profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dzintara Volgā neiztiek bez kontaktu cīņām, pirmais šoreiz Paupers

Artūrs Virbulis 07.07.2012 - 18:06 Dzintara Volgā neiztiek bez kontaktu cīņām, pirmais šoreiz Paupers
Tāpat kā pirmajos posmos arī šoreiz uz starta paprāvs Volgu skaits. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šodien, 7. jūlijā, „Biķernieku" kompleksajā sporta bāzē risinājās vēsturiskās autošosejas trešais posms. Uz starta izgāja vairāki žiguļi jeb „VAZ" ieskaites braucēji, kā arī paprāvs bariņš ar „Dzintara Volgas" braucējiem, precīzāk, 21 pilots. Ātrākais šoreiz izrādījās Andrejs Paupers, kurš par pirmo posmu revanšējās savam sīvākajam sāncensim Antonam Dolgopolovam.

Pamatīgā svelme bija liels pārbaudījums braucējiem, viņu automobiļiem un, protams, arī skatītājiem, kuri bija sanākuši atbalstīt savus braucējus. Kopskaitā uz starta izgāja pieci „VAZ" ieskaites dalībnieki, bet „GAZ" klasē savā starpā sacentās 21 braucējs. Cīņa par pirmajām divām vietām gan izvērtās gana klasiska - Andrejs Paupers pret Antonu Dolgopolovu.

Pēc kvalifikācijas pirmo vietu ieņēma Paupers, kuram sekoja Dolgopolovs un Normunds Dobums. Pirmajā brauciena pārliecinošu izrāvienu izveica Paupers, kurš ar katru apli Dolgopolovam lika atpalikt. Ja šie divi no pārējiem braucējiem pamatīgi atrāvās, tad aiz viņiem sacensība bija sīva. Ievērojamu rezultātu spēja uzrādīt šī gada debitants Ainārs Šēnfelds, kurš, startējot no pēdējās pozīcijas, spēja aizcīnīties līdz trešajai pozīcijai.

Otrajā braucienā piloti startēja pēc pirmajā braucienā iegūtajām pozīcijām, tādējādi Pauperam atkal bija pirmā starta vieta. Šoreiz gan Dolgopolovs centās viņam sagādāt konkurenci, un gandrīz visu sacensību distanci sēdējā Pauperam astē. Līdz apdzīšanas manevram gan viņš netika, tomēr distance starp viņiem liela nebija.


Pirmais šoreiz Andrejs Paupers. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Trešajā vietā ierindojās Normunds Dobums, kuram gan visu braucienu astē sēdēja Italo Alsiņš. Beigās Alsiņš ceturtais, tomēr skaitot kopā abus braucienus viņam trešā vieta. Pirmā brauciena trešās vietas ieguvējam Šēnfeldam otrais piegājiens neizdevās tik labs - startā pāragrs starts, kā arī problēmas ar pārnesumkārbu, kas nozīmēja, ka viņš visas sacīkstes aizvadīja ar ceturto ātrumu. Neraugoties uz problēmām un sodu, viņš braucienā sestais, bet kopvērtējumā piektais.

„Viss strādā, mašīna draudzīga, un tagad arī tiltiņš, kurā Antons (red.piez. Dolgopolovs) vienmēr nāca klāt, bija draudzīgs pret mani. Otrajā braucienā Antons uzdeva gāzīti un mieru man nedeva, tādēļ es ne mirkli nevarēju atlaist gāzi," tā savu uzvaru komentē Andrejs Paupers. „Pēc otrā brauciena mazliet paregulējām dzinēju un gāja labāk. Iespēja apdzīt (Pauperu) nebija, bet strādāsim un būs iespēja apdzīt," kareivīgi noskaņots, ir otrās vietas ieguvējs Antons Dolgopolovs.

Rezultāti:
VAZ 1300
1. Ronalds Seņavskis, Vaz 1300, 160 punkti
2. Bruno Ronalds Beinerts, Vaz 1300, 120 punkti
3. Mārtiņš Lagzdiņš, Vaz 1300, 100 punkti

VAZ 1600
1. Gints Bremze, Vaz 1600, 160 punkti
2. Ervīns Cauņa, Vaz 1600, 64 punkti

GAZ
1. Andrejs Paupers, Gaz, 160 punkti
2. Antons Dolgopolovs, Gaz, 120 punkti
3. Italo Alsiņš, Gaz, 96 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png