profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņi pievienojas Baltijas autošosejas izturības sacensībām

Go4speed 23.02.2016 - 10:37 Igauņi pievienojas Baltijas autošosejas izturības sacensībām
Miks Mātens. Foto: Indrek Allik

Baltijas autošosejas garo distanču sacensībās vēsturiski ir dominējuši lietuvieši. Mūsu dienvidu kaimiņu aizraušanos ar izturības sacīkstēm pamazām sāk pārņemt arī latvieši un igauņi, kas uz 2016. gada Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) sacensībām būvē vairākus BMW automobiļus. Ja latvieši vairāk lūkojas "Diesel" klases virzienā, tad igauņus redzēsim 3 litru klasē ar BMW E46 M3 automobili.

Pirmo reizi spēkus Baltijas 4 stundu sacensībās „Vineda" komanda izmēģināja pērnās sezonas noslēguma sacensībās Biķerniekos. Apmierināti ar pasākumu un rezultātiem mūsu ziemeļu kaimiņi ir ķērušies pie darba.   

"Būvējam BMW M3 automašīnu paredzētu „3000" klasei. Auto būvējam "Ants Racing" garāžā pie pieredzējušiem meistariem, kas uzbūvējuši ne vienu vien šosejas un rallijkrosa automašīnu. Interesanti, ka izmantosim lietuviešu "Samsonas Motorspot" sekvenciālo ātrumkārbu, bet virsbūves detaļas esam pasūtījuši no Latvijas komandas "Flash Racing," stāsta komandas direktors Miks Mātens.   

Miks Mātens trīs gadus pēc kārtas ir bijis vicečempions Igaunijas čempionāta "BMW 325". „Brīnumainas neveiksmes mani ir vajājušas un neesmu ieguvis titulu. Joprojām mērķis ir tikai viens - pirmā vieta." Paralēli viņš vadīs igauņu komandu Baltijas izturības čempionātā, pie stūres sēžoties tikai atsevišķās sacīkstēs.   "Ideja par piedalīšanos izturības sacīkstēs radās, jo tas ir lētākais un vieglākais veids braukt autošosejā Baltijas valstīs. Pērn piedalījāmies Palangas 1000 km sacīkstēs ar BMW 325 kausa auto, bet nebijām to pareizi sagatavojuši un nonācām pie secinājuma, ka jābūvē auto tieši izturības sacīkstēm, jo izturības sacīkstes ir ļoti aizraujošas!"    

Komanda izvirzījusi ambiciozus mērķus jau pirmajai sezonai: "Pirmo reizi uz starta auto varēs redzēt Pērnavas 1000 km sacīkstēs, kur cīnīsimies par uzvaru. Saprotam, ka tas būs grūti ar pilnībā no jauna uzbūvētu auto. Bet mūsu sezonas mērķis ir startēt 12 stundu sacīkstēs Brno trasē."   

Interesants ir veids, kā igauņu komanda izlēma startēt Rīgā. "Mums bija noslēgtas derības - BMW 325 kausa čempiona auto startēs četru stundu sacensībās. Tīri prieka dēļ un tāpēc, ka mums visiem ļoti patīk Biķernieku trase," ar čempiona Alana Tigane auto pēc dažādām ķibelēm tika iegūta 13. vieta.   Pirmie pionieri Baltijas izturības sacensībās sāk nest augļus, jo Igaunijā ir stipri augusi interese. "Zinu, ka kopā ir plānotas trīs jaunas automašīnas, kā arī citi braucēji interesējas par iespējām braukt mūsu komandā."   

Daudzām lietuviešu komandām ir ilggadīga pieredze izturības sacensībās, gan Baltijas valstu mērogā, gan ārvalstīs. "Kas ir tās lietas, kas nepieciešamas panākumu gūšanai? Stabilitāte, tehnikas izturība un veikli pit-stopi," lakonisks savās atbildēs ir Miks Mātens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png