profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar spraigām cīņām aizvadīts 'Dzintara Aplis' trešais posms (VIDEO)

Go4speed 25.06.2015 - 13:50 Ar spraigām cīņām aizvadīts 'Dzintara Aplis' trešais posms (VIDEO)
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Pirms Līgo svētkiem Igaunijā, "auto24ring" trasē ar aizraujošām cīņām un vairākām avārijas situācijām tika aizvadīts trešais "Dzintara Aplis" posms. Pirmo pjedestālu savā mūžā "Volga" ieskaitē ieguva Harijs Blicavs, taču viņa komandas biedrs Ainars Šēnfelds netraucēts uzvarēja trešā posma sacīkstes.

Ar visasākajām cīņām šajā posmā izcēlās VAZ "1600" klases braucēji, sīvi cīnoties par pirmajām trīs vietām. Nepārspēts šajos braucienos bija Toms Bērziņš, iegūstot pirmo vietu, taču turpat aiz viņa finišēja lietuvietis Adomas Petrovas un krievu braucējs Konstantīns Samušija (Konstantin Samushiya). Samušijam izdevās piedzīvot nelielu lidojumu, kad, cīnoties par otro vietu, viņa automašīna sadūrās ar Bērziņa vadīto žiguli un tās priekšējā daļa ievērojamā augstumā atrāvās no zemes. Pēc šī kontakta braucēji turpināja cīņu un Bērziņam izdevās apsteigt tā mirkļa sacensību līderi Petrovas (zemāk redzamais video filmēts no viņa automašīnas), kurš sev garām nepalaida Samušiju un finišēja kā otrais. 
 
"Spraiga cīņa par pirmajām trīs vietām noritēja no starta līdz pat finišam un otrajā braucienā pēc piedzīvotās avārijas tikai par pusi automašīnas korpusa izdevās apsteigt lietuvieti. Man šī ir pirmā uzvara, kam par iemeslu ir beidzot kārtībā savestā un konkurētspējīgā mašīna. Tagad vairāk uzmanības jāpievērš sev un jāatkož dažādas nianses. Uz nākošajām sacīkstēm automašīnu nedaudz sakopšu, kopumā viss ir kārtībā!" par uzvaru trešajā posmā izteicās "1600" klases braucējs Toms Bērziņš. "1300" klasē ātrākais bija Aivars Laipnieks, iegūstot uzvaru abos braucienos, līdz ar to arī trešā posma gala rezultātā. Tikpat stabili sacīkstes nobrauca Laipnieka sekotājs Ģirts Vecvanags, abos braucienos iegūstot 2. vietu un aiz sevis atstājot krievu braucēju Iļju Kašinu (Ilya Kashin). 

Video: Žigulis "lido"'(no 3:45)
Video iesūtījis: Pēteris Laipnieks

Salīdzinoši mierīgākas sacīkstes šajā posmā bija novērojamas starp volgām, kur stabili abus braucienus uzvarēja Ainars Šēnfelds, aiz sevis atstājot Ivaru Janeku un komandas biedru Hariju Blicavu. Neveiksmīgas sacīkstes otro reizi pēc kārtas izrādījās Andrejam Pauperam, kura automašīnu atkal piemeklēja motora defekts. Paupers nebija vienīgais, kuram sacīkstes noslēdzās ar kādu defektu - Normunda Dobuma volgu tehnisks defekts piemeklēja otrajā braucienā, Andrim Djačenko radās problēmas ar kārbas ātrumpārslēgu, izstājās arī Aleksanders Čuhrovs un dažādas tehniskās ķibeles piemeklēja arī citus braucējus.

Viens no pārsteigumiem bija Šēnfelda komandas biedra Harija Blicava sniegums - viņš šajā posmā ieguva trešo vietu, kas šajās sacīkstēs ir augstākais sasniegums viņa mūžā. Tāpat pārsteidza arī Jāņa Matulēna tēvs, kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma izvēlējās sēsties pie volgas stūres dēla vietā un uzrādīja cienījamu rezultātu. "Braukt pa priekšu bija neinteresanti [smejas]! Ļoti daudzu braucēju automašīnas šajās sacīkstēs piemeklēja tehniski defekti, turpretim patīkami mani pārsteidza komandas biedrs Harijs, kurš ieguva savu pirmo pjedestālu mūžā! Esot pārliecinoši vadībā, parasti cenšos labāk iemācīties trasi, taču arī tad jābūt uzmanīgam. Agrāk Pērnavas trase tik ļoti negāja pie sirds, taču tagad šeit sanāk uzturēties tik bieži, ka esmu jau pieradis," par iegūto pirmo vietu "Volga" ieskaitē izteicās Ainars Šēnfelds. Atbildot uz jautājumu, kādus uzlabojumus braucējs grasās veikt nākotnē, Ainars atzina, ka ir vesela kaudze ar dažādiem sīkumiem, kurus gribētu uzlabot, taču tas viss prasa laiku un automašīnu 'apčubināt' sanāk gandrīz katru vakaru. 

Šosezon no volgas uz formulu pārkāpis pieredzējušais braucējs Itālo Alsiņš, kurš šajā posmā, tāpat kā abos iepriekšējos posmos, "Vormel 1600" klasē ierindojās ceturtajā vietā, kas ir labs sniegums pirmajai sezonai krasi atšķirīgā automašīnā. Alsiņš pirms neilga laika savu volgu pārdeva kādam muzejam Igaunijas valstī, kurš ir saistīts ar "Vormel 1300" klases formulas braucēju Toivo Ninnas, kurš arī piedāvāja šo iespēju braukt ar vienu no muzejā esošajām igauņu formulām.

"Ar formulu šobrīd esmu nobraucis aptuveni 80 apļus un ar katrām sacīkstēm rezultāti kļūst aizvien labāki. Pēc volgas 'kaifs' ir ļoti labs - formula stūrējas daudz foršāk, ievērojami labāk bremzējas un ātrumi arī ir lielāki. Braukšana 1.6 klasē ir salīdzinoši grūta, jo ir liela konkurence, taču formula drīz vien būs savesta pilnīgā kārtībā un rezultātiem vajadzētu tikai uzlaboties, līdz ar to skatiens uz kopvērtējumu kļūst patīkamāks! Slikti, protams, tas, ka redzamība sliktā laikā ir daudz sliktāka un jāvizinās ar slapju dibenu, jo nav jumta virs galvas [smejas]!" pozitīvi par aizvadītajām sacīkstēm izteicās Itālo Alsiņš

VAZ "1300" klases trešā posma rezultāti: 
1. Aivars Laipnieks 
2. Ģirts Vecvanags 
3. Ilya Kashin (Krievija)

VAZ "1600" klases trešā posma rezultāti: 
1. Toms Bērziņš 
2. Konstantin Samushiya (Krievija) 
3. Adomas Petrovas (Lietuva) 

Volga ieskaites trešā posma rezultāti: 
1. Ainars Šēnfelds 
2. Ivars Janeks 
3. Harijs Blicavs 

"Vormel 1300" ieskaites trešā posma rezultāti:
1. Roberts Toms 
2. Toivo Ninnas (Igaunija) 
3. - 

 "Vormel 1600" ieskaites ceturtā posma rezultāti: 
1. Jaak Kuul (Igaunija) 
2. Albertas Pundys (Lietuva) 
3. Hans Sieber (Igaunija) 

Nākamais "Dzintara Aplis" posms bija plānots Biķernieku trasē, taču, tās rekonstrukcijas būvdarbu dēļ, nākošās sacīkstes norisināsies nu jau ierastajā Pērnavas "auto24ring" trasē, 26. jūlijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png