profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms norisināsies Lietuvā

Go4speed 14.05.2015 - 23:17 Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms norisināsies Lietuvā
Publicitātes foto

Otrais Baltijas autošosejas čempionāta posms (BaTCC) norisināsies 6. un 7. jūnijā Lietuvā, Kauņas trasē „Nemuno Žiedas”. Šis būs pirmais no diviem čempionāta posmiem, kas tiks aizvadīti Lietuvā. Paralēli Baltijas un Lietuvas čempionātiem, slavenajā Kačergines trasē tiks aizvadīts arī Latvijas autošosejas čempionāta otrais posms Kumho Challenge Nacionālajā klasē.

Kopā ar Baltijas autošosejas čempionātu Kauņā uz starta stāsies arī Baltijas 4 stundu izturības čempionāta (BEC 4H) otrā posma dalībnieki, kā arī tiks aizvadītas sacensības Lietuvas “Mini Žiedas” čempionātā.

Čempionāta oficiālajā mājaslapā www.batcc.eu sākusies dalībnieku reģistrācija otrajam čempionāta posmam. Līdz 1. jūnijam dalībniekiem ir iespēja reģistrēties par samazinātu dalības maksu.


Publicitātes foto

Pēc pirmā aizvadītā posma Pērnavā divās no čempionāta ieskaites klasēm vadībā atrodas latviešu sportisti – Kumho Challenge Super1600 klasē Kristaps Mietulis, savukārt Kumho Challenge Nacionālajā klasē – Garijs Rožkalns. Tikmēr prestižakājā no klasē – Baltic Touring Cars – vadības groži ir igauņu un lietuviešu rokās. BTC 1 klases līderis pēc pirmā posma ir lietuviešu sportists Jūlijs Skirtmantas (Julius Skirmantas), BTC 2 klases vadībā atrodas igaunis Tonu Sommers (Tonu Soomer), GTO klasē – Martins Griška (Martynas Griška), savukārt Baltic Open klasē – Dainius Matijošaitis.

Pirmais Baltijas autošosejas čempionāta posms Latvijā un trešais čempionātā tiks aizvadīts uzreiz pēc Biķernieku trases vērienīgajiem rekonstrukcijas darbiem jūlija sākumā. Iepriekš izziņotajos sacensību datumos ir veiktas nelielas izmaiņas. 4. un 5. jūlija vietā Latvijas posms norisināsies no 3. līdz 4. jūlijam. Šajā posmā skatītājiem pirmo reizi šogad trasē būs iespēja redzēt “Baltic Legends” klases automašīnas kuplā skaitā no Latvijas, Somijas, Gruzijas, Krievijas un citām valstīm.


Publicitātes foto

Čempionāta jaunumiem var sekot līdzi Facebook lapā „Baltic Touring Car Championship”, kā arī mājaslapā www.batcc.eu.

Baltijas autošosejas čempionāta 2015. gada sezonas kalendārs:
2. posms – 6.-7. jūnijs, Kauņa, Lietuva
3. posms – 3. – 4. jūlijs, Rīga, Biķernieku trase
4. posms – 22. – 23. augusts, Rīga, Biķernieku trase (Riga Summer Race)
5. posms – 26. – 27. septembris, Kauņa, Lietuva
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png