profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jocius: Pēc smagās avārijas mūsu vienošanās ar M-Sport beidzās reanimācijā

Mārtiņš Jankovskis 12.12.2019 - 22:46 Jocius: Pēc smagās avārijas mūsu vienošanās ar M-Sport beidzās reanimācijā
Jocius testē ''Ford Fiesta WRC''

2017.gada 30.septembrī Lietuvas rallija braucējs Deividas Jocius "Rally Classic Druskininkai" rallijā piedzīvoja smagu avāriju. Lai arī negadījumā auto tika pilnībā iznīcināts, par laimi, abi sportisti nopietnas traumas neguva. “Avārijas rezultātā lauzu septiņus pirkstus, kā arī man ir galvaskausa un smadzeņu bojājums, un daudz citas brūces. Taču man ir ļoti paveicies, lai arī avārija bija ļoti smaga," pēc negadījuma portālam Go4speed stāstīja Deividas Jocius.


Auto pēc avārijas. Aculiecinieku foto: Facebook.com/SauliusMasonas

Lietuviešu portālam 98.lt Jocius atklāj, ka šī smagā avārija esot ļoti ietekmējusi viņa turpmāko karjeru.

''Kad neesat slimnīcā un kad neesat saskārušies ar veselības problēmām, tad jūs pat nevarat iedomāties, cik spēcīgs trumpis ir būt veselam cilvēkam. Mana avārija vēlreiz pierāda to, ka sacīkšu braucējs nav tikai tas, ko redz skatītāji. Nav tā, ka sacīkšu braucēji tikai sēž automašīnā un stūrē stūri. Tas ir daudz vairāk. Lai pareizi vadītu automašīnu, jums jābūt labai fiziskai formai un izturībai,” stāsta Deividas Jocius.

Kā stāsta pilots, tad pirms šīs smagās avārijas viņš jau zināja savus plānus, kurus sportists gatavojās paziņot visai Lietuvas autosporta sabiedrībai – 2018.gadā starts WRC čempionātā M-Sport rūpnīcas komandas sastāvā. Taču liktenis toreiz lēma savādāk.


Foto: No sportista privātā arhīva

Sportists uzsāka ilgstošu rehabilitāciju, lai par jaunu cīnītos par vietu WRC čempionātā. ''Pirmo reizi ar M-Sport komandu sāku kontaktēties 2017.gadā, kad viņi izcīnīja konstruktoru kausu. Mums bija skaidra vīzija. Taču toreiz mūsu plāni pēc smagās avārijas beidzās reanimācijā. Daudziem likās, ka visas cerības ir izgaisušas, taču ne man. Pēc dažām nedēļām pēc avārijas es jau devos uz Velsas WRC, lai satiktu komandu. Manas traumas bija nopietnas, tāpēc daudzi neticēja, ka tik ātri spēšu nostāties uz kājām.''

Foto: No sportista personīgā arhīva

Pēc avārijas, kas notika septembra izskaņā, Jocius janvārī startēja Montekarlo WRC rallijā, kur ar ''Peugeot 208 R2'' automašīnu viņš izcīnīja piekto vietu RC4 klasē. Pēc šī rallija atsākās sarunas ar M-Sport, taču pēc tam sportists pamanīja, ka viņa ķermenis vairs nedarbojas tā, kā pirms avārijas, tāpēc tika sākta jauna rehabilitācija. Sportists pieņēma sev svarīgu lēmumu – pilnībā savest kārtībā veselību, lai varētu atgriezties rallijā. Sportists izgāja pilnu rehabilitāciju Sugihara klīnikā, kas palīdzēja ne tikai savest kārtībā veselību, bet arī nostiprināja Jociusa ķermeņa vājās vietas, kas parādījās pēc avārijas.


Foto: 98.lt

Sugihara klīnikā ar profesionāļu palīdzību sportists vispirms iepazinās ar Nāves jūras ūdens un dubļu terapiju, un medicīnisko limfodrenāžas endotermisko LPG masāžu. Pēc dažām no šīm terapijām sportists aizmirsa sāpes rokās, atbrīvojās no dažām iepriekš piedzīvotajām sāpēm un varēja vieglāk uzlabot savu fizisko sagatavotību.

Jāpiebilst, ka šosezon Jocius vairākos WRC posmos bija redzams M-Sport komandas motormājā, kā arī Jocius aizvadīja testus ar jauno ''Ford Fiesta WRC''.

Jociusa smagā avārija:


Jocius iziet rehabilitāciju:


Jocius testē ''Ford Fiesta WRC''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png