profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LAF krosa komisijas braucējiem sagaidāma aktīva nedēļas nogale

Go4speed 23.08.2019 - 13:45 LAF krosa komisijas braucējiem sagaidāma aktīva nedēļas nogale
Roberts Vītols

LAF Krosa komisijas braucējiem aktīva nedēļas nogale – Smiltenē, Tepera trasē, norisināsies Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta posms, bet vairāki sportisti startēs starptautiskajās sacensībās, ziņo autocross.lv.

Svētdien Smiltenē, Tepera trasē pl.11:00 startēs Latvijas autokrosa čempionāta ceturtais – priekšpēdējais – posms. Sacīkste būs svarīga visās klasēs, jo uzstādīs toni čempionāta pēdējam posmam Mūsas trasē: vai nu klašu līderi nostiprināsies drošā līderpozīcijā, vai nu titulu sadale pirms pēdējās sacīkstes saasināsies.

Smiltenes sacensības būs arī Baltijas autokrosa kausa posms B6000 smagajiem bagijiem. Pilns starta laukums ar smago un atraktīvo tehniku allaž uzrunā skatītājus. Baltijas cīņās favorītu pulkā arī Latvijas braucēji, piemēram, Jānis Kozlovskis, Dinārs Ramats un Andris Ramanis. Sacīkste pulcēs arī D12 un D13 smago salonautomašīnu klases, kurām būs Igaunijas čempionāta ieskaite. D12 klasē favorītu pulkā arī latvieši Ingus Staško un Bruno Leimanis.

Nedēļas nogalē Čehijā, Pržerovas trasē norisināsies Eiropas autokrosa čempionāta septītais posms. Sacīkstes pieteikumu sarakstos SuperBuggy klasē Ervins Grencis, pēc posmu izlaišanas arī Juris Kuļikovskis. Buggy 1600 klasē startam gatavojas Andris Kuļikovskis, bet JuniorBuggy – šā gada debitants Kristiāns Grencis. Kopvērtējuma kontekstā visatbildīgākā cīņa Ervinam Grencim, kurš Eiropas čempionāta cīņā pirms Čehijas sacīkstes atrodas trešajā vietā.

Nedēļas nogalē Somijā, Hivinkē trasē tiks aizvadīts arī NEZ Ziemeļeiropas Kroskartu čempionāta ceturtais – pēdējais – posms. Šajā sacīkstē uz starta CK 650 klasē stāsies Dāvis Tobiass, kurš jau priekšlaicīgi nodrošinājis vismaz bronzas medaļu, un teorētiski pretendē arī uz augstākām pozīcijām. Xtreme klasē startēs Ronalds Baldiņš un Ingus Beļakovs. Baldiņam svarīga sacīkste, jo arī viņam laba rezultāta gadījumā ir izredzes sasniegt kādu no šā gada medaļām.

Nedēļas nogalē uz Lielbritāniju dodas arī Latvijas rallijkrosa braucējs Roberts Vītols. Pirmdien viņam jāaizvada Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta piektais posms Lidenhilā, Junior klasē. Roberts ir viens no galvenajiem favorītiem gan šajā posmā, gan visā sezonā. Lai gan Vītols vienā no iepriekšējiem posmiem piedzīvoja sāpīgu izstāšanos atrodoties fināla līderpozīcijā, viņš joprojām pretendē uz uzvaru Lielbritānijas čempionāta kopvērtējumā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png