profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

OFICIĀLI: Latvijā norisināsies pasaules rallijkrosa čempionāta posms (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 16.07.2015 - 11:29 OFICIĀLI: Latvijā norisināsies pasaules rallijkrosa čempionāta posms (VIDEO)
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Ceturtdien, 16. jūlija, pēcpusdienā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisinājās īpaša preses konference, kurā tika paziņots par Latvijas iekļaušanu Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā un par posma norisi Rīgā, Biķernieku trasē. Pasākumā piedalījās  "WorldRX" rīkotāji, Latvijas posma organizatori, Biķernieku trases un LR Satiksmes un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, kā arī pasaules rallija un rallijkrosa čempions Peters Solbergs un bronzas medaļnieks Reinis Nitišs.

Preses konferencē oficiāli tika paziņots, ka, sākot no 2016. gada, Latvijā norisināsies viens no pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem. Līgums noslēgts uz trīs gadiem, no 2016. līdz 2018. gadam. 


Foto: Guntars Stupelis

Ar šādu ziņu viennozīmīgi ir atvērta jauna lapaspuse Latvijas autosporta vēsturē, jo pirmo reizi pasaules čempionāts kādā no autosporta disciplīnām norisināsies Latvijā. 

FIA specifikācijai un prasībām atbilstoša trases dizaina sagatavošanā Biķerniekos konsultācijas sniedz arī starptautiski atzīta kompānija Apex Circuit Design, kas līdz šim strādājusi vairāku autotrašu izveides projektos, tajā skaitā rallijkrosa trasēs Hokenheimā (Vācija) un Frančakortā (Itālija), kā arī Formula 1 trasē Sepangā (Malaizija). Biķernieku kompleksajā sporta bāzē paredzēts izveidot 1295 metrus garu apli, kurā, atbilstoši Starptautiskās Automobiļu federācijas noteikumiem, asfalta segums būs 60% trases, kamēr grunts klās atlikušos 40%. Braukšana paredzēta pretēji pulksteņrādītāja virzienam, tādējādi astoņi no 12 trasē paredzētajiem līkumiem vedīs pa kreisi, savukārt četri - pa labi. Atbilstoši iecerētajam, trasē būs trīs tramplīni, no tiem divi atradīsies paralēli viens otram - tas ir, gan standarta aplī, gan Joker aplī, radot unikālu risinājumu, ar ko Biķernieku rallijkrosa trasei atšķirties no citām čempionāta posmu norises vietām.

Pēc preses konferences jauno rallijkrosa trasi pirmo reizi izmēģināja Reinis Nitišs un Peters Solbergs, veicot simbolisku braucienu četru apļu garumā ar SRT sagatavotajām automašīnām. Sportisti pamanījās iepriecināt klātesošos arī uzgriežot pa kādai "saulei".


Reinis Nitišs un Peters Solbergs. Foto: Go4speed.lv

Lai atbalstītu Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma sarīkošanu Latvijā, aicinām visus interesentus sekot sociālo tīklu kontiem Twitter, Facebook, YouTube. Tāpat saziņai sociālajos tīklos aicinām izmantot tēmturi #LatviaRX, kas ļautu vienuviet apvienot visus ar rallijkrosa tematiku veiktos ierakstus.

Informācija par Latvijas trasi:


Video: Pasaules čempionāta posms Latvijā
Komentāri
Edvards77 16.07.2015 19:01
Visu cieņu R.Strokšam un viņa komandai!
Illegal 16.07.2015 16:04
Cepuri nost! Malači!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png