profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autokrosa otrajā posmā cīņa ar laikapstākļiem un trasi (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 03.06.2012 - 19:52 Autokrosa otrajā posmā cīņa ar laikapstākļiem un trasi (FOTO)
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Svētdien Brenguļu autotrasē pie Valmieras notika Latvijas autokrosa čempionāta otrais posms. Sacensību dienā laikapstākļi sportistus un skatītājus nelutināja, jo bija vēss laiks. Arī pati trase bija smaga un sportistiem nedraudzīga – dubļaina un bedraina.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā visvairāk nepaveicās Beta bagiju klases sportistiem, jo sākās ļoti spēcīgs lietus. Rezultātā līdz finišam tika tikai divi braucēji, kamēr pārējie vai nu iesprūda dubļos, vai ūdens dēļ izstājās. Šī iemesla dēļ tika nolemts izlaist otro kvalifikāciju Beta bagiju klasē.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Interesanti notikumi risinājās otrajā kvalifikācijas kārtā. 2000 Super klasē Juris Spīķis mēģināja apdzīt Raimondu Mūrnieku un, kad gandrīz bija garām, Mūrnieks zem dzeltenajiem karogiem centās turēt Spīķi aiz mašīnas stūra. Rezultātā Spīķis ieskrēja betona apmalē un sasista mašīnas purngalu. Par šo manevru Mūrnieks, kurš sākotnēji bija finišējis otrais, rezultātu tabulā tika aizlikts aiz Spīķa - ceturto vietu.

Izšķirošajā kvalifikācijā 2000 Super klasē vienā trases vietā izstājās Gints Astrauskis, Juris Spīķis un Toms Ziedāns. Jāpiemin, ka Spīķim paveicās ar to, ka viņš īsi pirms izstāšanās bija veicis izšķirošo apli, pēc kura viņš kvalificējās A finālam. Open klasē Ints Jeršovs kontrolēja visu braucienu, taču pirms pēdējā S veida pagrieziena viņu apdzina Raimonds Jerāns. Tomēr lielais ātrums traucēja nostabilizēties pirmajā vietā un Jeršovs atguva uzvaru neilgi pirms finiša. Jāatzīmē, ka Beta bagijiem atkal brauciena laikā sāka līt, kas trasi padarīja vēl dubļaināku.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Pēc tam sekoja finālbraucieni, kuri norisinājās pa ļoti bedrainiem ceļiem. Beta bagijos Everts Henilāns startā uzveica Danielu Špaku, kas arī izšķīra posma uzvarētāja likteni. Trešais palika Alberts Duntavs. VAZ klasē pie pārliecinošas uzvaras tika Imants Kolomenskis, lai gan konkurenci izrādīja Kristaps Maševskis. Trešais palika Edijs Zimza.

Open klasē Jeršovs uz starta stājās ar ātrumkārbas defektu - nebija otrā pārnesuma. Pēc starta vadībā izvirzījās Jerāns, bet otrais bija Roberts Ansons. Turpat blakus bija Eduards Iesalnieks, Jānis Kozlovskis un Jeršovs. Taču nedaudz vēlāk Kozlovskis palika bez riteņa, Iesalnieks izstājās, bet Jeršovs drīz tika garām Ansonam. Līdz ar to pirmais Jerāns, otrais, bet trešais - Ansons. 


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

1600 klasē Reinim Lilienšteinam ilgi astē sēdēja Ritvars Zobens un Andis Kļava, līdz viņi par apli noķēra Jāni Pūgu un Ivo Šteinbergu (abi bija iesprūduši aiz izstājušā Jāņa Nikela auto). Reinim atpalicēju apdzīšana izdevās ātri, bet Zobens ar Kļavu iesprūda, zaudējot cerības uz uzvaru. Vēlāk trešajā vietā nonāca Mareks Dainis, taču pašās beigās viņu apdzina un trešo vietu izrāva Kaspars Silenieks.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

2000 Super klasē pārliecinoši pirmais Jānis Miščenko, kurš aiz sevis atstāja Raimondu Mūrnieku un Spīķi. Jāpiemin, ka pēc starta tramplīnā vēl neredzētu lēcienu izpildīja Toms Ziedāns, kas noslēdzās ar loģisku mašīnas salaušanu un izstāšanos. Tāpat pirmajā aplī pusass defekta dēļ izstājās arī Gints Astrauskis.

Rezultāti 1600 klasē:
1. Reinis Lilienšteins  
VW Golf II
2. Ritvars Zobens Ford Fiesta
3. Kaspars Silenieks VW Golf III
4.  Mareks Dainis Honda Civic
5. Ivo Šteinbergs VAZ 2108

Rezultāti 2000 Super klasē:
1. Jānis Miščenko VW Golf II
2. Raimonds Mūrnieks  
VW Golf II
3. Juris Spīķis
Peugeot 206
4.  Toms Ziedāns VW Golf III
5. Gints Astrauskis VW Golf II

Rezultāti Open klasē:
1. Raimonds Jerāns Talbot Matra Murena
2. Ints Jeršovs Subaru Impreza
3. Roberts Ansons Audi 90
4.  Andrejs Lajevskis Opel Kadett
5. Eduards Iesalnieks  
Toyota MR2

Rezultāti VAZ Klasika klasē:
1. Imants Kolomenskis  
VAZ 21011
2. Kristaps Maševskis VAZ 2105
3. Edijs Zimza VAZ 2101
4.  Jānis Rakuzovs VAZ 2101
5. Arnis Odiņš VAZ 2105

Rezultāti Beta klasē:
1. Everts Henilāns Beta
2. Daniels Špaks Beta
3. Alberts Duntavs Beta
4.  Krišs Miķelis Aploks  
Beta
5. Adrians Pūga Beta

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png