profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LAK-Y turpina Gata Lapāna iesākto drifta ceļu (FOTO)

Artūrs Virbulis 23.04.2013 - 06:37 LAK-Y turpina Gata Lapāna iesākto drifta ceļu (FOTO)
Jaunās servisa telpas Rīgā. Foto: LAK-Y

Pēc tam, kad pagājušā gada nogalē traģiski bojā gāja viens no labākajiem Latvijas drifteriem Gatis Lapāns, atklāts palika jautājums, kas notiks ar viņa radīto un vadīto „LAK-Y" darbnīcu un drifta komandu. Uzreiz jāatbild, ka nekas nav apstājies, jo „LAK-Y" serviss ir ievācies jaunās telpās un kaļ spožus plānus nākotnei.

Autoservisa un komandas vadību ir uzņēmusies Gata sieva Zanda Lapāne, bet menedžera pienākumus turpina pildīt Mārtiņš Kraujiņš. Tāpat arī servisa meistaru sastāvs ir palicis tāds pats, pie kam klāt nākuši jauni, bet servisam jau zināmi darbinieki. Jaunumi gan „LAK-Y" ir - tas no Ādažiem pārvācies uz jaunām telpām Rīgā, Sporta ielā 15.


LAK-Y komanda. Foto: LAK-Y

Kā atzīst menedžeris Mārtiņš, tad pārcelšanās iemesli ir divi - viens bija morālais aspekts, kas visu laiku atgādināja par Gati, bet otrs - potenciālo klientu daudzums. „Jaunās telpas ir kā jauns atspēriena punkts, jauna dzīvības pakāpe mums visiem. Visa komanda jau iepriekš brauca no Rīgas uz Ādažiem tikai strādāt, tāpat arī visi sadarbības partneri, detaļu veikali u.tml. ir tepat blakus," pārvākšanās iemeslus skaidro „LAK-Y" menedžeris.

Kā jau minējām sākumā, darbi nestāv uz vietas. Paralēli ielas automašīnu apkalpošanai šobrīd servisā atrodas Latvijas apstākļiem ekskluzīvs automobilis - Nissan 200SX S15. Ekskluzīvāku konkrēto auto padara tas, ka šis S15 ir japāņu driftera Masato Kavabatas bijušais spēkrats, ar kuru viņš 2007. gadā izcīnīja Japānas „D1" čempiona titulu.


Nissan 200SX S15. Foto: LAK-Y

Automobilis šobrīd ir pilnībā izjaukts, bet drīzumā tas piedzīvos atdzimšanu. Šī Nissan pasūtītājs ir kāds krievu pilots, kurš ar šo auto, protams, vēlāk piedalīsies drifta sacensībās. Tāpat turpinoties veiksmīgā sadarbība ar Indiju, kuru savulaik iesāka tieši Gatis. Uz Latviju ceļo dzinējs, kas jāatjauno, tomēr „LAK-Y" komanda cer uz Indiju aizsūtīt atpakaļ ne vien dzinēju, bet vēl vienu gatavu drifta automobili.

Tomēr būtiska „LAK-Y" sastāvdaļa līdz šim bijusi ne vien sporta auto būvniecība, bet arī „LAK-Y Racing" drifta komanda. Skaidrs, ka līdz ar Gata Lapāna aiziešanu, komanda ir zaudējusi tās galveno braucēju un tas ir pamatīgs trieciens. Komandas menedžeris gan patīkami pārsteidz, sakot, ka „komanda būs, bet pagaidām neko vairāk arī pateikt nevaram. Mēs neejam prom no drifta sabiedrības, kāds kaut kur piedalīsies, bet kurš, kurā čempionātā un kādā izskatā, tas vēl ir noslēpums". Jāatzīmē, ka slavenais Lapāna drifta BMW vēl ir komandas īpašumā, kas nozīmē, ka, iespējams, tieši šis automobilis turpinās nest „LAK-Y" vārdu drifta pasaulē.


Darbnīcas un komandas vadītāji - Zanda Lapāne un Mārtiņš Kraujiņš. Foto: LAK-Y

Mērķi attiecībā uz „LAK-Y Racing" komandas vadībai ir tālejoši un ambiciozi, jo mērķis ir turpināt Gata iesākto, t.i. atgriezties drifta pašā augšgalā. Mārtiņš Kraujiņš atzīst, ka „līdz ar esošo situāciju mēs esam attīstībā atmesti atpakaļ. Tomēr mēs cīnīsimies un mums ir visādas interesantas idejas, piemēram, piesaistīt interesantus cilvēkus, kas mūs atkal varētu pietuvināt tam līmenim, kur bijām".

„Ir vēlme uzbūvēt spēcīgu komandu, līdzīgu kā savā laikā veidoja Lapāns ar Eglīti - ar vienādām mašīnām un kopīgiem mērķiem. Tas, protams, nav vienas sezonas jautājums, bet gan vidēja termiņa mērķis," skaidro „LAK-Y" menedžeris. Sarunas noslēgumā viņš vaļsirdīgi atzīstas, ka „visu, ko mēs darām, mēs darām Gata vārdā, jo „LAK-Y" vārds un panākumi balstās uz viņu. Ejam viņa sataisīto taciņu un cenšamies to spodrināt".

Go4speed dziļā cieņā piemin vienu no Latvijas labākajiem drifteriem Gati Lapānu, un novēl „LAK-Y" komandai veiksmi tās turpmākajā darbībā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png