profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vecpilī uzvar Starks, Valters Frīdenbergs spiests izstāties

Mārtiņš Jankovskis 22.01.2012 - 12:06 Vecpilī uzvar Starks, Valters Frīdenbergs spiests izstāties
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Vecpils autotrasē sestdien aizvadīts LAF Folkreisa Ziemas kausa otrais posms, kurā uzvarēja Mārtiņš Starks.

Sacensību sākumā trase bija ar sniegu un smilšu maisījumu, taču vēlāk uz vakaru sniegs tika nodzenāts un trasē bija viegla dubļu kārtiņa uz ledus, kas trasi padarīja ļoti slidenu un viltīgu. Taču, kā atzina Viesturs Saukāns, tad pēc ilgāka pārtraukuma sacensības tika aizvadītas bez neviena kūleņa un bez avārijām, atvieglojot darbu arī tiesnešiem.

Labu sniegumu esot parādījis dziedātājs Valters Frīdenbergs (25.v.), kuram esot novērojamas talanta pazīmes. Sacensību gaitā sportists un mūziķis pabrauca gan līderu vidū, gan dabūja pa sāniem, gan arī piedzīvoja tehniskas problēmas. C finālā sportists brauca pa priekšu, taču tad sekoja izstāšanās radiatora defekta dēļ. Saukāns zināja teikt, ka sportists, iespējams, startēs vēl kādā posmā.


Valters Frīdenbergs: "Es atgriezīšos!" Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Uz starta izgāja arī LAF preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns (17.v.), kurš kopā ar pārinieku Ritvaru Bendziku (8.v.) uz sacensībām brauca negulējuši, jo iepriekšējā vakarā automašīnai atklājās visādas problēmas.

Alūkojot finiša rezultātus, jāsecina, ka šajā posmā bija novērojama spēku samēra maiņa, jo gan Raivis Riekstiņš (13.v.), gan arī Renārs Ēķis (5.v.) brauca un cīnījās, taču nevienu brīdi šie abi sportisti nebija pirmās vijoles spēlētāji. Arī par pirmajām divām vietām A finālā šaubu nebija, jo, kā no starta aizgāja Starks un Agris Bahmanis, tā arī sportisti saglabāja šīs vietas. Trešajā vietā finišēja Agris Kalvišs. Pēc sacensībām visas automašīnas palika pie saviem īpašniekiem un neviens spēkrats netika pārdots.

Autokrosa klasē uzvarēja Toms Ziedāns, aiz sevis atstājot Kasparu Silenieku un Andi Kļavu.

Nākamais posms paredzēts 4.februārī Bauskā, taču šobrīd nav zināms, vai šis posms notiks, taču, ja Latvijā pieņemsies sals, tad sacensības Bauskā būs.

Vecpils posma rezultāti:
1. Mārtiņš Starks VW Golf III 20
2. Agris Bahmanis Mazda MX3 17
3. Agris Kalvišs VW Scirocco 15
4. Rihards Dainis Mazda MX3 13
5. Renārs Ēķis Opel Astra 12

2012. gada LAF Folkreisa Ziemas kausa, ziemas autokrosa kalendārs:
1. posms: 7. janvāris, Rauna, Raunas Bruģakmens trase. ATCELTS
2. posms: 21. janvāris, Vecpils, Vecpils autotrase. BEIDZIES
3. posms: 4. februāris, Bauska, SK Mūsa
4. posms: 19. februāris, Valmiera, Brenguļu autotrase
5. posms: 3. marts, Pope, Popes autotrase

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png