profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brenguļu autotrasē norisināsies čempionu autokross

Go4speed 11.09.2019 - 14:09 Brenguļu autotrasē norisināsies čempionu autokross
Foto: Klāvs Benefelds

21.septembrī Brenguļu autotrasē norisināsies Čempionu autokross. Tā būs īpaši svarīga cīņa, jo jānoskaidro ne tikai kārtējais Čempionu krosa uzvarētājs, bet arī Krosa komisijas kausa ieguvējs un Folkreisa Vasaras kausa uzvarētājs, ziņo autocross.lv.

Uz Čempionu krosu aicina rīkotājs Arnis Odiņš: “Būšu laimīgs par katru čempionu un jebkuru dalībnieku, kurš būs uz starta Čempionu krosā. Tā Brenguļu autotrasei un mūsu krosa publikai ir svarīga sacīkste, paši gaidām to ar nepacietību. Apsveicu jaunos un atkārtotos Latvijas autokrosa čempionus – Ediju Ošu, Ritvaru Kārkliņu, Armandu Plūmi, Jāni Lindi ar šogad sasniegtajiem panākumiem. Ļoti gribētu jūs redzēt Brenguļos. Arī B600 čempionam Mikum Neško sveiciens – varbūt ir kāda iespēja arī šo meistaru redzēt pie salonauto stūres Čempionu krosā?! Un, protams, visi bijušie čempioni – laipni lūgti. Un mani draugi no rallijkrosa – varbūt ir risinājumi Čempionu krosam?” jautā Odiņš.

Odiņš arī atzīmē papildu nominācijas Čempionu krosa un Folkreisa ietvaros: “Tas, ka sarakstos, visticamāk, būs ātras Open 2500 mašīnas, vai 2000 Super līderi, nenozīmē, ka, piemēram, VAZ klasei tur nebūs ko darīt – atsevišķi sumināsim arī Latvijas čempionāta klašu iekšējos uzvarētājus. Savukārt Folkreisam mums ir paredzēta īpaša balva – vēl bez tradicionālajām nominācijām tiks izvēlēta dienas skaistākā mašīna, kuru noteiks speciāla žūrija, tāpēc visiem jāsapucējas, cik glīti vien iespējams. Tikko pats braucu Folkreisa sacīksti Mūsā, un bija ļoti patīkami sajust, ka cīņas, lai arī skarbas, ir sportiskas un baudāmas – mana iepriekšējā pieredze pirms pāris gadiem bija negatīvāka. Prieks par Folkreisu, tāpēc ar nepacietību gaidām lielo finālu Brenguļos. Kopvērtējums ir ļoti sarežģīts līderiem, tāpēc cīņa būs. Arī Krosa komisijas kausā Viestura Plētiena un Aigara Kļaviņa duelis sola intrigu līdz pēdējam.”


Foto: Klāvs Benefelds

Folkreisā pirms pēdējā posma situācija īpaši saspringta – teorētiski uz Vasaras kausa uzvarētāja statusu pretendē septiņi sportisti. Pēc Mūsas posma līderpozīcijā nonācis Sandis Džeriņš, kurš sakrājis 65 punktus. Turpat arī Ziemas kausa uzvarētājs Artis Biezais (63), Māris Zālītis (59), Toms Edušs (59), līderis pirms Mūsas posma Sandris Vigulis (56), Ivo Gabrāns (52) un Miks Gabrāns (46). Scenāriji, kā varētu sakārtoties kopvērtējuma godalgoto pozīciju cīņa, ir neskaitāmi, jebkurš no minētajiem var uzvarēt pēdējā posmā, bet punktu sakritību prognozēt nav iespējams.

Krosa komisijas kausā par uzvaru var cīnīties tikai divi braucēji, toties starp Plētienu un Kļaviņu ir tikai trīs punkti, kas skarbajā Čempionu krosa konkurencē ir nenozīmīgs lielums. Abi braucēji spēkos ir līdzīgi, un katrs var būt priekšā otram, ar ko var pietikt Krosa komisijas kausa sasniegšanai. Līdzšinējos septiņos posmos Viestura un Aigara savstarpējos dueļos rezultāts ir 4:3 Plētiena labā. Gaidām astoto sacīksti!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png