profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu BMP komandas pilots gatavojas debijai Velsas WRC

Mārtiņš Jankovskis 30.09.2019 - 17:48 Latviešu BMP komandas pilots gatavojas debijai Velsas WRC
Foto: No komandas privātā arhīva

Angļu sportists Rori Bells, kurš autosporta sacensībās startē ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu sporta licenci un latviešu autosporta komandas “Baltic Motorsport Promotion” atbalstu, nesen piedalījās Skotijā notiekošajā “The Armstrong Galloway Hills” grants rallijā.

Jaunais sportists, uzrādot lielisku sniegumu sacensībās, izcīnīja uzvaru Ford Fiesta R2 Thropy, iegūstot galveno balvu no M-Sport un Pirelli – 60 000 eiro, kurus jaunais sportists varēs izmantot, lai 2020. gadā piedalītos pasaules rallija junioru čempionātā.


Foto: No komandas privātā arhīva

Rori Bells: ''Šis viss ir mazliet sirreāli. Sacensības nebija vieglas un visa sezona ir bijusi sarežģīta, jo konkurence bija sīva. Sezonas sākumā mums bija nosprausts mērķis, un mums izdevās to sasniegt. Daži pēdējie ātrumposmi šajā rallijā bija nervus kutinoši, bet lieliski, ka spējām tos pieveikt un tikt līdz finišam.”

Kā portālam Go4speed pastāstīja Baltic Motorsport Promotion (BMP) komandas vadītājs Mārtiņš Dzenītis, tad sezonas pirmos trīs posmus Bells startēja ar citas komandas automašīnu, taču pēc tam, kad sportista auto vajāja tehniskas problēmas, viņš pārgāja uz BMP komandu, kur sezonas atlikušos posmus viņam izdevās veikt bez tehniskām problēmām un kļūt par čempionu.


Foto: No komandas privātā arhīva

''Pirms starta Džeimsam Viljamsam un Bellam bija vienāds punktu skaits, kas nozīmēja to, kurš finišēs augstākā vietā, tas iegūs 60 000 eiro. Rallija laikā Viljamss bija ātrāks, taču priekšpēdējā ātrumposmā sportists pieļāva kļūdu un salauza mašīnas piekari, tādējādi izstājoties no rallija. Bellam atlika tikai finišēt, ko arī viņš veiksmīgi izdarīja, kļūstot par čempionu,” stāsta Mārtiņš Dzenītis.

Mārtiņš zināja teikt, ka šī summa esot atlaide, startējot nākamā gada WRC Junior čempionātā, kur pilna dalība maksā ap 150 000 eiro. Tāda pati atlaide tiks piešķirta Igaunijas junioru čempionam Kenam Tornam (arī Igaunijas rallija čempionātā, uzvarot junioru klasē, uzvarētājs iegūst 60 000 eiro) un Itālijas čempionāta uzvarētājam. Dzenītis atklāja, ka šobrīd ir tikai trīs valstis, kurās, startējot ar Ford Fiesta R2 automašīnu un Pirelli riepām, čempions var iegūt tādu atlaidi dalībai WRC Junior čempionātā.


Foto: No komandas privātā arhīva

Šobrīd vēl nav zināms, vai Bells WRC Junior čempionātā startēs jau nākamgad, jo šobrīd pats braucējs vēl nezina, vai būs gatavs tādam līmenim. Pilots apzinās, ka viņam vēl nav tāds ātrums, lai startētu WRC.

Mārtiņš piebilda, ka sezonas atlikušie plāni ir starts Velsas WRC rallijā un, iespējams, Sāremā rallijā. ''Lai redzētu, kādā īsti līmenī Bells ir, viņš ar mūsu auto startēs Velsas WRC rallijā, kas būs lieliska iespēja salīdzināt savus spēkus ar citiem pilotiem. Ja runājam par Sāremā ralliju, tad potenciālie klienti ir, bet pagaidām nevaru pateikt, kurš un vai kāds noteikti brauks. Bet, ja kāds brauks, tas tiks darīts ar veco R2 automašīnu. Jāsaka, ka šogad esam ļoti nodarbināti, kur Anglijā esam pavadījuši daudz laika. Ja runājam par nākamo gadu, tad šobrīd vēl neko plašāk nevaru komentēt. Skaidrs ir tas, ka mums būs divas R2 mašīnas, tikai šobrīd vēl nezinu, vai būs viena jaunā un viena vecā, vai arī divas jaunās. To laiks rādīs,” nobeidz Mārtiņš.

Tāpat Mārtiņš piebilda, ka pirms “The Armstrong Galloway Hills” rallija ar viņa komandas auto testus aizvadīja JWRC pilots, ASV sportists Šons Džonstons.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png