profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks, visticamāk, pagarinās līgumu ar Toyota

Go4speed 12.08.2019 - 23:10 Tanaks, visticamāk, pagarinās līgumu ar Toyota
Ots Tanaks

Pēc 2017.gada sezonas Ots Tanaks pievienojās Toyota vienībai, kur jau pirmajā sezonā igauņu sportistam gandrīz izdevās kļūt par pasaules rallija čempionu. Šobrīd, kad līdz sezonas beigām ir atlikuši pieci posmi, Tanaks WRC kopvērtējumā ir līderis.

Nesen tika ziņots, ka par Tanaku, kuram šogad beigsies līgums ar Toyota, interesi izrāda gan M-Sport, gan Hyundai, taču motorsport.com ziņo, ka Tanaks, visticamāk, arī nākamsezon brauks Toyota komandas sastāvā.

''Mēs veicam diezgan aktīvas pārrunas. Viss vēl var notikt, bet ticu, ka mēs panāksim vienošanos,'' iesāk Ots Tanaks. ''Gribu lēmumu pieņemt drīz. Šonedēļ norit vairākas sarunas, taču ceru, ka viss atrisināsies līdz Vācijas rallijam.''


Ots Tanaks

Uz jautājumu, vai Toyota izdosies noturēt Tanaku, komandas vadītājs Tomijs Makinens atzīst, ka: "Teiktu, ka jā. Ja domātu no pilota redzespunkta, tad kopējā pakete Toyota vienībā ir droša. Viņš ar auto saprotas lieliski, un šobrīd neko nevajag mācīties no jauna. Viņš zina, kā ar auto braukt jebkuros apstākļos. Kad tu sāc braukt ar jaunu auto, tev viss jāmācās no jauna. To nevar iemācīties uzreiz, ir jāpaiet laikam, lai zinātu, cik ātri var braukt ar jauno auto. Tagad viņam atliek tikai koncentrēties savam darbam. Ja raugāmies plašāk, tad, paliekot ar mums, viņam ir lielāka iespēja uz panākumiem,'' saka Tomijs Makinens.

Tāpat portāls ziņo, ka otrs Toyota pilots nākamsezon būs Kalle Rovanpera, kamēr šobrīd nav skaidrības par Krisu Mīki un Jari-Mati Latvalu, kuriem arī šogad beigsies līgums ar Toyota.

Atgādināsim, ka gan Mīke, gan Latvala Somijas WRC pieļāva kļūdas (ne pirmās šosezon), par ko pikts bija Makinens. Uz jautājumu, vai Mīke šosezon varētu zaudēt vietu komandā, Makinens aizstāvēja savu pilotu. "Šeit nevar būt nekādas runas par to, ka mēs Mīki neņemtu uz nākamo ralliju. Mūsu komandā mēs tā nekad nedarīsim. Nekādā gadījumā. Pat neesam par to domājuši. Mīke startēs Vācijā un arī visos pārējos šī gada rallijos. Viņam ir līgums līdz sezonas beigām."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png