profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

BMW DTM debijas sezonā sensacionāli izcīna trīs titulus

Artūrs Virbulis 22.10.2012 - 11:25 BMW DTM debijas sezonā sensacionāli izcīna trīs titulus
Bruno Špenglers finiša brīdī. Foto: xpbimages

Svētdien, 21. oktobrī, Hokenheimas trasē Vācijā tika aizvadīts DTM sezonas noslēdzošais posms, kurā uzvaru un čempiona titulu izcīnīja BMW pilots Bruno Špenglers. Bez braucēja titula BMW savā atgriešanās sezonā izcīnīja arī komandas un ražotāja titulus, aiz sevis atstājot Audi un Mercedes konkurentus.

Kanādietis Špenglers startēja no trešās pozīcijas, savukārt viņa galvenais konkurents Gerijs Pafets (Mercedes) sacensības uzsāka no otrās pozīcijas. Tā kā Pafets kopvērtējumā bija priekšā, tad šī starta pozīcija viņam nodrošināja labu izejas pozīciju cīņā par titulu. Šo pozīciju gan Mercedes pilots ātri vien zaudēja, pārspolējot startu un pēc pirmā līkuma atkrītot uz piekto vietu. Turpretim Špenglers ātri vien no trešās vietas pakāpās uz pirmo, kur gan viņam piepalīdzēja no pirmās vietas startējošais BMW kolēģis Augusto Farfus.

Sacensību turpinājumā Pafets uzsāka aizraujošu pakaļdzīšanos, apdzenot sev priekšā esošos konkurentus un ar katru apli pietuvojoties Špengleram. Ātrākais Mercedes braucējs izmantoja katru trases centimetru un izspieda pilnīgu visu no sava DTM bolīda. Šāds braukšanas stils nenāca par labu riepām, jo četrus apļus pirms beigām, kad Pafets atradās vien sekundi aiz Špenglera, tās jau tik tālu padilušas, ka viņš vairs nespēja tuvāk pietuvoties BMW pilotam.

Tā nu Špenglers sacensības noslēdza kā pirmais, Pafets palika otrais, bet trešajā vietā brazīlietis Augusto Farfus, kurš ar šo rezultātu kļuva par šī gada labāko DTM debitantu. Ceturtajā vietā Pafeta komandas biedrs Džeimijs Grīns (Mercedes), kā piektais finišēja Dirks Verners (BMW), bet sestajā pozīcijā labākais Audi pārstāvis Edoardo Mortara.


Nekārtības DTM startā ir ierasta lieta. Foto: xpbimages

„Es īsti vēl neticu tam, ka mēs ar BMW jau pirmajā atgriešanās gadā izcīnījām titulu. Apsveikumi manam konkurentam Gerijam Pafetam, kurš visas sezonas garumā uzrādīja fantastisku sniegumu un ar kuru mums bija godīgas cīņas. Viņš man šajās sacīkstēs ļoti sēdēja uz nerviem. Es ļoti bieži skatījos atpakaļskata spogulī un katru reizi viņš bija aizvien tuvāk. Panākuma atslēga šodien bija labais starts," tā pēc sacensībām jaunais čempions Bruno Špenglers.

Pilnīgi pretējs noskaņojums valdīja Mercedes nometnē, kur ļoti vīlies pēc sacīkstēm, protams, bija Gerijs Pafets: „Sliktākais ir tas, ka man bija iespēja izcīnīt titulu, bet es izgāzu startu un tas mums maksāja čempiona titulu. Esmu ļoti sevī vīlies. Šādos brīžos es jūtos tā, it kā man būtu jābeidz karjera. Tomēr nē, es nākamgad atgriezīšos!"

Neveiksmīgi beidzās vecmeistara Deivida Kūltharda pēdējās DTM sacīkstes - viņu 23 aplī no trases izsita no pēdējās starta vietas startējošais Timo Šaiders (Audi). Neveiksmes piedzīvoja arī vairāki Audi piloti - ceturtajā pozīcijā esošajam Matiasam Ekstromam pēc boksu apmeklējuma nokrita ritenis, Migels Molina izlidoja no trases un tur arī palika, savukārt Maiks Rokenfelers un Adrians Tambejs no sacīkstēm izstājās jau pēc avārijām startā.

Rezultāti:
1. Bruno Špenglers, BMW M3 DTM, 42 apļi
2. Gerijs Pafets, Mercedes AMG C-Coupe, +2,2 sekundes
3. Augusto Farfus, BMW M3 DTM, +11,9 sekundes
4. Džeimijs Grīns, Mercedes AMG C-Coupe, +23,4 sekundes
5. Dirks Verners, BMW M3 DTM, +25,3 sekundes
6. Edoardo Mortara, Audi A5 DTM, +41,7 sekundes
7. Endijs Prio, BMW M3 DTM, +42,2 sekundes
8. Džoijs Hends, BMW M3 DTM, +42,8 sekundes
9. Ralfs Šūmahers, Mercedes AMG C-Coupe, +43,8 sekundes
10. Kristians Vietoris, Mercedes AMG C-Coupe, +45,1 sekunde
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png