profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs triumfē Halls Winter Rally, Okartes Akadēmijas talantam pārsteidzoša debija (FOTO, VIDEO)

Go4speed 28.01.2012 - 17:10 Vorobjovs triumfē Halls Winter Rally, Okartes Akadēmijas talantam pārsteidzoša debija (FOTO, VIDEO)
Rallija uzvarētāji absolūtajā vērtējumā  Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Šodien, 28. janvārī, Lietuvā norisinājās pirmais Latvijas un Lietuvas rallija čempionāta posms, kurā par absolūto uzvarētāju kļuva latviešu ekipāža Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, apsteidzot gan lietuviešu, gan igauņu ekipāžas, kas ierindojās 2. un 3. pozīcijā.

Par pārsteigumu rallijā parūpējās arī jaunais Okartes Akadēmijas talants Kārlis Nebars, kurš, šodien pirmo reizi startējot rallijā, uzrādīja pārsteidzoši lielisku sniegumu.


5. ātrumposmā Kārlis Nebars pamanījās "nodzīvoties" pa krūmiem un palikt bez priekšējā spārna. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Rallijs Lietuvā šodien sākās ar latviešu dominanci - lieliskus rezultātus uzrādīja Jānis Feldmanis un Mārtiņš Svilis, taču tas nevilkās ilgi - drīzumā vadību savās rokās ņēma lietuviešu un igauņu labākie N4 klases piloti - Dominiks Butvils un Kaspars Koitla, kā arī lietuvietis Vitauts Šveds, kurš šodien uz starta stājās ar tikko saremontētu auto, kurš vēl pirms nedēļas tika pamatīgi apskādēts.

Sākot ar 5. ātrumposmu nopietnu konkurenci igauņu un lietuviešu kaimiņiem sagādāja Jānis Vorobjovs. Kopvērtējuma līderpozīciju viņš ieguva tikai pēc pirmspēdējā - 11. ātrumposma - kad cieši uz papēžiem mina igaunis Kaspars Koitla. Izšķirošajā - 12. atrumposmā - jaunais igaunis visticamāk kļūdījās, jo pazaudēja nepilnu 21 sekundi un līdz ar to arī uzvaru kopvērtējumā.


Igauņu ekipažā Koitla/Ots. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Ātrākie šajā rallijā izrādījās tieši N4 klases piloti. Labāko A+ klases sniegumu šajā rallijā rādīja latvietis Mārtiņš Svilis, kuram kopvērtējumā 6. pozīcija. Aiz viņa otru labāko rezultātu šajā klasē uzrādīja lietuviešu pilots Rokas Lipeiķis un trešais - Staņislavs Travņikovs.

Interesantas cīņas šodien norisinājās jaunizveidotās R2 klases ietvaros, kurā startēja trīs Okartes Autosporta Akadēmijas jaunieši ar Ford Fiesta automašīnām. Labāko sniegumu  un uzvaru R2 klasē par pārsteigumu visiem izcīnīja Kārlis Nebars, kuram šis bija pirmais starts rallijā. Viņam arī aboslūti labākais rezultāts starp visām viena tilta piedziņas automašīnām (iegūta arī augstā 18. vieta absolūtajā vērtējumā). "Pirms rallija uz panākumiem necerēju, taču vēlējos uzzināt, cik tālu atpalieku no līderiem. Beigās sanāca, ka varam ar līderiem pat cīnīties! Uzvarēt savā pirmajā rallijā karjerā - tā ir fantastiska sajūta", pēc finiša stāsta Nebars.

Otrais finišā Ralfs Sirmacis ar stūrmani Māri Kulšu, kuriem šodien nepaveicās ar riepu izvēli un tika zaudēts daudz laika. Diemžēl izstāšanos piedzīvoja trešais Okartes talants - Mārcis Ķenavs - viņš salieca aizmugurējo piekari un pēc 4. ātrumposma vairs nevarēja turpināt ralliju.

Video apskats Hals Winter Rally:



Šis rallijs bija arī pieteikami dramatisks. No 85 ekipāžām, kas stājās uz starta, finišēja tikai 45. 7. ātrumposmā izstājās latviešu ekipāža Jānis Felmanis/Anrijs Jesse, avāriju piedzīvoja arī 2WD ekipāža Pūķis/Balodis. Pēdējā ātrumposmā divus kūleņus piedzīvoja ekipāža Berķis/Čeporjus, kuri visu ralliju bija divu riteņu piekares ieskaites līderi (ralliju ekipāža gan pabeidza).

Kokos iebraukt pamanījās arī kāda lietuviešu ekipāža:


Halls Winter Rally absolūtais kopvērtējums (neoficiālie rezultāti):
1. Jānis Vorobjovs Mitsubishi Lancer Evo X 01:06:28.4
2. Dominiks Butvils Mitsubishi Lancer Evo X +00:22.6
3. Kaspars Koitla Mitsubishi Lancer Evo IX +00:26.5
4. Vitauts Šveds Mitsubishi Lancer Evo X +00:40.2
5. Aivis Egle Mitsubishi Lancer Evo X +01:15.0
6. Mārtiņš Svilis Mitsubishi Lancer Evo VIII
+01:24.7
7. Māris Neikšāns Mitsubishi Lancer Evo X +01:38.9
8. Rokas Lipeiķis Mitsubishi Lancer Evo VIII +01:56.0
9. Benediktas Vanagas Subaru Impreza WRX STI +01:58.5
10 Staņislavs Travņikovs Mitsubishi Lancer Evo VIII +02:03.9

Kopvērtējums N4 klasē:
1. Jānis Vorobjovs Mitsubishi Lancer Evo X 17
2. Kaspars Koitla Mitsubishi Lancer Evo IX 12
3. Vitauts Šveds Mitsubishi Lancer Evo X 10
4. Aivis Egle Mitsubishi Lancer Evo X 8
5. Māris Neikšāns Mitsubishi Lancer Evo X 7

Kopvērtējums A+klasē:
1. Mārtiņš Svilis Mitsubishi Lancer Evo VIII 17
2. Staņislavs Travņikovs Mitsubishi Lancer Evo VIII 13
3. Daiņus Matijošaitis Mitsubishi Lancer Evo IX 10
4. Jurijs Osokins Mitsubishi Lancer Evo VIII 8
5. Aleksandrs Grīva Mitsubishi Lancer Evo VII 6

Kopvērtējums R2 klasē:
1. Kārlis Nebars Ford Fiesta 16
2. Ralfs Sirmacis Ford Fiesta 14
3. Mike Ove Nīnemae Ford Fiesta 10
4. Egīls Īle Volkswagen Polo 8

Kopvērtējums 2WD klasē:
1. Gatis Klemencis Honda Civic Type R 16
2. Jānis Berķis Ford Fiesta 12
3. Dovilas Čutele Lada 2105 VFTS 12

Rallija rezultātus var apskatīt ŠEIT.

Ar detalizētu informācija par rallija norisi var iepazīties ŠEIT.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png