profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mareks Dainis: Esmu nedaudz uztraucies, taču man patīk jauni izaicinājumi

Go4speed 24.08.2017 - 11:53 Mareks Dainis: Esmu nedaudz uztraucies, taču man patīk jauni izaicinājumi
Mareks Dainis pie sava sacīkšu auto. Foto: Sandris Spulle

Tuvojas Latvijas autokrosa čempionāta noslēdzošais posms Smiltenē, Tepera trasē, kurā jānoskaidro Latvijas čempioni vairākās klasēs. Šajā posmā par pārsteigumu parūpējies slavenais latviešu dīdžejs [Ex] da Bass jeb Mareks Dainis, kurš nolēmis atgriezties autokrosā. Mareks, kurš nesen kā vienīgais latviešu mākslinieks piedalījās Weekend Festival Baltic festivālā Pērnavā, Smiltenes posmā debitēs 2000 Super klasē. Atgādināsim, ka Mareka brālis Rihards šogad kļuva par čempionu 1600 klasē.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Marek, kāpēc tevi šogad neredzējām trasē un kāpēc esi nolēmis atgriezties autokrosā?
Pēdējo reizi autokrosā startēju tieši pirms gada Smiltenē - 1600 klasē. Sezona beidzās ar dalītu trešo ceturto vietu. Diemžēl šo sezonu izlaidu finansiālu apsvērumu dēļ, taču pēdējā posmā tomēr iziešu uz starta, kur ar brāļa auto debitēšu 2000 Super klasē. Gribas nedaudz patrakot un gūt pozitīvas emocijas.

Trešdien ar 2000 Super klases auto aizvadīji testus. Kā tev tajos gāja?
Vakardienas testos Igaunijā, Reose trasē, gāja ļoti labi. Vēlos pateikt lielu paldies Lehtsāru ģimenei par doto iespēju. Par trasi varu teikt tā - tā bija fantastiska. Kopumā nobraucu apmēram 25 apļus jeb vienu pilnu bāku. Katru reizi kāpināju tempu un vienā reizē nobraukto apļu skaitu. Sākumā bija jāpierod pie tā, kā auto paātrinās, kā pareizi saslēgt ātrumus un bremzēt pirms asajiem līkumiem. Šis auto stūrējas nedaudz grūtāk, nekā visi iepriekšējie ar ko esmu braucis, bet pie visa pierod. Pats galvenais ir tas, ka treniņu beigās ieguvu pārliecību par daudzmaz gatavību svētdienas sacensībām.

Kāda ir lielākā atšķirība starp abiem auto?
Nobraucot treniņu, manuprāt, 2000 Super klases auto ir asāks un agresīvāks, lai gan ātrums un apļu laiki ir ļoti līdzīgi kā 1600 klasei. Divlitrīgais auto ir smagāks, tāpēc braukšanas stils ir nedaudz citādāks.


Mareks testos. Foto: Sandris Spulle

Ko tu sagaidi no šī posma?
Pirmkārt, jau iespēju tā kārtīgi izbraukties un noķert kaifu. Cerams, ka nelīs lietus. Otrkārt, esmu uzstādījis sev mērķi nobraukt šo sacīksti līdz galam un, ja būs tāda iespēja - palīdzēt komandas biedram Rūdolfam Bogenam, piesedzot viņu cīņā par čempiontitulu. Melošu, ja teikšu, ka neesmu uztraucies. Esmu un pat ļoti - galvenokārt, par to, kā būs braukt čempionāta trakākajā klasē, turklāt pēc gada pauzes. Bet man vienmēr ir paticis sevi dzīvē izaicināt un uzstādīt augstus mērķus. Būs labi.

Kā tu noskaņo sevi sacīkstēm?
Startiem sevi noskaņoju, koncentrējoties un pie sevis sarunājoties ar auto. Vienmēr pirms sacīkstēm to noglāstu un palūdzu aizvest mani līdz galam. Tieciet vai nē, bet man tas palīdz (smaida).


Foto: Sandris Spulle

Ko tu novēli skatītājiem?
Pat, ja arī svētdien laikapstākļi nelutinās, skatītājiem noteikti iesaku šo čempionāta noslēdzošo sacīksti apmeklēt. Būs trakoti skatāmas sacensības. Vēl jo vairāk tāpēc, ka gandrīz visās klasēs čempioni vēl nav zināmi un tas nozīmē, ka cīņa būs uz visu banku.

Kādi plāni nākamajai sezonai?
Plānoju braukt autokrosā, tikai šobrīd nezinu, kādā klasē un ar kādu auto.


Video: Heinar Lehtsaar
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png