profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zvaigzne: Ja nav uzdevums cīnīties par uzvaru, tad neredzu jēgu piedalīties sacīkstēs

Go4speed 12.04.2016 - 22:27 Zvaigzne: Ja nav uzdevums cīnīties par uzvaru, tad neredzu jēgu piedalīties sacīkstēs
Publicitātes foto

"Zvaigzne Motorsport" komanda 2016. gada startēs pilnu sezonu Baltijas autošosejas čempionāta četru stundu izturības sacensībās. Komandas ir sagatavojusi BMW automobili "Diesel" klasei un ir gatava cīnīties par uzvaru!

"Šim auto būs 3-litru standarta turbo dīzelis. Par piekari jāsaka paldies HGK Racing komandai, tāpēc šim auto tagad ir būtiskas atšķirības no oriģinālās BMW piekares. Ātrumkārba pagaidām ir palikusi ielas versijā," ar jauno auto iepazīstina komandas vadītājs un pilots Valts Zvaigzne, kurš autosporta aprindās pazīstams no kartinga gaitām un startiem rallijā.


Publicitātes foto

Valtam gan ir pieredze arī autošosejas sacensībās. "Pāris gadus atpakaļ startēju izturības sacīkstēs "Kaļķis Motorsport" komandā. Dzīvē esmu vēlējies pamēģināt dažādas autosporta disciplīnas, bet autošoseja saistīja jau no kartinga laikiem. Soli uz autošoseju pamudināja spert ģimene, pamazām sākām domāt par jaunizveidoto projektu un lēnā garā to arī realizējām."

Valta karjeras sasniegumos ir pirmās vietas Palangas un Rīgas 1000 km sacīkstēs 2010. gadā A1600 klasē. 2015. gada vasarā viņš piedalījās arī vienās sacensībās ar „Legends” klases auto. Pēdējos gados ir izcīnītas vairākas uzvaras rallijsprinta sacensībās. Uzvaras, pjedestāli un augstas vietas raksturo pilota sacīkšu mērķus. Tāpat augsti mērķi ir arī gaidāmajai sezonai.


Publicitātes foto

"Mērķi ir visaugstākie, jo, ja nav uzdevums cīnīties par uzvaru, tad neredzu jēgu piedalīties sacīkstēs! Mērķis ir uzvara ne tikai klasē, bet arī absolūtajā vērtējumā Baltijas 4h sacensībās. Saprotam, ka 1000 km sacīkstē tas būs vēl grūtāk, bet ne neiespējami," apņēmības pilna ir "Zvaigzne Motorsport" komanda. "Protams, lietuviešu komandas ir ļoti spēcīgas un ātras, taču nevajag no tā baidīties - tās ir izturības sacensības un to rezultātu var ietekmēt ļoti daudz faktoru."

Braucējs gan ir noslēpumains par komandas sastāvu: "Vairāk vai mazāk ir skaidrs pilotu sastāvs, tomēr pagaidām atstāsim nelielu intrigu. Nāks tuvāk sacensībās, tad arī izziņosim." Valta atbilde liek domāt, ka ir gaidāms kāds interesants pārsteigums.


Publicitātes foto

Pērn pilnu sezonu "Diesel" klasē aizvadīja cita Latvijas komanda "Flash Racing", kurai arī ir augstas ambīcijas un tagad arī pieredze izturības sacensībās. Vai "Flash Racing" komanda būs lielākie konkurenti vai draugi cīņai ar lietuviešu komandām? "Zinām, ka "Flash Racing" startēs ar jaunu auto. Ja mēs salīdzinām ar Latvijas komandām, tad viņi būs lielākie konkurenti, bet runājot par izturības sacensībām - dzīvosim, redzēsim!"
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png