profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ceturtajā 'Dzintara Aplis' posmā lietus un volgu sadursme

Go4speed 29.07.2015 - 22:48 Ceturtajā 'Dzintara Aplis' posmā lietus un volgu sadursme
Foto: Sandis Minka

Ar lielu daudzumu pārsteidzošu momentu, pagājušajā nogalē norisinājās ceturtais "Dzintara Aplis" posms. Daudzu braucēju automašīnas piemeklēja tehniski defekti, kamēr veiksmīgākie savā starpā spraigi cīnījās par svarīgajām vietām uz pjedestāla. Braucēji neiztika arī bez nopietnākiem kontaktiem un vienam no braucējiem savu automašīnu gadījās pamatīgi apskādēt.

Šajā posmā VAZ 1600 klasē uz starta parādījās šogad vēl uz starta neredzētais Pēteris Laipnieks, kurš arī iepriekš uzrādījis labus rezultātus. Kamēr vairums braucēju aizvadījuši jau trīs posmus Igaunijas trasē, Pēterim šosezon tas bija pirmais starts un viņš to aizvadīja godam, iegūstot otro vietu savā klasē. Sīva cīņa norisinājās par pjedestāla vietām, kad Pēterim bija jācīnās ar Kristapu Ābolu un lietuviešu braucēju Adomas Petrovas. 

Ervīna Kreicberga Volga, foto: Sandis Minka    

Pirmajā braucienā ātrākais bija lietuvietis, atstājot aiz sevis Laipnieku un Ābolu, taču otrajā braucienā ātrākais bija Ābols, kamēr Laipnieks arī otro braucienu noslēdza otrajā vietā, atstājot lietuvieti trešajā. Atbildot uz jautājumu, kāpēc Laipnieks nepiedalījās iepriekšējos posmos, viņš izteicās, ka tās bija sadzīviskas lietas un mācības, smejoties piebilstot, ka viņš "atļāvis konkurentiem pacīnīties". "Kvalifikācijas braucienos sanāca taustīties, kad bija jāmeklē trases sausākās vietas un nebija jābrauc gluži pa trajektorijām, tādā veidā arī izdevās tos vinnēt. Pirmajā braucienā vienā no līkumiem nedaudz kļūdījos, bremzējot par vēlu. Otrajā braucienā startēju no pirmās vietas un atkal pārcentos - sajūgu atlaidu par strauju un automašīna gandrīz vai noslāpa, līdz ar to atkritu uz piekto vietu. Drīz vien panācu Kristapu Ābolu un ar sāncenšiem braucām "ķēdītē". Pēdējā aplī pozīcijas mainījās pat septiņas reizes un lietuvieti izdevās apdzīt tikai pēdējā līkumā, kad ielecu iekšmalā. Bija tiešām jautri!" par aizvadītajām sacensībām izteicās Pēteris Laipnieks

VAZ 1300 klasē sīvākā cīņa norisinājās starp Aivaru Laipnieku un Mārtiņu Lagzdiņu, kad Lagzdiņam izdevās uzvarēt pirmajā braucienā, taču Laipniekam - otrajā, kā rezultātā braucējiem vienāds punktu skaits. Trešajā vietā ierindojās Harijs Ulpe, pirmajā braucienā finišējot kā trešais, taču otrajā - kā ceturtais. 

Diena tika aizvadīta ar mainīgiem laikapstākļiem, līdz ar to braucējiem sevi bija jāpierāda uz atšķirīga trases seguma. Gan skatītāji, gan braucēji vienmēr izteikušies, ka Volgas slapjā laikā pa trasi slidinās diezgan graciozi, kas bija novērojams arī šajās sacīkstēs. Cīņā ar slapjo laiku, braucēji pieļāva dažādas kļūdas, kas noveda pie izslīdēšanas ārpus trases vai pat spēcīgām avārījām. Spēcīgāko no tām piedzīvoja Harijs Blicavs un Ervīns Kreicbergs, kad Blicavs nenovaldīja savu Volgu, sagriezās un uzslīdēja virsū garām braucošajam Kreicbergam. Blicava Volga bija pamatīgi apskādēta, taču uz otro braucienu pārsteidzošā kārtā viņam izdevās savest automašīnu kārtībā vismaz tik daudz, lai tiktu pielaists sacensībām.

Harija Blicava Volga pēc sadursmes. Foto: Sandis Minka

Grūti šajās sacīkstēs gāja vairākiem braucējiem gan tehnisku iemeslu dēļ, gan arī slapjās trases dēļ. Andrejs Paupers pirmajā braucienā nenovaldīja savu Volgu, sagriezās un savu automašīnu nespēja atkal iedarbināt, Normunda Dobuma automašīnu pievīla sadales vārpstas defekts. Tehniski defekti piemeklēja arī Normunda Bērziņa un Anatolija Gabrāna Volgas, kad Bērziņa Volgai neizturēja ātrumkārba, taču Gabrāna automašīnai dzinēja defekts.

Spraiga cīņa norisinājās starp Ainaru Šēnfeldu un Ivaru Janeku, kad pirmajā braucienā, esot pirmajā pozīcijā, nervi neizturēja Šēnfeldam un viņš izbrauca no trases, ļaujot Janekam uzvarēt. Otrajā braucienā Janekam izdevās veiksmīgi turēt pirmo pozīciju līdz mirklim, kad arī viņš pieļāva kļūdu un saslīdēja, kā rezultātā uzvarēja Šēnfelds. Pēc abiem aizvadītajiem braucieniem ar vienādu skaitu pirmajā un otrajā vietā ierindojās attiecīgi Šēnfelds un Janeks. Patīkams pārsteigums braucējiem bija arī Aleksandrs Čuhrovs, kurš ar Volgu brauc tikai pirmo gadu un šajās sacīkstēs ieguva godalgoto trešo vietu. 

"Volgām slapjais asfalts ir tāda valša deja [smejas]. Ja žiguļi pa trasi driftē, tad volga kā sāk slīdēt, tad lēnām arī slīd, kur tā vēlās! Arī man gadījās pāris reizes izlidot un bija tikai milimetri līdz betonu apmalēm, lai savu volgu pamatīgi apskādētu. Sakarā ar to, ka šī bija slapjā gonka, sacensības bija ļoti interesantas, tas vien uzsit lielu jautrību!" pozitīvi par aizvadītajām sacīkstēm izteicās pirmās vietas ieguvējs Ainars Šēnfelds.

Nākošās sacīkstes norisināsies rekonstruētajā Biķernieku trasē, 15. un 16. augustā un braucēji ar nepacietīgu gaida šo piekto posmu. Braucēji atzina, ka sacīkstes ir grūti prognozēt un nevar paredzēt, kādi laikapstākļi būs sacensību dienā. Volga ieskaites uzvarētājs Šēnfelds atzina, ka viss būs atkarīgs no tā, cik ātri braucēji spēs pierast pie trases: "Kādam pietiek ar trīs apļiem, taču citam vajag vairākus treniņu braucienus".

VAZ 1300 klases rezultāti: 
1. Aivars Laipnieks  
2. Mārtiņš Lagzdiņš  
3. Harijs Ulpe   

VAZ 1600 klases rezultāti: 
1. Kristaps Ābols  
2. Pēteris Laipnieks  
3. Adomas Petrovas (Lietuva)   

VOLGA sacensību rezultāti: 
1. Ainars Šēnfelds  
2. Ivars Janeks  
3. Aleksandrs Čuhrovs  

Volgas dejo valsi:
Komentāri
DEM0Ns 31.07.2015 11:47
VAZ klases žigulīši pēc savstarpējās sadursmes. 8# Mihails Frolovs un 29# Ģirts Vecvanags.
https://youtu.be/69LB3CYoW3c
DEM0Ns 30.07.2015 13:50
1.Brauciena A.Šēnfelda kļūda, kuras dēļ zaudēja 1.Pozīciju.
https://youtu.be/DXetTo8kELs
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png