profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Avārijas, čempioni un atgriešanās - Latvijas drifta sezonas spilgtākie mirkļi. I daļa (FOTO)

Artūrs Virbulis 06.11.2012 - 17:45 Avārijas, čempioni un atgriešanās - Latvijas drifta sezonas spilgtākie mirkļi. I daļa (FOTO)
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Go4speed turpina atskatīties uz aizvadīto autosporta sezonu, šoreiz piedāvājot Latvijas drifta 2012. gada sezonas spilgtākos mirkļus. Pirmajā daļā piedāvāsim pirmos septiņus attēlus, kas raksturo aizvadīto drifta sezonu.

1. Latvijas drifta kausā uzvar pieredzes bagāti piloti (Latvijas drifta kausa 1. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Drifta sezona Latvijā tika atklāta ar Latvijas drifta kausa diviem posmiem, kuros pamatu uzvarai sezonā lika Nikolajs Makarovs un Ēriks Ulass. Makarovs Street klasē 27 braucēju konkurencē izcīnīja četras uzvaras piecos posmos, nodrošinot uzvaru arī kopvērtējumā. Jelgavniekam Ulasam tikpat pārliecinošs sniegums 34 braucēju konkurencē un attiecīgi tituls ProAm ieskaitē.

2. EEDC sasniedz jaunu līmeni (EEDC 2. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Austrumeiropas drifta čempionāts šogad paplašinājās līdz septiņiem posmiem, aptverot Latviju, Lietuvu, Krieviju, Baltkrieviju, Ukrainu, Poliju un Ungāriju. Latvijas PRO drifta sezona sākās tieši ar EEDC otro posmu Biķerniekos, kur uz starta stājās 30 PRO driftam sagatavoti spēkrati. Sacīkstes bija aizraujošas ar spēcīgu dalībnieku sastāvu un neskaitāmiem incidentiem.

3. Kļūdās arī stiprie (EEDC 2. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Gatis Lapāns ir viens no spilgtākajiem Latvijas drifteriem, kurš skatītājus vienmēr priecē ar agresīvu braukšanas stilu. EEDC treniņā gan viņam nedaudz samisējās un sekoja kontakts ar trases malā esošajām riepām. Neraugoties uz to, Lapāns spēja uzvarēt Latvijas ieskaitē. Uzvaras Latvijas čempionātā sekoja arī nākamajos divos posmos, tomēr nepiedalīšanās pēdējā posmā viņam neļāva izcīnīt tik ļoti kāroto Latvijas PRO drifta čempiona titulu. Iemesls pēdējā posma izlaišanai gan interesants - Gatis atradās Indijā, kur indiešiem būvēja drifta automobili.

4. Evil Empire un Kabargins mērķtiecīgi iekaro Latviju (EEDC 2. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Slavenajai Krievijas drifta apvienībai „Evil Empire" EEDC otrā posma laikā tik ļoti iepatikās Rīga un Biķernieku trase, ka viņi Latvijā atlikušās sezonas laikā bija bieži viesi. Bildē redzama Sergeja Kabargina avārija, kādas šogad bija ne mazums. Tomēr krievu sportists ir jāuzslavē, jo šī Kabarginam ir debijas sezona driftā un sezonas laikā viņš savu sniegumu ievērojami uzlaboja.

5. Trela atnāca, ieraudzīja un avarēja...divreiz (EEDC 2. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Austrumeiropas drifta čempionāta otrā posma lielākā zvaigzne dalībnieku vidū bija trakais Polijas čempions Pāvels Trela. Viņa vārds pēdējos gados ir izskanējis pa visu Eiropu un viņa popularitāte turpina arvien pieaugt. Trela treniņos un kvalifikācijā demonstrēja fenomenālu sniegumu, tomēr atmiņā viņš palika ar divām iespaidīgām avārijām, no kurām vienā viņš gandrīz uzmeta kūleni.

6. Čempions ir atgriezies (EEDC 2. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Gvido Elksnis 2009. gadā izcīnīja pirmo Latvijas drifta čempiona titulu, pēc kuriem gan sekoja divi ne pārāk veiksmīgi gadi. 2012. gads pagāja Elkšņa zīmē, jo viņš ilgu laiku bija viens no karstākajiem pretendentiem uz EEDC titula izcīnīšanu, tomēr dažādas neveiksmes, kā netikšana Ukrainā un avārija Ungārijā Elksnim, lika samierināties vien ar vicečempiona godu.

7. Eglīte uzvar arī bez stresa (EEDC 2. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

2010. un 2011. gada Latvijas un 2011. gada Austrumeiropas čempions Jānis Eglīte šosezon iztika bez lieka stresa un piedalījās vien tajās sacīkstēs, kurās patiešām vēlējās braukt. Sezonu viņš iesāka ar uzvaru EEDC 2. posmā, kam pievienojās uzvara Igaunijas prestižākajā „Rock Drift Challenge" posmā, fenomenāla uzvara Ziemeļeiropas (NEZ) drifta čempionātā un pirmā vietas Latvijas sezonas noslēgumā.

Tuvākajās dienās sekos apskata otrā daļa.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png