profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krosa braucēji cīnīsies Latvijā, Eiropā un pasaulē

Go4speed 26.05.2017 - 10:06 Krosa braucēji cīnīsies Latvijā, Eiropā un pasaulē
Foto: Rihards Baumanis, www.facebook.com/pg/BaumanisMotorsportPhotography

Šajā nedēļas nogalē Latvijas autokrosa un rallijkrosa braucēji cīnīsies nacionāla un starptautiska mēroga sacīkstēs – Vecpilī Latvijas autokrosa čempionāta otrais posms, Vācijā startēs Eiropas autokrosa čempionāts, Lielbritānijā kārtējais pasaules rallijkrosa čempionāta posms, bet Somijā ar latvieša Mārtiņa Lapiņa dalību startē RX Academy projekts, ziņo Viesturs Saukāns.

Vecpilī pēc atbildēm
Latvijas autokrosa čempionāta otrais posms norisināsies Vecpils autotrasē. Tā kā trases specifika kardināli atšķiras no pirmajā posmā Smiltenē piedzīvotā, abu sacīkšu iznākuma salīdzināšana var dot labāku priekšstatu par spēku samēriem šā gada čempionātā. Smiltenes Tepera trase bija ar smagnēju segumu, dubļiem un bedrēm. Savukārt Vecpils autotrase, ja laiks saglabājas sauss, ir cieta, līdzena, ātra un prasīga pret sportistiem, nepiedodot kļūdas.

1600 klasē Smiltenē uzvaru pārsteidzoši guva lietuvietis Laurīns Petraška, pārspējot pirms sacīkstes par galveno favorītu dēvēto Rihardu Daini. Abi būs galvenie uzvaras pretendenti arī Vecpilī. 2000 Super klasē Ritvars Kārkliņš pārliecinoši uzveica konkurentus, taču Vecpils posmā gaidāms, ka sīvāku pretestību izrādīs gan Rūdolfs Bogens, gan Edijs Ošs, gan Smiltenē nestartējušais bijušais čempions Ainārs Kenigsbergs.

Open 2500 klasē pirmajā posmā tehniskas problēmas neļāva izpausties pilnpiedziņas mašīnu braucējiem Laurim Unāmam un Intam Jeršovam. Taču uzvarētāja Jāņa Kozlovska, kurš startē ar aizmugures piedziņas auto, pārsvars šķita tik pārliecinošs, ka vēl nav teikts, ka Unāmam vai Jeršovam uzvara jau rokā. Klasē veidojas ļoti aizraujošs čempionāts.

VAZ Klasika ieskaitē pirmajā posmā uzvaru guva Andris Krieviņš, tomēr arī šajā ieskaitē neatbildēti jautājumi – Smiltenē dienas gaitā dominēja Jānis Linde, kurš finālā izstājās ātrumkārbas defekta dēļ, atrodoties līderpozīcijā. B600 bagiju klasē Renārs Vinokurovs pēc pārliecinošā snieguma pirmajā posmā uzskatāms par galveno favorītu, tomēr trašu atšķirība var ienest izmaiņas klases spēku samēros.

Mini bagiju klasē par galvenajiem favorītiem uzskatāmi lietuvieši Mats Zavarskis un Daugirds Dungveckis. Taču jau atkal – trase būs pavisam citāda, kas var pamainīt situāciju rezultātu tabulā.

Vecpils autotrasē cīņa sāksies sestdien pl.10:00. Trase atrodas Rīga-Liepāja šosejas 163. kilometrā.

Zēlovā jauna cīņa par zeltu
Nedēļas nogalē Vācijā, Zēlovas trasē startēs šā gada Eiropas autokrosa čempionāts. Uz starta arī pērnā gada vicečempioni: SuperBuggy klases medaļnieks Ervins Grencis un JuniorBuggy otrās vietas ieguvējs Justs Grencis. Abu mērķis šogad ir cīnīties par uzvaru kopvērtējumā. Latviju SuperBuggy klasē pārstāvēs arī Māris Līcis, kurš atgriežas čempionātā, debitējot jaudīgākajā bagiju klasē.


Foto: Ilze Krieviņa

Vairāk veiksmes!
Lielbritānijā, Lidenhilas trasē tiks aizvadīts pasaules rallijkrosa čempionāta 5. posms. Supercar klasē uz starta, kā ierasts, stāsies Latvijas braucēji Jānis Baumanis un Reinis Nitišs. Abu sniegums līdzšinējos posmos uzrāda augstu rezultātu potenciālu, taču pagaidām latviešiem pietrūkst veiksmes panākumu sasniegšanai.

Lidenhilas sacīkstei pieteikti 24 pasaules čempionāta ieskaites braucēji. Pirms šī posma Nitišs kopvērtējumā atrodas desmitajā, Baumanis – 14. vietā.

Debitē Akadēmija, debitē Lapiņš
Latvijas rallijkrosa braucējs Mārtiņš Lapiņš sestdien aizvadīs pirmo RX Academy posmu Somijā, Hivinkē trasē. Pirmajai Akadēmijas sezonai pieteikti 12 dalībnieki.

RX Academy tika prezentēta pērnā gada nogalē kā SET Promotions līdera Jussi Pinomaki un citu Somijas speciālistu projekts jaunu rallijkrosa zvaigžņu atklāšanai. Projekts paredz, ka dalībnieki startē ar vienādām Renault Clio automašīnām.

Akadēmijas principus veido arī Latvijā jau zināmie stūrakmeņi – ne tikai sacīkstes, bet arī izglītošanās sadarbībā ar medijiem, psiholoģiskie un fiziskie treniņi, ekspertu padomi braukšanas niansēs. Akadēmijas uzvarētājam balvā tiek solīta dalība Eiropas Super 1600 čempionātā vai RX2 seriālā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png