profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brenguļos pirms nakts sacīkstēm izmanto sniega pūtēju

Go4speed 25.01.2017 - 18:59 Brenguļos pirms nakts sacīkstēm izmanto sniega pūtēju
Foto: Autocross.lv

Dažas stundas pirms pieteikumu termiņa beigām Brenguļu autotrase apstiprina, ka sestdienas autokrosa un folkreisa sacīkstes notiks, jo trasē no šīs pēcpusdienas strādā sniega pūtējs, ziņo autocross.lv.

Rīkotājs Arnis Odiņš atzīst, ka šīs sacīkstes vārdā iet uz pilnu banku: ''Laika prognoze visu gatavošanās laiku ir nervus kutinoša, taču nolēmām, ka mums vajag šo nakts autokrosu! Tāpēc darām visu, kas mūsu spēkos. Kopš otrdienas vakara trase kārtīgi sasala, bet kopš šī vakara esam iedarbinājuši sniega pūtēju. Sasalušajai zemei vajadzētu ļaut sniegam un ledum noturēties līdz sacīkstei. Jāizdodas, pārāk stipri visi vēlamies šo pasākumu! Sacīkstes būs, atpakaļceļa nav.”


Foto: Autocross.lv

Šobrīd rit pēdējās nolikumā paredzētās stundas pieteikumu iesūtīšanai, tāpēc gaidāmi papildinājumi visās klasēs – gan autokrosā, gan folkreisā, gan RX Lada ieskaitē.

Atgādināsim, ka Brenguļu autotrase būs gaiši izgaismota, taču nolikumā paredzēts, ka visu klašu automašīnām jābūt aprīkotām ar priekšējiem gaismas lukturiem. Sīkāk netiek definēts, kādām un cik jaudīgām jābūt/drīkst būt gaismām, taču folkreisa braucējiem jāņem vērā – nekas noteikumos nenorāda, ka apgaismes ierīces varētu demontēt mašīnas pārdošanas gadījumā. Gaismas nonāks pie jaunā saimnieka. Tas vismaz folkreisa gadījumā atrisina divas problēmas: sportisti izvairīsies no dārgām, piemēram, rallijam paredzētām gaismām, kas, savukārt, palīdzēs mazināt konkurentu apžilbināšanas iespējas. Pārējām klasēm nav ierobežojumu lampu izvēlē.

Sportistiem arī jāņem vērā, ka viņa rezultāts var būt atkarīgs arī no redzama/neredzama starta numura. Lai arī finiša līniju plānots izgaismot, jāpiestrādā pie numura redzamības un “izšķirtspējas”.


Foto: Autocross.lv

Sacensību sākums sportistiem paredzēts sestdien 14:00, kad sāksies reģistrācija un tehniskā komisija. Līdzjutēji aicināti ierasties uz 17:00, kad mašīnas – jau tumšā laikā – dosies trasē treniņiem un pirmajiem braucieniem!

Sacensību dienas kārtība:
Sestdiena, 28. janvāris
14:00 – 16:00 Folkreisa, autokrosa, RX dalībnieku reģistrācija, dokumentu pārbaude
14:00 – 16:00 Folkreisa, autokrosa, RX automašīnu tehniskā pārbaude
16:30 — Dalībnieku sapulce
16:45 – 17:45 Folkreisa, autokrosa, RX brīvie treniņbraucieni
18:00 Sacensību atklāšana,
18.00 1. starts

Turpmāko sacensību dienaskārtību nosaka galvenais tiesnesis sacensību dienā. Tā tiek paziņota sacensību dalībniekiem dalībnieku sapulcē un uz informācijas stenda.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png