profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas prezidente: Spānijas WRC skatījās visi igauņi - ja neskatījās, tad vismaz klausījās

Go4speed 08.11.2019 - 09:49 Igaunijas prezidente: Spānijas WRC skatījās visi igauņi - ja neskatījās, tad vismaz klausījās
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida.

Šīs nedēļas LTV raidījums 1:1 bija devies uz Igauniju, Tallinu, kur žurnālists Gundars Rēders tikās ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidi. Šoreiz saruna netika iesākta par politiku, ekonomiku vai kādu citu līdzīgu tēmu, bet gan par jaunajiem pasaules rallija čempioniem (WRC) Otu Tanaku un Martinu Jarveoju.

Mans pirmais jautājumus būs kā apsveikums – tikko divi puiši Ots Tanaks un Martins Jarveoja Igaunijai izcīnīja pirmo WRC čempiontitulu.
Tas ir pirmais tituls. Paldies, ka atcerējāties. Tas ir svarīgi visiem igauņiem.

Cik tas tituls ir svarīgs visiem igauņiem?
Rallijs Igaunijā ir īpašs kopš Marko Martina laikiem. Bet tā bija arī okupācijas laikā. Atcerēsimies, ka gan igauņi, gan latvieši bija redzami arī tolaik motorsporta pasaulē, bet, protams, viņu iesējas bija ierobežotas. Viņi nevarēja pārliecināties par savu ātrumu cīņā ar rietumu konkurentiem. Bet aiz dzelzs priekškara, manuprāt, viņiem gāja jautri – gan ar automašīnām, gan motocikliem. Manuprāt, igauņi jau sen ir kā traki uz ralliju.


Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Redzēju, ka jūs uzreiz sociālajos tīklos publicējāt video apsveikumu. Jūs arī skatījāties šīs sacīkstes?
Bez šaubām. Šīs sacīkstes skatījās visi igauņi. Ja neskatījās, tad vismaz klausījās. Man ļoti paveicās. Vienā Japānas izstādē biju apmeklējusi Toyota boksus un man bija viņu rallija automašīnas modelis ar visiem viņu parakstiem. Jutos ļoti lepna, ka varu uzņemt apsveikuma video ar šo auto, lai apsveiktu Otu un Martinu.

Vairs nekādu muļķīgu joku par to, ka igauņi ir lēni.
Nē, jau romiešiem bija teiciens – steidzies lēnām. Mēs visi zinām, ka Ots un Martins nesteidzās, lai izcīnītu šo pirmo WRC titulu, bet tagad esmu pārliecināta, ka viņi gribēs to atkārtot.

Prezidentes apsveikums:
Prezidentes novēlējums pirms starta:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png