profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Dzintara Aplis' braucēji no Maskavas atgriežas ar medaļām (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 14.06.2015 - 08:23 'Dzintara Aplis' braucēji no Maskavas atgriežas ar medaļām (FOTO)
Foto: Moscowclassicgp.ru

Ceturtdien Maskavā norisinājās klasisko automašīnu sacīkstes “Moscow Classic GP”, kurās šogad bija izveidotas speciālas ieskaites “Volga”, “VAZ” un “Moskvič” automašīnām. Svešā un iepriekš neiepazītā trase braucējiem no Latvijas nebija šķērslis, lai kāptu uz pjedestāla un iegūtu godalgotas vietas.

Sacīkšu laikā saule mijās ar mākoņiem un šoreiz braucējiem nebija jācīnās ar sliktiem laikapstākļiem, taču Maskavas trase bija kas jauns visiem braucējiem. Lai gan sacīkstēs piedalījās arī pašmāju braucēji, gan Volgās, gan VAZ ieskaitē latvieši palika nepārspēti un uzrādīja labākos laikus kā kvalifikācijā, tā arī sacīkšu braucienos. Sākumā visiem braucējiem tika doti 20 minūšu treniņi, lai aprastu ar trasi. Kvalifikācijas un pirmais sacīkšu brauciens tika aizvadīti taustoties, lai nepieļautu smagas kļūdas, taču otrajā braucienā kā Volga, tā arī VAZ ieskaitē braucēji atļāvās braukt pietiekami droši, lai aizvadītu aizraujošas sacīkstes.


Foto: Andrejs Laipnieks

“VAZ” 1300 klasē pirmo vietu ieņēma Aivars Laipnieks, aiz sevis atstājot Mārtiņu Lagzdiņu, kuru tieši pirms sacīkšu braucieniem piemeklēja kārbas defekts, kā rezultātā leca ārā otrais pārnesums un ātrumkloķis nemitīgi bija jātur ar roku. Neskatoties uz ievērojamo defektu, Mārtiņam tāpat izdevās veikt vairākus apdzīšanas manevrus un finišā iebraukt tikai nepilnu metru aiz uzvarētāja Laipnieka. ''Pēdējos trīs sacīkšu apļus līdz pat finišam cīnījos, vienā vietā izveidojot pat nelielu kontaktu, taču šoreiz veiksme bija Aivara pusē un apsteigt viņu neizdevās,” pozitīvi par aizvadītajām sacīkstēm izteicās ātrais “1300” klases braucējs Mārtiņš Lagzdiņš. Trešajā vietā aiz Mārtiņa ierindojās krievu braucējs Iļja Kašins (Илья Кашин).
Arī “VAZ” 1600 klasē nepārspēts bija latviešu braucējs Kristaps Ābols, kurš bija pārāks par otrās vietas ieguvēju Vsevolodu Jerešenko (Всеволод Ерещенко) un latvieti Gintu Bremzi.


No kreisās : Mārtiņš Lagzdiņš, Aivars Laipnieks un Iļja Kašins, Foto: Iļja Kašins

“VAZ” 1300 sacensību rezultāti:
1. Aivars Laipnieks
2. Mārtiņš Lagzdiņš
3. Илья Кашин (Krievija)

“VAZ” 1600 sacensību rezultāti :
1. Kristaps Ābols
2. Всеволод Ерещенко (Krievija)
3. Gints Bremze

''Neviens nebija gaidījis tik augstu organizētības līmeni un trasi perfektā stāvoklī, ar svaigi vilktām līnijām. Iespējams, trases perfektais stāvoklis bija saistībā ar iepriekšējā nedēļā bijušo WTCC posmu, taču tā tiešām bija lieliska. Uz mirkli sajutos kā kādā Pasaules čempionāta trasē. Tas bija tā vērts un šī pieredze ir patiešām noderīga, tāpēc startēsim arī nākamgad,” neskatoties uz iegūto kārbas defektu, par aizvadītajām sacīkstēm apmierināts izteicās Mārtiņš Lagzdiņš.

Tāpat kā “VAZ” ieskaitēs, arī Volgās nepārspēts bija latviešu braucējs Antons Dolgopolovs, aiz sevis atstājot Normundu Dobumu un Ainaru Šēnfeldu. Arī šeit kvalifikācijas un pirmais brauciens tika aizvadīts pavisam mierīgi, taču ar apdzīšanām un nelieliem kontaktiem bagātākas sacīkstes padarīja izmaiņas pirms otrā brauciena – organizatori izvēlējās izmainīt starta secību, novietojot ātrākos braucējus beigās, turpretim lēnākos – priekšā. Jaunā starta secība neliedza ātrākajiem braucējiem nokļūt pirmajās pozīcijās. “Tiklīdz izrāvos pirmajā vietā, sākās ķibeles ar automašīnu un nebija maksimālās jaudas uz lielākiem apgriezieniem. Palaidu sev garām Janeku un Dobumu, taču viņi savā starpā sadūrās, līdz ar to varēju finišēt pirmais,” par sīvo cīņu izteicās pirmās vietas ieguvējs Antons Dolgopolovs.

“Volga” rezultāti:
1. Antons Dolgopolovs
2. Normunds Dobums
3. Ainars Šēnfelds

Neveiksmīgas sacīkstes izrādījās meistarīgajam braucējam Andrejam Pauperam, kuru kvalifikācijas braucienos piemeklēja motora defekts un sacīkstes nācās izlaist. Trešais finišēja Šēnfelds, kuru otrā braucienā pēc starta izsita no trases, kā rezultātā sportists atkrita uz pēdējo vietu. Turpinot cīņu, Ainars vēl sagriezās un zaudēja svarīgo laiku. Beigās tika izcīnīta piektā vieta, kas divu braucienu summā deva trešo pozīciju. Jāatzīmē, ka Maskavas posms neietilpst “Dzintara Aplis” ieskaitē un sacīkstēs iegūtie punkti nebija tik svarīgi.

“Īpatnēji bija tas, ka šo trasi iespējams izbraukt ar vairākām trajektorijām un katrai mašīnai tā ir nedaudz savādāka. Trase bija mums nepierasti šaura un nedaudz slidena arī sausā laikā, taču ļoti patika mainīgais trases reljefs. Viss nebija pilnīgi ideāli, taču ieturēts ļoti augstā līmenī un es domāju, ka visiem ir jācenšās tiekties uz tādu trasi kā šī, lai sacīkstes visur būtu tik pat baudāmas. Esmu ļoti priecīgs, ka aizbraucām!” par aizvadītajām sacīkstēm izteicās sacīkšu uzvarētājs “Volga” klasē Antons Dolgopolovs.


Foto: Andrejs Laipnieks

“Moscow Classic GP” organizatori sola paplašīnāt savas sacīkstes, veidojot tās ne tikai savā trasē, bet gan arī Latvijā un Igaunijā, kas parāda to, ka arī klasisko automašīnu sacīkstes turpina attīstīties. Braucēji bija apmierināti ar dalību šajā posmā un gatavi piedalīties šajās sacīkstēs arī nākamgad. Nākošais “Dzintara Aplis” posms norisināsies 21. jūnijā, Igaunijā, “auto24ring” trasē.

Vairāk informācijas, fotoattēlu un rezultātu iespējams iegūt oficiālajā “Moscow Classic GP” mājaslapā – www.moscowclassicgp.ru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png