profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedris un Rožkalns pārstāvēs Latviju 'Legend Cars World' finālā Lasvegasā

Go4speed 12.10.2018 - 10:27 Zviedris un Rožkalns pārstāvēs Latviju 'Legend Cars World' finālā Lasvegasā
Foto: batcc.eu

No 19. līdz 21. oktobrim Amerikas Savienotajās Valstīs, Lasvegasā, norisināsies “Legend Cars World Finals” sacīkstes, uz kurām dosies divi Latvijas sportisti – šīs sezonas Ziemeļeiropas čempionāta 3. vietas ieguvējs Valters Zviedris un Somijas čempionāta uzvarētājs “Semi-Pro” ieskaites klasē - Garijs Rožkalns.

“Las Vegas Motor Speedway” trasē abi Latvijas sportisti startēs “Semi-Pro” jeb iesācēju ieskaites klasē. Vairākkārtējais Baltijas un Latvijas čempions autošosejā Garijs Rožkalns ir izvēlējies sadarboties ar vienu no vadošajām ASV komandām “Kyle Beattie Racing & Driver Development”, īrējot automašīnu, savukārt Valters Zviedris plāno ASV iegādāties automašīnu, kuru pēc tam transportēs uz Latviju, lai nākamsezon turpinātu piedalīties Ziemeļeiropas un Somijas čempionātā.

Garijs Rožkalns, startējot pilnu Somijas čempionāta sezonu, šosezon ir sakrājis daudz INEX reitinga punktu “Semi-Pro” klasē un šobrīd sezonas kopvērtējumā dala pirmo vietu ar amerikāņu sportistu Kārteru Vīdonu (Carter Weedon).

„Sezonas laikā izcīnīju gandrīz maksimālo punktu skaitu, un tieši tikpat punktus ASV čempionātā ieguva arī amerikāņu sportists. 21. oktobrī Lasvegasā tad arī noskaidrosim, kurš no mums būs pasaules čempions “Semi-Pro” klasē. Uz Lasvegasu braucu tikai ar vienu domu - uzvarēt,” tā par gaidāmās sacīkstes komentē Garijs Rožkalns.


Garijs Rožkalns Rīgas posmā. Foto: batcc.eu

Valters Zviedris, kurš ir līdz šim jaunākais dalībnieks Somijas un Ziemeļeiropas Legend Car čempionātos, šogad nav startējis visos Somijas čempionāta posmos, jo tie sakrita ar Latvijas kartinga čempionātu, kur šogad izcīnīts jau piektais čempiontituls. Uz ASV jaunais sportists dodas bez INEX reitinga punktiem, bet ar lielu apņēmību cīnīties par uzvaru un ar lepnumu pārstāvēt Latviju.

“Esam iegādājušies 860Motorsport sagatavotu “Legend Car big boy” versiju, jo esošā Leģenda man jau šobrīd ir par mazu. Auto, kuru esam iegādājušies, bija sagatavots šī gada Somijas vicečempionam Pekka Seppanen, bet tā kā viņš uz ASV dažādu iemeslu dēļ netiek, tad auto nonāca tirdzniecībā, un mēs nolēmām to iegādāties. Mērķis, protams, ir uzvarēt sacīkstes “Semi-Pro” klasē,” stāsta 17 gadus vecais jūrmalnieks Valters Zviedris.

Somijas Legend Car čempionāts, kurā otro gadu startē abi latviešu sportisti, tiek uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem pasaulē. Abiem sportistiem šī būs pirmā sacensību pieredze Amerikas Savienotajās Valstīs.

2017. gadā Legend Cars World Finals norisinājās Somijā, Botniaring trasē, kur starp 77 dalībniekiem startēja četri Latvijas pārstāvji - Valters Zviedris, izcīnot augsto 4. vietu “Semi-Pro” iekaitē, Garijš Rožkalns šajā pat ieskaites klasē izcīnīja 5. vietu, Pro klasē Latviju pārstāvēja Uldis Timaks, bet Masters klasē – Jānis Horeliks.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png