profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ventspils lidlaukā startēs vēl neredzēta līmeņa dragreisa auto

Go4speed 25.07.2013 - 22:22 Ventspils lidlaukā startēs vēl neredzēta līmeņa dragreisa auto
Normunds Lācis. Organizatoru foto.

Milzīgi ātrumi, liela motoru jauda un spraigs sacensību gars - tas viss sagaida ventspilniekus un pilsētas viesus 3. un 4. augustā Ventspils lidlaukā.

Īpaši šim pasākumam tiks izveidota ātra un skatītājiem labi pārredzama trase. Būs iespēja tuvumā apskatīt un fotografēties pie favorītu automašīnām, kā arī iegūt autogrāfus no braucējiem, apmeklējot dalībnieku parku. Gaidāma sīva cīņa čempionāta Unlimited klasē, jo priekšpēdējā posma cīņa, iespējams, noteiks gada kopvērtējuma līderi. Jāpiemin, ka viņu auto jauda sniedzas līdz pat 1500 zirgspēju, brauciena laikā aizraujot ikviena skatītāja elpu

Trases garuma taisne būs 402,336 metrus gara. Organizatori skaidro, ka skatītāju zona tiks izveidota drošā attālumā, vienlaicīgi ļaujot pārraudzīt visu trasē notiekošo.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Šobrīd dalību sacensībām pieteikuši vēl neredzēta līmeņa dragreisa auto no Lietuvas un Igaunijas. Ar šiem dalībniekiem un sacīkšu automobiļiem ventspilnieki un pilsētas viesi varēs iepazīties 3.augusta vakarā no plkst.17.00, kad paredzēti šo sporta automobiļu kvalifikācijas braucieni, un 4.augustā  no plkst.12.00, kad sāksies spraigie fināla braucieni, kurus dalībnieki atklās ar parādes braucienu.

Šo sacensību organizatori - Evo Racing Team ar Jolantu Jermacāni un Ievu Čerņajevu priekšgalā, uzskata, ka Ventspilij šī ir unikāla iespēja cīnīties par  regulāru autosportistu apciemojumu savā pilsētā, parādot, ka spēj piedāvāt Baltijas līmeņa trasi un uzņemt ārvalstu viesus. Šobrīd tiek apspriesti nākotnes plāni, lai Ventspils lidlauka trase tiktu iekļauta regulāru Dragreisa sacensību čempionāta kalendārā. Katram ir skaidrs, ka šāda līmeņa sacensību organizēšana tik īsā laikā nav vienkāršs uzdevums un to nebūtu iespējams veikt bez Ventspils domes atbalsta.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Ar tehniskajiem noteikumiem un čempionāta nolikumu var iepazīties LAF mājas lapā, kā arī visus jaunumus un diskusijas meklējiet www.facebook.com profilā Latvian Drag Racing Championship, savukārt pieteikšanās sacensībām online režīmā iespējama www.drag-racing.lv.

Ventspils Bridgestone Adrenaline Dragrace championship 5.posma sacensību skatītāju biļetes būs iespējams iegādāties uz vietas vienai dienai tikai par 3,00 Ls, savukārt uz abām sacensību dienām tikai par pieciem latiem. Invalīdiem, uzrādot apliecību, un bērniem no 7-14 gadu vecumam ieejas biļete 2,00 Ls, bet bērniem līdz 6. gadu vecumam ieeja bez maksas.

Latvijas čempionāts un kausa izcīņa dragreisā
Oficiālas dragreisa sacīkstes Latvijā notiek jau kopš 2005. gada. Pēdējo gadu laikā Latvijā dragreisa popularitāte ir strauji augusi, un sacīkstes klātienē apmeklē no 3000 līdz 7000 skatītāju. Sacīkstēs piedalās no 40 līdz 90 dalībniekiem. Čempiona tituls 2013. gadā tiks izcīnīts ieskaites klasēs PRO A, PRO B, Unlimited, PRO Street, savukārt kausa ieguvēji tiks noteikti Street Modified, Street un Handicap klasēs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png