profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

6H krosā uzvar sportists, kurš par sacensībām uzzināja iepriekšējā vakarā

Go4speed 18.08.2013 - 23:21 6H krosā uzvar sportists, kurš par sacensībām uzzināja iepriekšējā vakarā
Toms Brants. Foto: Kalvis Zaļaiskalns

"DSG karjeri" un "Akmenscūciņas" dolomīta karjeru apkārtnē, netālu no Iecavas, norisinājās žurnāla "AutoEuro" rīkotās Latvijas atklātās sacensības sadarbībā ar LAF un LaMSF "6H un 4H komandu kross" sezonas trešais posms. Par uzvarētājiem prestižajā "4 x 4" klasē šogad otro reizi pēc kārtas kļuva ventspilnieki, bijušie Dakaras maratonrallija dalībnieki Igors Skoks/Agris Piķis, kuri brauca vienā ekipāžā ar saviem dēliem Rūdolfu Skoku un Arvi Piķi.

Vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja šo sacensību debitanti, autokrosists Nils Bernāns un Konstantīns Gavrilovs. Motociklu četru stundu sacīkstē absolūti ātrākie bija "Motosports RT" komanda Edgars Siliņš/ Kristaps Bajārs/Lauris Ermanis, MX Hobija klasē Juris Deičmanis/ Jurijs Žižkuns/ Jānis Rasmanis, bet kvadriciklu konkurencē šosezon pirmo reizi uzvaras laurus plūca Ralfs Kaliksons/ Artūrs Vēvers/ Andris Ciršs.


Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

Tā kā iepriekšējā dienā bija nolijis spēcīgs lietus, tad prognozēto putekļu vietā sportistiem nācās rēķināties ar paprāvām peļķēm. Arī vējš bija sagādājis nelielu pārsteigumu - veicot pārbaudi pirms kvalifikācijas braucieniem, atklājās, ka pāri džipu trasei nokarājas liels atlūzis ozola zars.

Zemi žāvēja siltie saules stari un vairāk kā 50 sacensību "AutoEuro 6H un 4H komandu kross" dalībnieki, tostarp vieni no ātrākajiem Latvijas rallijreida, autokrosa un endurokrosa braucējiem, metās sešu un četru stundu garā cīņā un meistarīgi veica apli pēc apļa. Jāatzīmē jau iepriekš, ka pirmo reizi šosezon finišu sasniedza pilnīgi visas startējošās komandas.

"4 x 4" klasē līdera pozīciju jau startā iekaroja ventspilnieku ekipāža "Skoks & Piķis". Bez īpašām grūtībām viņi to prata noturēt līdz pat finišam, kopā veicot 54 apļus. Pēc sacensībām Igors Skoks atzinīgus vārdus teica par saviem konkurentiem un atzīmēja, ka temps visiem  bijis ievērojams, par ko liecināja  rezultāts. Lietuviešu ekipāžu Algirdas Kazlauskas/ Donatas Grikietis/ Andrejus Paškevičus ("Autodileris", Toyota Land Cruiser), kuri finišēja trešajā vietā, viņš apdzinis pēc nepilnas stundas, bet Gitu Laugali, kas startēja ekipāžas "Liepājas rallija komandas" sastāvā ar Guntaru Laugali/ Uldi Briedi/ Uldi Lepiksonu, braucot ar Mitsubishi Pajero, noķert pa apli izdevies tikai pēc aptuveni divām stundām.


Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

Pēc trīs aizritējušām stundām visas pieminētās ekipāžas vienu no otras šķīra nepilns aplis. Kad līdz finišam bija atlikusi nedaudz vairāk kā stunda, problēmas piemeklēja lietuviešu vadīto Toyota Land Cruiser. Līdz ar to samērā viegli sudraba medaļa atkārtoti nonāca liepājnieku rokās, kuri kopā veica 52 apļus. Kopvērtējumā "6H" ventspilnieki saglabā līdera pozīciju, uz otro vietu pakāpušies liepājnieki, bet, apsteidzot pirmā posma uzvarētājus Andri Feldmani/ Tomu Brantu, trešajā vietā tagad atrodas lietuvieši, kuri "3H kausa" ieskaitē guva uzvaru un kopvērtējumā ir pirmie.

"2WD" klasē, kuras dalībnieki startēja ar vieglajām automašīnām, uzvaru guva autokrosists Nils Bernāns un Konstantīns Gavrilovs ("Ogre", Audi). Par iespēju piedalīties 6H sacensībās viņi uzzināja tikai piektdienas vakarā un ātri pieņēma lēmumu startēt. Ja pirmajās divās stundās Bernāns bija pārliecinošs līderis un divu līdz trīs apļu attālumā aiz sevis turēja konkurentus, tad, sākoties trešajai stundai, situācija strauji mainījās. Tehniskas ķibeles radās katrai komandai, bet novērst tās un izcīnīt uzvaru pēc sešu stundu brauciena vislabāk izdevās ogrēniešiem. Ja pirms sacensībām Nils Bernāns sacīja, ka atbraucis, lai dotu iespēju arī mehāniķim izbaudīt braukšanas prieku, tad pēc izcīnītās uzvaras viņš atzina, ka šajās sacensībās tiešām var gūt īstu braukšanas prieku un uz nākošo posmu viņš gatavosies par visiem 200 procentiem. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png