profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nedēļas nogalē Pērnavā tiks aizvadītas pirmās 'Dzintara aplis' sacīkstes

Go4speed 08.05.2015 - 12:41 Nedēļas nogalē Pērnavā tiks aizvadītas pirmās 'Dzintara aplis' sacīkstes
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Šajā nedēļas nogalē, svētdien Pērnavā, "auto24ring" trasē norisināsies Latvijas Antīko Automobiļu Kluba Čempionāta vēsturiskajām automašīnām autošosejā "Dzintara Aplis" pirmās sacīkstes. Arī šogad uz starta kuplā skaitā stāsies 8 formulas, 26 "VAZ" un 20 "Volga" automašīnas ar jaudīgākiem dzinējiem un jauniem braucējiem.

Šogad "Dzintara apļa" ieskaitē ietverti 6 posmi, no kuriem katrā tiks aizvadīti 2 braucieni. Lai sezonas kopvērtējumā novērtētu labākos braucējus, no 12 braucieniem tiks izvēlēti labākie desmit. Papildus "Dzintara apļa" ieskaites posmiem, 11. jūnijā Maskavā tiks aizvadīts "Moscow Classic GP" posms, kurā bez "VAZ" un "Volga" klasēm būs vērojama arī "Moskvič" klase, pulcējot kopā vairāk kā 90 dalībniekus un automašīnas.

"Dzintara apļa" formulu klase, Foto: Jānis Saļms / Go4Speed

"Dzintara apļa" organizatori šogad sola padarīt sacīkstes kompaktākas un organizatoriski ātrākas, sniedzot ne tikai braucējiem, bet arī skatītājiem vairāk sacīkšu un mazāk dīkstāves. Viena no būtiskākajām šī gada izmaiņām nolikumā ir tehniskās komisijas vai tiesneša lēmumu galīgums - tiklīdz lēmums ir pieņemts, to nav iespējams apstrīdēt vai pret to protestēt, kas ir pretstats iepriekš pieredzētajiem, vairāku mēnešu ilgajiem juridiskajiem strīdiem.  Arī sodu sankcijas šogad ir izmainītas - lai braucējs iesniegtu protestu par agresīvu braukšanu vai avāriju, tā maksa būs 100eur, iepriekšējo 300eur vietā. Papildus ieviesta arī "ētikas un kārtības komisija", kas pēc sacīkstēm izvērtēs videoreģistratoru fiksētos pārkāpumus," par izmaiņām jaunajā sezonā stāsta "Dzintara apļa" dalībnieks un  LAF Šosejas komisijas Vēsturiskās grupas vadītājs Andrejs Paupers. 


"Moscow Classic GP" sacīkstes, Foto: moscowclassicgp.ru

"Volgās" šogad ir vairāki jaunpienācēji, kas parāda šī autosporta izaugsmi un joprojām esošo popularitāti. Tāpat šogad sacīkstēs turpinās piedalīties arī pagājušās sezonas braucēji, no kuriem visveiksmīgāk iepriekšējo sezonu noslēdza Ainars Šēnfelds, uzvarot čempionāta kopvērtējumā un uzstādot apļa rekordu Biķernieku trasē, kas nebija pārspēts kopš 1991. gada. Par godalgotām vietām turpinās cīnīties arī pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Ivars Janeks un viņa sekotājs kopvērtējumā Andrejs Paupers. Diemžēl, turpmāk "Dzintara apļa" sacīkstēs vairs neredzēsim nesen mūžībā aizgājušo meistarīgo vēsturiskās autošosejas braucēju Aleksandru Sorokinu, kurš vēl pagājušajā gadā cīkstējās ar pārējiem braucējiem.

"Lai gan dalībnieki vēl nav guvuši iespēju iztestēt savas automašīnas un pirmās sacensības tām būs kā pārbaudījums, braucēji ar nepacietību gaida jaunās sezonas sākumu un iespēju atkal braukt. Šajās sacīkstēs piedalās ātrākās "Volgas" pasaulē un konkurence tikai un vienīgi turpina augt!" par drīzajām sacīkstēm izsakās Andrejs Paupers.  

2015. gada kalendārs Latvijas Antīko Automobiļu Kluba Čempionāta vēsturiskajām automašīnām autošosejā "Dzintara Aplis": 

10.05 "Dzintara Aplis" 1. posms, Pērnava 
31.05 "Dzintara Aplis" 2. posms, Pērnava 
11.06 „Moscow Classic GP, Moskow Raceway, Maskava, (nav iekļauts "Dzintara aplis" ieskaitē)  
21.06 "Dzintara Aplis" 3. posms, Pērnava 
11.-12.07 "Dzintara Aplis" 4. posms, Biķernieki, Rīga 
15.16.08 "Dzintara Aplis" 5. posms, Biķernieki, Rīga 
12.-13.09 "Dzintara Aplis" 6. posms, Biķernieki, Rīga 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png