), Street 2500 (ielas automašīna bez drošības karkasa un ar derīgu tehnisko apskati līdz 2500 kubikcentimetriem) un Street 2500+ (ielas automašīnas bez drošības karkasa un ar derīgu tehnisko apskati virs 2500 kubikcentimetriem).


Foto: Egidijus Babelis

Sacensību formula ir sekojoša. Vispirms seko brīvie treniņbraucieni. Pēc tam ir pirmā Time Attack sesija, kas notiek pusstundu, bet pēc tam seko otrā sesija, kas ilgst 20 minūtes. No šiem abiem braucieniem ieskaitē iet sportista pats labākais apļa laiks. Ja Street klasei sacensības pēc šīm divām sesijām beidzas, tad Pro klases braucējiem ir iespēja braukt vēl divos iebraucienos Wolf Race jeb braucienā ar kopējo startu, kur jābrauc desmit apļi. Pirmajā braucienā savā starpā sacenšas Pro 1600 un Pro 2000 braucēji (brauciens kopējs, bet ieskaite atsevišķa), bet otrajā braucienā startē Pro 3000 un Pro 3000+ braucēji (brauciens kopējs, bet ieskaite atsevišķa). Kad pirmais iebrauciens beidzas, tad seko otrs tāds pats iebrauciens. Uz starta dalībnieki stājas pēc Time Attack uzrādītā rezultāta, bet rezultātu šajā Wolf Race nosaka pēc izcīnītās vietas finišā. Kā zināja teikt Dzenītis, tad daudzi braucēji izvēlas startēt tikai Time Attack, bet ir savukārt sportisti, kuri piedalās tikai Wolf Race.


Foto: Egidijus Babelis

Vislabāko rezultātu pirmajā posmā uzrādīja Mārtiņš Sesks (Ford Fiesta), kurš Pro 1600 klasē Time Attack bija otrais. Tikmēr trešo vietu Pro 1600 klasē izcīnīja Dzenītis, bet Trūps palika trešais Street 2500 klasē. Tikmēr Wolf Race Sesks 1.braucienā savā klase palika otrais, bet Dzenītis trešais, savukārt otrajā braucienā Dzenītis bija otrais, bet Mārtiņš palika trešais. Ņemot vērā, ka abiem Mārtiņiem punktu skaits bija vienāds, tad augstāku rezultātu izcīnīja tas, kuram bija labāks rezultāts Time Attack. Līdz ar to Wolf Race noslēgumā Sesks savā klasē bija otrais, bet Dzenītis – trešais. Reinis Lazdiņš (Honda Civic) pirmajā Wolf Race braucienā izstājās (aizsvīda logs), bet otrajā braucienā Reinis finišēja sestais. Vēl no latviešiem startēja Artūrs Batraks (Mitsubishi Evo VI), Mārtiņš Bezbailis (Honda Civic), Einārs Lindermanis (Mitsubishi Evo) un Reinis Trūps (Rover). Sacensībās uz starta plānoja iziet arī Artūrs Šimins, taču viņš bija spiests izstāties motora defekta dēļ. 


Foto: Egidijus Babelis

''Jāsaka, ka kopumā sacīkstes tika aizvadītas korekti un ļoti solīdi. Nav nekādas grūstīšanās, un konkurenti atstāj vietu arī citiem. Uzreiz varu pateikt, ka izbraukties sacensībās var ļoti daudz, jo diena sākas ar brīvajiem treniņiem, kas ilgst pusotru stundu. Pēc tam seko divi Time Attack braucieni un beigās vēl mašīnām ar drošības karkasu ir iespēja braukt no kopējā starta. Visiem šosejas braucējiem ieteiktu izmantot šo Fast Lap kā ļoti labu treniņu. Līmenis tur ir labs, jo daži vadošie braucēji brauca ar baigiem monstriem. Absolūtajā ieskaitē ātrākais bija Daiņus Matijošaitis, kurš speciāli Fast Lap uzbūvēja jaudīgu Evo IX (apmēram 600 Zs),'' tā Mārtiņš Dzenītis.

Savs komentārs par aizvadīto braucienu bija arī Reinim Lazdiņam (Honda Civic). ''Pirmajā Wolf Race (R2000) braucienā izstājos, jo aizsvīda logs, bet otrajā braucienā pēc starta, izvairoties no priekšā notiekošās stiprās sadursmes starp Julius Skirmantas (Honda) un Kristijonas Pelanis (Honda), uzņēmu triecienu pa labo aizmugurējo riteni no Dovidas Nojus (Bmw), kā rezultātā ar bojātu piekares ģeometriju finišēju tikai sestais."


Matijošaita Superauto. Foto: Egidijus Babelis

Nākamais Fast Lap posms 21. un 22. maijā notiks Lietuvā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png