profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Klipa: Esmu laimīga, ka tiku galā ar šo izaicinājumu

Go4speed 24.05.2016 - 00:32 Klipa: Esmu laimīga, ka tiku galā ar šo izaicinājumu
Beate Klipa. Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē bez rallija sacensībām norisinājās arī Ziemeļeiropas (NEZ) kroskartu čempionāta pirmais posms. Augstāko rezultātu sasniedza Beate Klipa, kura Xtreme klases B finālā droši pretendēja uz iekļūšanu A fināla top-9. Taču B fināla lietū neizdevās brauciens. Lai arī pēc starta Klipa bija ceturtā, finišā tikai septītā vieta, kas posma summā ļāva ierindoties 14. pozīcijā.

CK 250 klasē Ingus Beļakovs, pirmajā braucienā piedzīvojot tehniskas problēmas, sasniedza C finālu, kurā bija cerības iekļūt B finālā un cīnīties par A finālu. Taču startā kāds no konkurentiem taranēja Beļakova kartu, kā rezultātā Ingus izstājās, paliekot bez vērā ņemama rezultātu. CK 125 klasē Roberts Vītols aizvadīja pamatīgu mācību sacīksti, kvalificējoties D finālam. Šajā braucienā gūta sestā vieta un pieredze.


Publicitātes foto

''Ieguvu ļoti lielu pieredzi, jo uz šīm sacensībām bija ieradušies visi labākie un spēcīgākie braucēji. Ziemeļeiropā kroskarti kopumā ir ļoti populāri un sportisti ar tiem brauc jau no agra vecuma, izaugot no mazākajām klasēm līdz šai visspēcīgākajai – Xtreme klasei. Tāpēc esmu laimīga, ka tiku galā ar šo izaicinājumu, lai gan ne izcili, bet pietiekami labi,'' saka Beate Klipa.

Tikmēr rallija ekipāža Mārtiņš Sesks / Reinis Vilsons bija devušies uz ralliju “Talsi”, kas bija Latvijas čempionāta trešais posms. Šajās sacensībās M. Sesks startēja ar Peugeot 208 automašīnu, un debija ar jauno auto ekipāžai izdevās ļoti sekmīga – tika izcīnīta otrā vieta LRC3 ieskaitē, kā arī uzvara junioru vērtējumā. No sacensību uzvarētājiem – Krievijas ekipāžas Denisa Rostilova / Alekseja Ignatova – 16 gadus vecais liepājnieks atpalika vien 25,56 sekundes.


Foto: Aigars Tīdmanis

''Prieks, ka rallijā nepieļāvām lielas kļūdas un spējām izcīnīt augstu vietu, lai arī ar šo mašīnu bijām aizvadījuši vien 100km testos. Ar šo auto iespējams braukt vēl ātrāk, bet tam nepieciešami papildu treniņi. Ja skatāmies uz konkurentiem, viņi bija labāk pieraduši pie auto, zināja, kur kādu ātruma pārnesumu labāk izvēlēties, bet tāpat liels prieks par mūsu ekipāžu, kas tik īsā laikā spēja adaptēties. Jāsaka liels paldies trenerim. Jau tagad gaidu nākamo treniņu, lai sāktu strādāt un uzlabot savu sniegumu,'' tā Mārtiņš Sesks, kurš kopvērtējumā tuvākos sāncenšus apsteidz par 11 punktiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png