profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mareks Dainis: Pēc aizvadītās sezonas ir palikusi nepadarīta darba sajūta

Go4speed 06.02.2017 - 23:08 Mareks Dainis: Pēc aizvadītās sezonas ir palikusi nepadarīta darba sajūta
Mareks Dainis trasē. Foto: www.facebook.com/autosportafoto

Pērnā gada Latvijas autokrosa čempionāta sezona Mexa / Melatlux Racing Team komandai (vienība 2015.gadā bija labākā autokrosa komanda) neizdevās tik spoža kā cerēts, tomēr šogad ar tās braucējiem būs jārēķinās, ziņo autocross.lv. Rihards Dainis ticis pie spēcīga 1600 klases auto, kas var pamainīt notikumu gaitu gan individuālajā, gan komandu ieskaitē.

Riharda rīcībā nonākusi savulaik Reinim Lilienšteinam čempiontitulus atnesusī VW Golf II automašīna. Tā pēdējos gados redzēta kā īres auto rallijkrosā, ar pilotiem Artūru Pumpuru un Lauri Vīgantu. Līdz ar to šobrīd konkurētspējīga tehnika nonākusi spēcīga braucēja rokās.


Riharda Daiņa jaunais auto.

Tas nozīmē, ka  Mexa / Melatlux Racing Team būs atrisinājusi savu pērnā gada sāpīgāko jautājumu – Rūdolfam Bogenam paliekot 2000 Super klasē, komandai vairs nebūs jāsadzīvo ar diviem potenciāliem līderiem, kuri cīnās par vienām uzvarām. Pērn abi sportisti atņēma viens otram punktus, līdz situācija sasniedza pīķi pēdējā posmā Smiltenē, kad abu kontakti un savstarpējās cīņas faktiski atstāja komandu bez kopvērtējuma medaļas.

Tas nozīmē, ka 1600 klasē tagad startēs abi brāļi Daiņi. Vecākais brālis Mareks šobrīd vēl nezina savus sezonas plānus, bet, ja viss izdosies, abi startēs 1600 klasē. ''Man pēc aizvadītās sezonas ir palikusi nepadarīta darba sajūta. Ceturtā vieta 1600 klasē nav slikts rezultāts, bet, zinot to, ka bija reāla iespēja tikt pie medaļas... Vienkārši pietrūka veiksmes, un pēdējā posmā Smiltenē nesanāca pāris apļos paspēt pierast pie izīrētā auto, lai gan sajūtas, pirmo reizi braucot ar sekvenciālo ātrumkārbu, bija fantastiskas. Taču, ja viss būs kārtībā ar finansēm, tad brauksim pilnu sezonu,'' saka Mareks Dainis.


Šis auto šobrīd ir izlikts pārdošanā. Foto: www.facebook.com/autosportafoto

Atgādināsim, ka 2016.gadā Rihards Dainis 2000 Super klasē sasniedza Baltijas čempiona titulu un Latvijas čempionātā guva trešo vietu. Rūdolfs Bogens kļuva par Baltijas vicečempionu, Latvijas čempionātā gūstot piekto vietu. Mareks Dainis 1600 klasē guva ceturto pozīciju, sezonu noslēdzot ar vienādu punktu skaitu ar trešās vietas ieguvēju Andi Skolmeistaru. Mareka cīņa par pjedestālu, iespējams, noslēdzās brīdī, kad viņa jaunā ''Honda Civic'' uzlabotais dzinējs neizturēja slodzi uz jaudas stenda.

Jāatzīmē, ka līdz ar šīm izmaiņām Riharda Daiņa līdzšinējais 2000 Super klases VW Golf II nonācis pārdošanā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png