profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Dzintara aplis' pirmajā posmā braucējus pārsteidz sportiste no Igaunijas (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 11.05.2015 - 13:49 'Dzintara aplis' pirmajā posmā braucējus pārsteidz sportiste no Igaunijas (FOTO)
Kairi Rondo. Foto: www.facebook.com/kairi.rondo

Vakardien Pērnavā “auto24ring” trasē tika aizvadītas pirmās “Dzintara aplis” sacīkstes, kopā pulcējot 16 volgas, 19 žiguļus un septiņas formulas. Lai gan šis bija kā īsts pirmais sezonas treniņš kā braucējiem, tā automašīnām, sacīkstes bija aizraujošas un noritēja bez īpašiem starpgadījumiem.


Andreja Paupera “Volga”, Foto: Armands Paupers

“Volgu” ieskaitē cīņa par pjedestālu bija vienveidīga visos braucienos – kvalifikācijā un gan pirmajā, gan otrajā braucienā vietas tika sadalītas vienādi – pirmo vietu ieņēma Ainars Šēnfelds, otro – Normunds Dobums un trešajā vietā ierindojās Andrejs Paupers, stabili atraujoties no ceturtās vietas. Ne tik veiksmīgs pirmais posms bija Ivaram Janekam un Jānim Tomsonam, kuru abu automašīnas piemeklēja motora defekts, kas neļāva turpināt sacensības.

''Šis posms vēsturē iegāja ar to, ka šajās sacīkstēs piedalījās daiļā dzimuma pārstāve no Tallinas. Zīmīgi, ka Kairi Rondo veiksmīgi veica kvalifikācijas braucienu un abus sacīkšu braucienus, kā arī nepalika pēdējā vietā un uzrādīja cienījamus rezultātus,” par lielāko pārsteigumu no šīm sacensībām portālam Go4speed stāsta trešās vietas ieguvējs Andrejs Paupers.


Andrejs Paupers ar Kairi Rondo, Foto: Armands Paupers

Sacensības apmeklēja arī 19 “VAZ” klases automašīnas – 12 braucēji 1600 klasē un 7 braucēji 1300 klasē. Braucēji bija ieradušies no Latvijas, Lietuva un Krievijas, sagādājot pietiekami lielu konkurenci pašmāju braucējiem. Sīva cīņa norisinājās par vietām uz pjedestāla, taču nepārspējami bija braucēji no Latvijas gan 1300, gan 1600 klasē.


1600 klases uzvarētāja Kristapa Ābola “VAZ”, Foto: Armands Paupers

Kvalifikācijas braucienos rezultāti bija ļoti blīvi, pirmās vietas ieguvēju no desmitās vietas šķirot tikai par divām sekundēm. Lielākais no pārsteigumiem bija kvalifikācijas ātrākā rezultāta ieguvējs Mārtiņš Lagzdiņš, kurš brauc 1300 klasē, kas ir mazāk jaudīga par 1600, uzrādot dienas ātrāko kvalifikācijas laiku un sacensību braucienā stājoties uz starta pirmajā pozīcijā.

''Sacensību braucienos notika vairāki aizraujoši apdzīšanas manevri un cīņa par pjedestālu neizpalika visu sacīkšu garumā. Priecē, ka klāt nākuši vairāki jauni braucēji, kuri uz nākošajām sacensībām būs vairāk gatavi, kā uz aizvadīto pirmo posmu,” par aizvadītajām sacīkstēm Pērnavā izteicās Normunds Lagzdiņš.

Arī nākošais “Dzintara apļa” posms norisināsies Pērnavas “auto24ring” trasē 31. maijā, pulcējot vairāk jaunus braucējus un sacīkstēm sagatavotu tehniku.

“Volga” ieskaites rezultāti:
1. Ainars Šēnfelds
2. Normunds Dobums
3. Andrejs Paupers

“VAZ” ieskaites rezultāti “1300” klasē:
1. Mārtiņš Lagzdiņš
2. Ģirts Vecvanags
3. Harijs Ulpe

“VAZ” ieskaites rezultāti “1600” klasē:
1. Kristaps Ābols
2. Konstantīns Samushiya (Krievija)
3. Andris Priedītis

Formula “Mondial 1600” klases rezultāti:
1. Albertas Pundys (Lietuva)
2. Taavi Kroon (Igaunija)
3. Indulis Rukuts

Formula “EASTER 1300” klases rezultāti:
1. Andris Griķis
2. Roberts Toms
3. Toivo Ninnas (Igaunija)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png