profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas autokrosa braucējiem pjedestāli Igaunijā, Ingus Staško kūleņo ar smago

Go4speed 01.08.2017 - 10:57 Latvijas autokrosa braucējiem pjedestāli Igaunijā, Ingus Staško kūleņo ar smago
Foto: No sportista personīgā arhīva

Baltijas smago automašīnu autokrosa kausa otrajā posmā Hinsas trasē Igaunijā D12 klasē trešo vietu sasniedza Bruno Leimanis, bet B6000 klasē vienu no saviem labākajiem rezultātiem izcīnīja Aigars Lizums, kurš arī finišēja trešais.

Kā ziņo autocross.lv, D12 klasē cīņā devās 12 dalībnieki, no kuriem puse bija Latvijas braucēji. Uzvaru izcīnīja mājinieks Marko Tīnass, aiz sevis atstājot Kaido Orro un Bruno Leimani. Cēsinieka sacīkste bija sarežģīta, jo pirmajā kvalifikācijas braucienā piedzīvota izstāšanās priekšpēdējā aplī. Otrajā braucienā izdevās aizcīnīties līdz ceturtajai vietai, bet finālā sasniegta trešā pozīcija.

Lielisku rezultātu sasniedza arī Kristers Vīksne, gūstot piekto vietu. Pēc trešās vietas pirmajā braucienā turpinājums tik spīdošs neizdevās Artim Grantiņam, finālā septītā vieta Baltijas debijas sacīkstē. Finālā startēja, taču bija spiesti izstāties Ingus Staško, Alvils Igovens un Raivis Lokmanis, kuri sasniedza, attiecīgi, 10., 11. un 12. vietu. Staško sacīkstē diemžēl piedzīvoja pamatīgu kūleņošanu.


Foto: No sportista personīgā arhīva

B6000 bagiju klasē uzvaru 11 dalībnieku konkurencē sasniedza igaunis Marts Henings, aiz sevis atstājot Tanelu Kihulani un Aigaru Lizumu. Intars Bališevs izstājās otrajā kvalifikācijā, līdz fināla startam diemžēl netiekot – 11. vieta. Pēc labas kvalifikācijas – ceturtā un otrā vieta – atkal potenciālu finālā neizdevās realizēt Aināram Ramatam, kuram nācās izstāties fināla ceturtajā aplī.

Baltijas kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem, pirms trešā posma Smiltenē, visaugstāk no mūsējiem atrodas Leimanis, kurš D12 klasē ir trešajā vietā. Klasē sestais ir Igovens no kopumā divos posmos startējušajiem 13 braucējiem. B6000 latvieši saspiedušies kopā sezonas kopvērtējuma otrajā pusē: Lizums septītais, seko Bališevs un Ramats 13 startējušo konkurencē.

Seriālā atlikuši divi posmi – latviešiem cerīgajā Smiltenē augusta beigās un Varstu septembra sākumā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png