profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ kroskartu 1.posmā būs jauns dalībnieku rekords; uz starta arī trīs braucēji no Latvijas

Go4speed 17.05.2016 - 15:29 NEZ kroskartu 1.posmā būs jauns dalībnieku rekords; uz starta arī trīs braucēji no Latvijas
Ingus Beļakovs iemēģina jauno spēkratu

Šajā nedēļas nogalē 21.-22. maijā Zviedrijā, Holjesā, norisināsies NEZ kroskartu čempionāta 1.posms. Kā portālam pastāstīja Jānis Beļakovs, tad šajā posmā tiks sasniegts absolūtais dalībnieku rekords. Šogad pirmais posms pulcēs 216 dalībniekus, tajā skaitā arī trīs braucējus no Latvijas!
 
Katram no braucējiem ir savi mērķi, bet noteikti visi vēlas uzvaru, ko šādā konkurence izcīnīt ir ļoti grūti. Debiju šajā posmā piedzīvos autokrosa čempione Beate Klipa, kura startēs Xtreem bagiju klasē. Šī būs ne tikai Beates debija, bet arī pašas Xtreem klases debija. Pirmā sacīkste pulcēs 31 braucēju no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un pat Francijas Xtreem bagiju rūpnīcas braucējus. Kā zināms, tad Beate ir pilnībā pārbūvējusi savu krosa B600 bagiju atbilstoši jaunās klases noteikumiem, un ir aizvadījusi produktīvus testus tepat Latvijā. Sportiste ir gatava doties pretī jauniem izaicinājumiem. Tā kā šī būs debijas sezona klasei, tad sezonas gaitā tiks pētīta šī klase, lai varētu pielāgot tehniskos noteikumus dažādiem ražotājiem.


Foto: MVFoto

125cc klasē, kur brauc braucēji no 12-16 gadiem, Latviju pārstāvēs Roberts Vītols. Robertam šī būs debijas sacīkste tik lielā konkurencē, tāpēc jācer, ka Roberts godam nesīs Latvijas vārdu, jo šī klase ir ar vislielāko dalībnieku skaitu - 44 braucēji. Šajā klasē zem Latvijas komandas karoga Lebester Racing brauks arī viens Krievijas braucējs Rustams Mamedovs.

250cc klasē, kur cīņā dodas 16 gadu veci jaunieši, Latviju pārstāvēs Ingus Beļakovs, kurš arī debitēs šajā klasē, bet, salīdzinot ar pārējiem braucējiem no Latvijas, tieši Ingum ir vislielākā pieredze krosskartos, jo šis viņam būs piektais gads šajā seriālā. Savā debijas sacīkstē 250cc klasē Ingum nāksies cīnīties ar 35 braucējiem no Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Krievijas un Norvēģijas. Jāatzīmē, ka Ingus cīņā dosies ar pilnīgi jaunu Latvijā būvētu krosskartu. Viņa sīvākie konkurenti nāk no iepriekšējo gadu braucējiem 125cc klasē, kas tagad arī ir pārkāpuši uz 250cc, tajā skaitā WRC un Rallijkrosa čempiona Petera Solberga dēls Olivers Solbergs. Cīņas šajā klasē solās būt īpaši spraigas.

Jānovēl Latvijas sportistiem veiksmi šī gada Krosskarta lielākajās sacīkstēs Holjesā!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png