profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallija čempions būvē jaudīgas 'Ford Fiesta Proto' mašīnas; cer startēt Latvijā

Mārtiņš Jankovskis 11.04.2017 - 00:16 Igaunijas rallija čempions būvē jaudīgas 'Ford Fiesta Proto' mašīnas; cer startēt Latvijā
Mašīnas virsbūve. Foto: No sportista personīgā arhīva speciāli Go4speed

Straujiem soļiem Baltijā tuvojas vasaras rallija sezona. Kamēr daži ar nepacietību gaida, kad jau varēs aizvadīt pirmos grants testus, tikmēr citi vēl aktīvi būvē un gatavo tehniku jaunajai sezonai.

Viens no tiem, kurš vēl skrūvē un tikai gatavojas jaunajai sezonai, ir Igaunijas rallija čempionāta pagājušās sezonas N4 un absolūtās ieskaites čempions Egons Kaurs.


Egons Kaurs. Foto: Kaur Motorsport

Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad Kaurs šobrīd ar savu ''Kaur Motorsport'' komandu būvē divas jaunas "Ford Fiesta Proto" automašīnas, ar kurām Igaunijas čempionātā varēs startēt absolūtajā ieskaitē. Vienu auto pilotēs Kaurs, bet otru - Prīts Koiks, kurš pagājušā gada izskaņā sāka uzrādīt labus rezultātus.

''Šīs mašīnas nosaukums būs ''Ford Fiesta Proto''. Vizuālās detaļas ir līdzīgas no R5 auto, bet transmisija ir no ''Mitsubishi Lancer Evo'','' portālam Go4speed atklāj Egons Kaurs. ''Šī ideja būvēt šādu auto radās, lai piedāvātu līdzīgu auto, kāds ir R5, tikai par ievērojami mazākām izmaksām. N grupa šobrīd izmirst, bet R5 ir ārkārtīgi dārgs. Līdz ar to ir vajadzīgs kaut kas pa vidu, un šis auto to spēs aizvietot. Mūsu komandai būvējam divas šādas mašīnas, kuras būs arī iespēja izīrēt. Nezinām, vai paši aizvadīsim pilnu Igaunijas čempionātu. Gribētu ar šiem auto aizvadīt arī kādu ralliju Latvijā, bet pagaidām neesam saņēmuši atļauju, ka mūsu mašīnas var startēt un cīnīties Latvijas čempionātā.''


Tādas izskatīsies ''Ford Fiesta Proto'' automašīnas. Publicitātes foto

Jautāts, cik ātri šie auto varētu būt, Kaurs atzina, ka Baltijas ātrajos ceļos šīs mašīnas, kuras būs gatavas maija izskaņā, varētu būt pat ātrākas par R5. Kaurs piebilda, ka, ja salīdzina viņa auto ar Jāņa Vorobjova ''Mitsubishi Mirage'', tad piekares ziņā šie auto esot atšķirīgi, jo ''Ford Fiesta Proto'' esot ļoti līdzīga R5/WRC automašīnām.

Sarunas nobeigumā Kaurs atzina, ka grib startēt Latvijā, taču šobrīd viņš gaida zaļo gaismu. ''Protams, ka gribētu ar šo auto startēt arī Latvijā. Marta vidū Talsu rallija organizators teica, ka aprunāsies ar LAF, taču pagaidām nekādu atbildi neesam saņēmuši. Ja arī mums tagad atļautu braukt, uz Talsiem noteikti nepaspētu sagatavoties, bet nākotnē gan gribētos braukt. Ja jau Georgs Gross var braukt ar WRC, tad kāpēc, lai mēs nevarētu? Šīs mašīnas ir lētākas un skatītājiem tās sagādātu lielu jautrību,'' nobeidz Kaurs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png