profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas autokrosa čempionāta 1.posmā Grenči uz pjedestāla; Boks nokļūst slimnīcā

Go4speed 29.05.2016 - 20:41 Eiropas autokrosa čempionāta 1.posmā Grenči uz pjedestāla; Boks nokļūst slimnīcā
Justs Grencis.

Kā portālu informēja Viesturs Saukāns, tad Latvijas sportisti nedēļas nogalē sasnieguši augstvērtīgus rezultātus Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā Vācijā. Justs Grencis sasniedza otro vietu JuniorBuggy cīņās, bet viņa tēvs Ervins Grencis prestižajā SuperBuggy klasē arī izcīnīja otro vietu.

Vācijā, Zēlovas trasē, aizvadītajā Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā valmierietis Ervins Grencis izcīnīja otro vietu SuperBuggy klasē, piekāpjoties vienīgi francūzim Tomasam Anakleto. Grencis sacīkstē bija līderu pulkā visas nedēļas nogales garumā. 27 dalībnieku konkurencē trešā vieta laika kontrolē, divas uzvaras un viena otrā vieta kvalifikācijas braucienos, uzvara pusfinālā un otro vieta finālā. Šis ir Ervina labākais līdz šim SuperBuggy klasē sasniegtais rezultāts.

Dēls Justs Grencis JuniorBuggy klasē sacīksti sāka ļoti neveiksmīgi, laika kontrolē uzrādot priekšpēdējos rezultātus. Tomēr ar katru kvalifikācijas braucienu sniegums uzlabojās, kas ļāva Justam finālā startēt no piektās pozīcijas. Aizvadot lielisku braucienu, Grencis sasniedza otro vietu, kas ir atkārtots viņa augstākais rezultāts Eiropas čempionātā.

Otrs SuperBuggy klases braucējs no Latvijas Jānis Boks piedzīvoja dramatisku Eiropas čempionāta pirmo posmu. Pirmā kvalifikācijas brauciena startā Boks izvirzījās vadībā, taču pirms pirmā līkuma viņa bagijā nebremzējot ietriecās holandietis Terijs Kalagans. Trieciens bija tik spēcīgs, ka Jānis guva spēcīgu sitienu pa galvu un samaņas zudumu. Boks tika nogādāts slimnīcā un, lai arī brīžus pēc starta neatceras, Jānis jau izrakstīts no slimnīcas. Saprotams, ka Boks atsaucis dalību Eiropas čempionāta nākamajā posmā, kas nākamajā nedēļas nogalē norisināsies Lietuvā
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png