profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fejfāra jaunais auto pēc iespaidīgās kūleņošanas ir iznīcināts (VIDEO)

Go4speed 07.06.2017 - 12:30 Fejfāra jaunais auto pēc iespaidīgās kūleņošanas ir iznīcināts (VIDEO)
Foto: autocross.lv

Eiropas autokrosa čempionāta posmā Vilkičos sacīkstes nogales pārsteigums bija vairākkārtējā Eiropas autokrosa čempiona čeha Vāclava Fejfāra kūleņošana TouringAX klases finālā. Vēl pārsteidzošāk – šī skaistā mašīna pēc avārijas faktiski ir iznīcināta.

Kā ziņo autocross.lv, tad, lai arī kūleņu bija daudz, avārija kopumā nešķita tika iznīcinoša, jo ir redzētas vairākas krietni smagākas avārijas, pēc kuriem auto ir labojami. Diemžēl, ne šoreiz.

Tehniskās komisijas eksperti ziņo, ka ''Škoda Fabia'', kurai Lietuvā bija pirmā sacīkste kopš uzbūvēšanas, pamatīgi deformēts drošības karkass, skarot tā galveno loku un citas caurules. Tas nozīmē, ka šis drošības karkass beidzis savu eksistenci. Uzreiz gan jāatzīst, ka drošības karkasa uzdevums nav nesaliekties – tā uzdevums ir pasargāt sportistu, kas arī tika izdarīts.

Vēl viena interesanta nianse – automašīna pēc avārijas izrādījās faktiski nelegāla, jo tās jumta segums nebija no metāla, bet gan no šķiedras materiāla, kas ir aizliegts. Šķiet, tas darīts, lai ietaupītu mašīnas svaru. Pārkāpums bija “sagatavots” tik kvalitatīvi, ka tehniskā komisija to nepamanīja. Taču uz priekšdienām tiks veiktas attiecīgās materiāla pārbaudes, kam pietiek ar parasta magnēta pielikšanu.

Šī bija Eiropas čempionāta visjaunākā salonautomašīna. Fejfārs ar to startēja pirmo reizi, jo mašīnas būvniecības dēļ meistars pirmajā posmā Vācijā nestartēja. Tiesa, čehs nebija ātrākais trasē, kvalifikācijas braucienos turoties otrajā pozīcijā, bet finālā pietrūka trīs līkumi līdz sasniegtai trešajai pozīcijai.

Sportista iespaidīgā avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png