profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somu rallija braucēji pirms starta uz sniega sarīko dragreisa sacensības (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 16.02.2013 - 07:50 Somu rallija braucēji pirms starta uz sniega sarīko dragreisa sacensības (VIDEO)
Harijs Rovanpera (pa labi). Foto: RE Autoclub

Vakar Sanktpēterburgas apkaimē tika dots starts pirmajam Krievijas rallijreida čempionāta posmam, kurā zem starptautiskās rallijreida komandas no Latvijas ''RE Autoclub" startēs gan viens no sacensību galvenajiem organizatoriem - Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs Jr., gan arī pasaulslavenie autosportisti no Somijas - Harijs Rovanpera/Jouni Naeri un Jouni Ampuja/Tapio Suominen.

Kā pastāstīja ''RE Autoclub" sabiedrisko attiecību menedžere Sanda Brūna, tad ceturtdien slēpošanas kūrortā ''Igora" tika aizvadīti pirmie automašīnu testi visām trim ekipāžām. ''Ļoti labi pārzinu ziemas ralliju specifiku, jo savas profesionālās karjeras laikā esmu piedalījies teju 20 ziemas rallijos Somijā un vairākos ziemas rallijos Zviedrijā, bet 2001. gadā izcīnīju čempiontitulu WRC posmā Zviedrijā. Atsaucoties ''RE Autoclub" aicinājumam, esmu nolēmis sevi pamēģināt arī rallijreidā. Ikreizi, kad sēžos pie automašīnas stūres, mani pārņem liels azarts, bet tanī pašā laikā apzinos, ka tas viss ir nopietns darbs - esmu pārliecināts gan par mašīnu, gan arī par savu komandu!", pēc pirmajiem testa braucieniem atzīst pasaulslavenais Harijs Rovanpera.


Foto: RE Autoclub 

Par sevi pārliecināts jūtas arī Juha Kankunena braukšanas akadēmijas galvenais instruktors - Jouni Ampuja, kurš par saviem pirmajiem testiem rallijreidā ziemas apstākļos saka tā: ''Arī man ir ļoti sena pieredze kā ziemas rallijos Somijā, tā arī braukšanā pa ledu Kankunena braukšanas akadēmijas ietvaros. Pēc pirmajiem aizvadītajiem treniņiem sapratu, ka būšu spēcīgs sacensību tehniskajā daļā, kas no kopējās programmas gan veido mazāko daļu. Rallijreida sacensībās tiek braukts vadoties pēc diezgan vispārīgām piezīmēm, tādēļ mums būs nepieciešams sajust sacensību ritmu. Trases ir garas, tāpēc līdz galam šobrīd ir grūti saprast, kas mums stāv priekšā. Bet es viennozīmīgi uzticos savai komandai un pats sev."


Jouni Ampuja (pa kreisi). Foto: RE Autoclub 
 
Atgādinām, ka Harija Rovenperas ekipāža Krievijas rallijreidā startēs ar ''Mitsubishi Pajero L2" automašīnu, bet Jouni Ampujas ekipāžas rīcībā būs ''Mitsubishi Pajero MPR 96" spēkrats, kas savulaik triumfēja prestižājā Dakāras maratona rallijā.

Rallijreids "Krievijas Baja - Ziemeļu mežs 2013" norisināsies no 15. līdz 16. februārim Sanktpēterburgas apkaimē un vienlaicīgi ar Krievijas čempionāta posmu, kas pretendē uz vietu Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules kausa 2014. gada kalendārā. Vairāk informācijas par Krievijas sacensībām var meklēt ŠEIT.

Vakar tika aizvadīts pirmais ātrumposms, kura garums bija tikai 5,23 kilometri. Šajā posmā ātrākais bija Vladimirs Vasiļjevs, bet otrajā vietā ierindojās Rovanpera. Rīt sportistiem būs jāveic trīs gari ātrumposmi.

''RE Autoclub" testu laikā:


Rezultāti pēc pirmā posma:

1.
Vladimir VASIL'EV
Vitalij EVTEKHOV
0:04:54.1
2.
Harri Tapani ROVANPERA
Jouni Tapani NARHI
+6.0
2.
Evgenij FIRSOV
Vadim FILATOV
+6.0
4.
Aleksandr NIKONENKO
Ruben AGIK'YAN
+6.4
5.
Jouni Matti AMPUJA
Tapio SUOMINEN
+7.4
6.
Viktor VOLIKOV
Anatolij VOLIKOV
+7.7
7.
Sergej NARYSHKIN
Maksim IVANOV
+14.1
8.
Bogdan NOVYTSKYI
Roman POLISHCHUK
+16.0
... ... ...
23. Aleksandr TERENT'EV
Aleksandr TERENT'EV
+1:00.5

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png