profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Otrajā 'Dzintara Aplis' posmā spraigas cīņas un vēl nepieredzēti slidena trase

Kārlis Ozoliņš 02.06.2015 - 10:00 Otrajā 'Dzintara Aplis' posmā spraigas cīņas un vēl nepieredzēti slidena trase
Foto: Mihails Nikolajevs,  rawcar.com. 

Svētdien Igaunijā, “auto24ring” trasē tika aizvadīts otrais “Dzintara Aplis” čempionāta posms, pulcējot 88 automašīnas. Dēļ krasi mainīgās laikapstākļu maiņas, saulei mijoties ar lietu, sacensības noritēja spraigāk kā citas reizes. Svarīgu lomu šoreiz spēlēja pareizā riepu izvēle.

Šajās sacensībās “VAZ” klasei pievienojās viesi no Krievijas un Lietuvas, kā rezultātā uz starta stājās 21 automašīna. Arī šoreiz ātrākos apļu laikus uzrādīja Mārtiņš Lagzdiņš, kurš brauc ar “1300” klases automašīnu, iegūstot pirmo vietu uz sacensību starta abos braucienos, kā arī pirmo vietu abos braucienos savā klasē. Aiz Lagzdiņa kopvērtējumā ierindojās Ģirts Vecvanags, kurš aiz sevis atstāja Aivaru Laipnieku.

''Daudziem bija problēmas ar automašīnas savaldīšanu uz slapjā seguma. Līdz pat finišam cīnījos ar “1600” klases braucēju Adomas Petrovas un pēdējā trases līkumā gandrīz izdevās viņu apdzīt, lai īstenotu savu mērķi – ar “1300” klases automašīnu sacensībās apsteigt jaudīgākas “1600” klases automašīnas [smejas],” apmierināts par aizvadītajām sacensībām izteicās pirmās vietas ieguvējs savā klasē Mārtiņš Lagzdiņš.

Vairākiem braucējiem liktenīga izrādījās pareizu riepu izvēle. Šogad braucējiem ir iespēja izvēlēties starp ierastajām “Firestone” riepām un jaunajām “Falken” riepām, kas sacensību gaitā izrādījās pārsteidzoši labākas. To skaidri pierādīja pirmais trijnieks lietainajā braucienā, kad ātrākajiem braucējiem bija uzstādītas tieši “Falken” riepas. Lai gan laikapstākļi visu dienu saglabājās mainīgi un trase bija ļoti slidena, kontakti sacensību gaitā bija nedaudz un minimāli, vairāk piedzīvojot izslīdēšanas no trases un būtiski nesabojājot braucēju automašīnas.


Foto: Mihails Nikolajevs,  rawcar.com. 

''Sacensības bija iespaidiem un emocijām pārbagātas, jo laikapstākļi mainījās ik pa pusstundai – brauciens sākās uz sausas trases, taču beidzās uz slapjas. Tas, kurš uzminēja, kuras riepas izvēlēties, tas arī bija ātrāks,” par aizraujošajām sacensībām izteicās “1300” klases trešās vietas ieguvējs Aivars Laipnieks.

VAZ “1300” klases sacensību rezultāti:
1. Mārtiņš Lagzdiņš
2. Ģirts Vecvanags
3. Aivars Laipnieks

VAZ “1600” klases sacensību rezultāti:
1. Adomas Petrovas (Lietuva)
2. Konstantin Samushiya (Krievija)
3. Arnis Alksnis

Arī Volgu ieskaitē slapjā seguma dēļ bija novērojamas garas sānslīdes un automašīnu izslīdēšanas no trases. Sacīkstes norisinājās ar salīdzinoši zemu ātrumu, jo neviens negribēja pieļaut kļūdas un brauca piesardzīgi. Kvalifikācijā, kad trases segums vēl bija sauss, ātrāko laiku uzrādīja Ainars Šēnfelds, aiz sevis atstājot Andreju Pauperu un Normundu Dobumu.

Pirmajā braucienā trase bija ļoti slidena un jau pirmajā aplī slidenā seguma dēļ sagriezās Ainars Šēnfelds un Normunds Dobums, izvirzot Antonu Dolgopolovu līdera pozīcijā, taču arī viņam sacensības izrādījās ne tik veiksmīgas – 3. aplī Dolgopolova automašīnu piemeklēja dzinēja defekts. Arī pēc neveiksmīgās sagriešanās Dobumam ar Šēnfeldu izdevās noķert vadībā esošo Andreju Pauperu un tādā secībā arī finišēt.

Otrajā braucienā visātrākais bija Normunds Dobums, otrajā vietā atstājot Ivaru Janeku un trešajā – Andreju Pauperu. Pēc otrā brauciena norisinājās tehniskā kontrole, kurā Dobuma automašīnai tika pārbaudīti karburatori un difuzori. Kontrolē tika fiksēts, ka Dobuma automašīnas karburators neatbilst noteikumiem, kā rezultātā viņš saņēma diskvalifikāciju otrajā braucienā, automātiski paceļot citus braucējus par pozīciju augstāk.

Nākošās sacīkstes norisināsies “Moscow Classic GP” ietvaros Krievijā, Maskavā 11. jūnijā, papildus “VAZ” un “Volga” automašīnām apvienojoties arī ar “Moskvič” spēkratiem. Šīs sacīkstes netiks iekļautas kopējā “Dzintara Aplis” ieskaitē.

Volga klases sacensību rezultāti:
1. Ivars Janeks
2. Andrejs Paupers
3. Ainars Šēnfelds

Formula “Mondial” klases rezultāti:
1. Jaak Kuul (Igaunija)
2. Albertas Pundys (Lietuva)
3. Taavi Kroon (Igaunija)

Formula “Easter” klases rezultāti:
1. Roberts Toms
2. Toivo Ninnas (Igaunija)
3. -
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png