profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bezceļu Stiga Trophy 2012 sacīkstes atklās lielākais visurgājējs Latvijā (FOTO)

Go4speed 16.08.2012 - 15:59 Bezceļu Stiga Trophy 2012 sacīkstes atklās lielākais visurgājējs Latvijā (FOTO)
Iespējams, vislielākais visurgājējs Latvijā. Foto: 4x4sport.lv

Vasarai tuvojoties izskaņai, lēnām nobeigumam tuvojas arī Latvijas trofireidu čempionāts. Līdz tā beigām atlikuši vairs tikai divi posmi, kas vienlaicīgi būs arī NEZ čempionāta posmi. Pirmais no tiem - ''STIGA Trophy 2012'', kas jau šajā nedēļas nogalē notiks Apes un Alūksnes novados.

Standartauto kategorijā TR1 izveidojusies diezgan izteikta līderu četrotne, kuras galvgalī SNS nodaļas komanda Alvis Pētersons un Aigars Motivāns ar lielisku sniegumu - trīs uzvaras pēdējos trīs posmos. Tomēr pārsvars vēl nav tik pārliecinošs, lai varētu mierīgi aizvadīt pēdējos posmus, it īpaši, ņemot vērā, ka otrajā vietā ir 4x4shop.lv komanda ar pilotu Arni Pušu, kurš ir vairākkārtējs Latvijas čempions un auto sporta meistars.


Foto: 4x4sport.lv

Mazo prototipu - OPEN kategorijā par čempionu titulu vēl reāli cīnās piecas ekipāžas, kaut arī diezgan labu handikapu ir iekrājušas divas - Ivara Rozes un jelgavnieka Armanda Apsīša pilotētās ekipāžas. Taču turpat, rokas stiepiena attālumā, ir Arnis Namajuns, kas atpaliek tikai par 30 punktiem.

Lielo prototipu kategorijā - TR3, līderpozīcijā izvirzījies Edvīns Vansovičs, izcīnot divas uzvaras šosezon. Otrajā vietā nostiprinājusies Boatworld ekipāža no Igaunijas ar Hardo Mere pie stūres rata. Ekipāžas šķir vien 14 punkti, kas pie STIGA trofi pieteiktā dalībnieku skaita ir tikai vienas vietas vērtībā.


Foto: 4x4sport.lv

Mazie brāļi ATV šobrīd līderi Normunds Bačinskis un Jānis Siliņš tikai par septiņiem punktiem apsteidz pagājušā gada čempionus - rugājiešus Mārtiņu Lilienfeldu un Ronaldu Gustu. Trešie pagaidām ir Raimonds Jonaitis.

Trofi reidu tūrisma kausa izcīņā diezgan droši pirmo vietu ieņēmuši pagājušās sezonas trešās vietas ieguvēji - Sergejs Iskrovs, Raivis Jaunzems un Jeļena Skripčenko. Mazo Ērgļu līderis ir Mairis Jurka, kas šo titulu ieguva pirms diviem gadiem. Lielo ērgļu kategorijā šobrīd pirmo vietu ieņem Andris Vilde ar stūrmani Guntaru Tomonoviču.


Foto: 4x4sport.lv

Ceturtdien organizatori skatītājiem atklāja detalizētu informāciju par visiem interesantākajiem skatupunktiem. Tāpat sacensību organizatori parūpējušies par dažādām izklaides un atpūtas iespējām tā, lai skatītājiem trīs dienu garumā būtu iespēja lieliski atpūsties un baudīt bezceļu sacensības visā to krāšņumā.

Sacensību starts tiks dots jau šo piektdien, 17.augustā, kad plkst.16:00 notiks sporta kategoriju parādes brauciens cauri Alūksnes pilsētai. Kolonnas brauciena priekšgalā kā galvenais bezceļu ''eksponāts” brauks, iespējams, lielākais visurgājēs Latvijā ar diezgan zīmīgu nosaukumu - "Killer". Jāatzīmē, ka šim auto ir ne tikai milzīgas riepas, bet arī ļoti jaudīgs dzinējs.

Plašāk un detalizētāk par sacensībām, tai skaitā par ātrumposmiem, var atrast ŠEIT, sadaļā - ''Informācija skatītājiem''.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png