profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ots Tanaks – gada pilots WRC rallijā, sezonas iespaidīgākais lēciens padodas Noivilam

Go4speed 29.11.2019 - 16:31 Ots Tanaks – gada pilots WRC rallijā, sezonas iespaidīgākais lēciens padodas Noivilam
Foto: wrc.com

Beidzoties pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonai, skatītāji varēja balsot par vairākām aizvadītās WRC sezonas piedāvātajām nominācijām. Asahi Kasei balvu, kas pienācās labākai WRC komandai, ieguva Toyota Gazoo Racing vienība, kas Vācijas rallijā spēja aizņemt visu goda pjedestālu. Atgādināsim, ka toreiz uzvaru svinēja Ots Tanaks, kuram sekoja Kriss Mīke un Jari-Mati Latvala.


Foto: wrc.com

Anonimo Timing balvu savā īpašumā ieguva Sebastjans Ožjē. Pirms noslēdzošā Montekarlo WRC posma Ožjē pārsvars pār Tjerī Noivilu bija 0,4 sekundes. Noslēdzošajā ātrumposmā Ožjē izdevās nedaudz palielināt pārsvaru un finišā apdzīt Noivilu par 2,2 sekundēm, kas viņam ļāva izcīnīt sesto uzvaru pēc kārtas šajā sarežģītajā rallijā. Kā vēlāk noskaidrojās, tad šis Montekarlo WRC vēsturē bija pats sīvākais jeb tuvākais finišs.


Foto: wrc.com

Nominācijā gada lēciens līdzjutēji izlēma, ka šogad šī balva pienākas Tjerī Noivilam par tālo un iespaidīgo lēcienu Somijas WRC rallijā, kur, kā redzams video, lēciena brīdī auto priekšgals pacēlās gaisā. Nominācijā maģiskais brīdis uzvarēja Esapeka Lapi. Soms Zviedrijas WRC lielā ātrumā pieļāva kļūdu, avarēja, taču spēja turpināt ralliju, finišā izcīnot otro vietu.


Foto: Timo Anis

Par gada labāko auto dizainu triumfēja M-Sport rallija komanda, bet par gada labāko rallija fotogrāfiju skatītāji atzina igauņu fotogrāfa Timo Anis fotogrāfiju Sardīnijas putekļos. Tikmēr nominācijā Gada stūrmanis un gada pilots triumfēja Martins Jarveoja un Ots Tanaks, kuri šogad pirmo reizi kļuva par pasaules čempioniem. Jāpiebilst, ka Tanaks šo balvu iegūst jau ceturto gadu pēc kārtas.

Maģiskais brīdis:


Gada lēciens:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png