profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Valtam Zvaigznem 3.vieta un avārija 'Legends' sacīkstēs 333 trasē (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 09.07.2015 - 14:17 Valtam Zvaigznem 3.vieta un avārija 'Legends' sacīkstēs 333 trasē (VIDEO)
Valts Zvaigzne. Foto: Autososeja

Aizvadītajās brīvdienās 333 lielajā trasē pirmo reizi norisināsies ''Legend” automašīnu sacensības, kurās uz starta izgāja deviņi braucēji. Latviju šajās sacīkstēs pārstāvēja Valts Zvaigzne, Haralds Šlēgelmilhs un Artūrs Pumpurs. Bez pašmāju braucējiem uz starta izgāja arī braucēji no Krievijas, Ukrainas un Gruzijas.

Pirmajā braucienā, kurā tika veikti 36 apļi, uzvarēja Georgi Bezitašvilli. Līderim zaudējot tikai piecas sekundes, trešais palika Valts Zvaigzne, kuram šī bija debija ''Legend'' sacensībās. Septītais pirmajā braucienā palika Šlēgelmilhs, bet devītais – Pumpurs.


Haralds Šlēgelmilhs. Foto: Autososeja

Otrajā braucienā pie vēl vienas uzvaras tika Bezitašvilli. Piekto un sesto vietu ieņēma Šlēgelmilhs un Pumpurs, kamēr Zvaigzne, cīnoties ar konkurentu, tika iesaistīts avārijā, kas trīs apļus pirms finiša lika izstāties.


Artūrs Pumpurs. Foto: Autososeja

Kā sarunā ar portālu Go4speed atzina Valts Zvaigzne, tad braukšana ar šādu auto esot interesanta. ''Kopumā jautrs un foršs pasākums. Ja sākumā no visiem nostāstiem man likās, ka tas auto nebūs ātrs, tad jāsaka, ka tā nav, jo šis tiešām ir ļoti ātrs auto. Tāds, kā kartings, tikai liels un vēl jaudīgāks. Bija interesanti, bet, protams, ja būtu vēl vairāk dalībnieku, tad cīņas būtu vēl sīvākas. Ja būtu sanācis pirms sacensībām vēl vairāk patrenēties ar šo auto, iespējams, rezultāts būtu vēl labāks, taču ir labi, kā ir. Noteikti traucēja tas, ka sen nebiju braucis tādās bara sacīkstēs, tāpēc pagāja laiks, kamēr atcerējos, kā ir jābrauc šādās sacīkstēs,'' stāsta Zvaigzne Motorsport komandas pilots Valts Zvaigzne.


Zvaigznes auto pēc avārijas

Jautājo par otrā brauciena beigām piedzīvoto sadursmi, Valts piebilda, ka konkurents esot ''Šis braucējs jau iepriekš mani bija nokaitinājies, kad no viņa puses sekoja nesportiska rīcība. Pēc tam tajā taisnē nodomāju, ka iešu viņam garām, ko arī sāku darīt. Jau gandrīz viņam biju blakus, kad viņš piecirta man priekšā, kā rezultātā saķērās mūsu mašīnu riteņi un mēs avarējām.''


Zvaigzne cīņā ar konkurentu. Foto: Autososeja

Sarunas nobeigumā Zvaigzne atzina, ka viņam esot piedāvājums braukt šādās sacīkstēs Somijā, taču šoreiz sportists uz Somiju vēl nedosies. ''Jā, ir piedāvājums braukt uz Somijas sacīkstēm, taču ar laikiem ir ļoti problemātiski, kā arī, lai brauktu tādās sacīkstēs, ir vairāk jāpatrenējas. Braukšana, kad trasē vienlaikus ir 30 – 40 mašīnas, ir pavisam savādāka. Negribas aizbraukt galīgi nesagatavotam, taču noteikti centīšos ar šīm mašīnām izbraukt vēl kaut kad,'' nobeidz Zvaigzne.

Pirmā brauciena rezultāti:


Otrā brauciena rezultāti:


Zvaigznes un konkurenta avārija (no 11:20)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png