profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvieši dominē Baltijas autokrosa posmā Lietuvā, Līcis ar bagiju uzmet trīs kūleņus

Go4speed 23.05.2016 - 10:10 Latvieši dominē Baltijas autokrosa posmā Lietuvā, Līcis ar bagiju uzmet trīs kūleņus
Foto: facebook.com/alkoracingteam

Ar šokējoši pārliecinošu Latvijas braucēju sniegumu noslēdzies Baltijas autokrosa čempionāta otrais posms Lietuvā, Šakjai trasē. 2000 Super klasē latvieši izcīnīja pirmās piecas vietas, bet 1600 klasē Top 4 finišēja trīs Latvijas braucēji. Smagāka diena bagiju braucējiem – kūleņi un tehnikas problēmas.

2000 Super klasē pēc kvalifikācijas līderis bija Rihards Dainis, aiz sevis atstājot mājinieku Mariusu Kisieli, kā arī Ediju Ošu, Rūdolfu Bogenu, Juris Spīķi. Mārtiņš Starks pēc kvalifikācijas bija devītais, bet 13 dalībnieku konkurencē Mārtiņš Spīķis un Oskars Troika diemžēl izstājās vēl pirms braucieniem ar kopēju startu – Mārtiņa auto tika norauta zobsiksna, bet Oskaram bija citas tehnikas problēmas.


Edijs Ošs. Foto No sportista personīgā arhīva

Kā ziņo autocross.lv, tad finālā viss sakārtojās par labu Latvijas braucējiem. Kisielis izstājās otrajā aplī, bet Minddaugss Sidabrs – pēdējā, kā rezultātā vadošās pozīcijas mūsējiem. Sīvā cīņā ar Rūdolfu Bogenu uzvaru sasniedza Edijs Ošs, atgriežoties cīņā par Baltijas čempiona titulu. Rūdolfs otrais, bet trešajā pozīcijā, finišējot 13 sekundes aiz līderiem, Rihards Dainis. Aiz pjedestāla Mārtiņš Starks un pirmā posma Smiltenē uzvarētājs Juris Spīķis.

1600 klasē galvenais favorīts uz uzvaru bija Giedrjus Stonis, taču otrajā kvalifikācijā viņš izstājās, zaudējot pirmo starta vietu finālā. To pārsteidzoši sasniedza ne mazāk pārsteidzošais Baltijas čempionāta līderis Arnis Odiņš, kurš sacīksti aizvadīja ar īrētu VW Golf II. Stonis otrais, Petrs Bartkus trešais. Jaunais latviešu braucējs Krists Valters kvalifikācijā sestais, bet Andim Kļavam sarežģītā sacīkstē devītā vieta.

Finālā visi deviņi braucēji stājās uz starta, turklāt visi veica pilnu fināla distanci. Odiņš pēc septiņiem apļiem guva pārliecinošu uzvaru – otro divos Baltijas posmos. Vēl vienu sensāciju sarūpēja Krists Valters, pietiekami nopietnā konkurencē gūstot otro vietu, kas ir viņa pirmais pjedestāls autokrosā. Trešais Bartkus, bet savu sacīksti cienījami izglāba Kļava, gūstot ceturto vietu. Andis gan uz brīdi brauca otrais, taču viņu sagrieza Stonis, pats par šo pārkāpumu saņemot izslēgšanu no brauciena.


Līča bagijs pēc avārijas. Foto: facebook.com/alkoracingteam

Smagāk klājās bagiju braucējiem Buggy 1600 klasē. Laika kontrolē Māris Līcis piedzīvoja trīs kūleņus, lielā mērā iznīcinot bagiju – rāmja augšpusē labajā aizmugurējā stūrī pat pārrauta karkasa caurule. Trešajā kvalifikācijā divus kūleņus piedzīvoja arī Jānis Ščerbickis, savukārt Mortens Perševics piedzīvoja reduktora defektu un īsti nespēja piedalīties cīņā par augstām pozīcijām. 

Uzvaru bagiju klasē guva Tautvids Urba, aiz sevis atstājot Sauļu Zundu un igauni Janaru Kadaku, kurš uzvarēja pirmajā posmā.

Apvienotajā 2500 un 3500 Open klasē startēja četri braucēji, viņu vidū arī pirms nedēļas autokrosā debitējušais Jānis Veģeris. Viņam finālā otrā vieta.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png