profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Borševskis: Neesmu ar mieru trijatā vizināties visu sezonu

Go4speed 08.05.2017 - 23:25 Borševskis: Neesmu ar mieru trijatā vizināties visu sezonu
Foto: MVFoto

Open 4500 klase Latvijas kausa pirmajā posmā atstāja rūgtuma piegaršu mazā dalībnieku skaita dēļ, taču arī trijatā cīņa nebija bezcerīga. Lielā mērā tāpēc, ka šķietami pārliecinošo favorītu Jāni Borševski kvalifikācijā prata uzveikt Jānis Veģeris. Borševskis atzīmē, ka cīņa bija aizraujoša, taču klasei sevi jāpierāda nākamajos posmos dalībnieku skaita ziņā.

Pirms cīņas Smiltenē svētdienas rītā Jānis sacīja: ''Man ir ļoti svarīgi, lai klasē ir dalībnieki un cīņa. Sapulcē decembrī bija tik liels braucēju skaits, bet šodien esam trīs. Es neesmu ar mieru trijatā vizināties visu sezonu, ja braucēji nenāks klāt, diez vai startēšu. Vecpils posmam jāparāda, vai būs vēl braucēji. Par Smiltenē gaidāmo cīņu varu teikt – kvalifikācijā būšu piesardzīgs, jo jāatjauno iemaņas. Šajā krēslā sēžu pirmo reizi kopš 2015. gada pēdējā posma. Redzēsim, kā ies,” pirms sacīkstes portālam autocross.lv teica Jānis.

Sākotnēji šķita, ka Borševskis pārliecinoši pilda pats savu uzdevumu – braukt piesardzīgi. Taču ar katru nākamo braucienu radās sajūta, ka Jānis ir mazāk piesardzīgs, drīzāk ļoti bīstams izrādījies otrs Jānis, Veģeris. Trešās kvalifikācijas beigu daļā Borševskim izdevās valmierieti apdzīt un uzvarēt, taču pirms fināla sajūta palika ļoti divdomīga. Finālā Veģeris tik tiešām uzvarēja startā un, lai arī Borševska mašīna ierēcās skaļāk nekā priekšbraucienos, iznākums varēja būt neprognozēts. Taču Veģeris drīz izlidoja no trajektorijas, lādēšanas problēmu dēļ palika lēns līdz izstājās. Borševskis palika viens, kā rezultātā finiša karogu saņēma jau pēc ceturtā apļa (klases trešais braucējs Armands Plūme finālā nevarēja izbraukt uz starta tehnikas problēmu dēļ).

''Fināls varēja būt pat ļoti interesants! Jāņa Veģera mašīna ir ātra, taisnēs viņš lidoja prom no manis,” saka Borševskis. ''Savukārt līkumos šajā trasē šodien bija grūti apdzīt. Ja viņam nebūtu likstas ar mašīnu, būtu pamatīgi jācīnās. Kad tiku viņam garām, nezināju, ka viņš ir pametis trasi, tikai zināju, ka esmu pamatīgi atrāvies, jo uz brīdi redzēju viņu trases otrā pusē. Mūsu bija maz, bet bija interesanti.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png