profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu autokrosisti Čehijā bez medaļām, Touring Car finālā finišē trīs braucēji (VIDEO)

Go4speed 06.07.2016 - 13:46 Latviešu autokrosisti Čehijā bez medaļām, Touring Car finālā finišē trīs braucēji (VIDEO)
Foto: Tomáš Němec - ntfoto

Aizvadītajās brīvdienās Eiropas autokrosa čempionāta Čehijas posmā uz starta izgāja četri Latvijas sportisti – trīs Super Buggy ieskaitē, bet viens – Junior Buggy. Diemžēl pēc Vācijā piedzīvotā motora defekta Čehijā nestartēja Andris Kuļikovskis.

Kā no notikumu vietas ziņoja Mareks Dainis, tad laika kontrolē 35 dalībnieku vidū Ervins Grencis sasniedza ceturto vietu, Jānis Boks atgriešanās sacīkstē bija sestais, bet Juris Kuļikovskis - 15. vietā. Junior Buggy laika kontrolē Justs Grencis finišēja otrajā vietā.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā Justs Grencis finišēja ceturtais, lai arī sākotnēji viņš brauca otrais, taču tad mūsu sportists sagriezās un zaudēja vairākas vietas. Diemžēl vēlāk par nesportisku rīcību Justs tika izslēgts no brauciena, tādējādi zaudējot ceturto vietu. Tikmēr Super Buggy ieskaitē pēc pirmās dienas Ervins bija desmitais, Jānis 11. vietā, bet Juris - 22. vietā.


Foto: Uldis Miķelšteins

Diemžēl svētdien turpināja neveikties Justam Grencim - pēc diskvalifikācijas sestdien sekoja divi vāji braucieni - otrajā kvalifikācijā viņam bija tehnikas problēmas un sestā vieta, bet trešajā braucienā, dodoties uz starta, nokrita ķēde. To izdevās dabūt ārā no mašīnas, un Justs braucienu veica ar aizmugures piedziņu, kvalifikāciju noslēdzot 12. vietā. Daudz labāks sniegums Super Buggy braucējiem. Otrajā braucienā savus braucienus uzvarēja gan Ervins Grencis, gan Jānis Boks, bet Juris Kuļikovskis palika piektais savā braucienā.

Vēlāk sekoja pusfināla braucieni, kuros uz starta izgāja arī mūsējie. SuperBuggy pusfinālā Boks sasniedza otro vietu, bet Grencis - piekto, kas abiem ļāva iekļūt finālā. Diemžēl Juris Kuļikovskis pusfinālā palika septītais.


Latviešu fani kopā ar Boku Čehijā. Foto: Uldis Miķelšteins

Finālā Junior Buggy klasē Justs Grencis sasniedza ceturto vietu, kas ir lielisks rezultāts, zinot neveiksmes kvalifikācijā, kur sportists tikai par mata tiesu iekļuva finālā. Super Buggy klases finālā kārtējo reizi pēc starta konkurenti dauzīja Boka bagiju, pēc kā sportists nonāca septītajā vietā. Vēlāk Boks skarbā un skaistā cīņā aizcīnījās līdz ceturtajai vietai. Ervinam Grencim sacīkstes bija mazāk cerīgas, jo, startējis no pēdējās rindas, Ervins aizcīnījās līdz septītajai vietai.

Jāatzīmē, ka dramatiski notikumi risinājušies Touring Car finālā, kur no desmit sportistiem finišu sasniedza tikai trīs. Pēc pirmā pusapļa vadībā bija Feifārs, taču vēlāk četri līderi avarēja vienā līkumā.

Četri līderi avarē vienā līkumā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png