profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nākamsezon Latvijā plānojas daudz autokrosa, rallijkrosa un folkreisa sacensību

Go4speed 16.11.2017 - 11:53 Nākamsezon Latvijā plānojas daudz autokrosa, rallijkrosa un folkreisa sacensību
Foto: Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Kā ziņo autocross.lv, tad nākamnedēļ, visticamāk, tiks publicēti 2018. gada vasaras sezonas sacensību kalendāri autokrosam, rallijkrosam un folkreisam. Lai arī nacionālajos seriālos posmu būs mazāk, plānojas, ka sacensību Latvijā nākamgad būs daudz.

Nākamgad Latvijas autokrosa čempionāts paredzēts piecos posmos, pa vienam katrā trasē – Brenguļos, Vecpilī, Pilskalnos, Smiltenē un Mūsā. Arī Latvijas rallijkrosa sezonā, kas nu jau būs čempionāta godā, paredzami pieci posmi – Rīgā, Biržos, Bauskā, Jelgavā un 333 trasē.

Abos seriālos sacensību kļuvis mazāk nekā līdz šim, taču tam ir praktiski iemesli – līdz ar lielo nacionālo un starptautisko sacensību skaitu, ievērojamas problēmas sagādā tiesnešu sastāvu komplektācija un sacensību saprātīga izvietošana nedēļas nogalēs.


Foto: Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Desmit čempionāta statusa sacīkstes autokrosā un rallijkrosā, seši folkreisa posmi vasarā un teorētiskie septiņi posmi ziemā, kā arī starptautiskās sacīkstes (Baltijas rallijkross/NEZ kroskarti, kas paredzēts atsevišķi no Latvijas čempionāta Rīgā, Eiropas autokross, pasaules rallijkross) kopā veido 26 sacensību slodzi gan tiesnešiem, gan kalendāram, kurā gadā ir tikai 52 nedēļas nogales.

Folkreiss, kam arvien vairāk viena no funkcijām ir arī tiesnešu sastāvu papildināšana un audzināšana, ziemā plāno piedzīvot septiņus posmus, kas, protams, šobrīd šķiet visai utopiski laika apstākļu dēļ.

Ziemas un vasaras sacīkstes kopā ar folkreisu tradicionāli veidos arī LAF Krosa komisijas kausa seriālu. Pašlaik plānotajām septiņām ziemas sacīkstēm paredzēts pievienot piecus vasaras posmus. Autokrosa braucējiem nākamgad kopumā paredzētas 17 sacensības.

Precīzi datumi tiks publicēti nākamnedēļ.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png