profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sardīnijas WRC līderis Sordo, Sesks/Caune JWRC klasē sestie, Grjazins līderis WRC2

Go4speed 14.06.2019 - 20:52 Sardīnijas WRC līderis Sordo, Sesks/Caune JWRC klasē sestie, Grjazins līderis WRC2
Foto: M-Sport

Aizvadīta pirmā Sardīnijas WRC rallija diena, kurā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi. Kā jau tas bija paredzēts, tad pirmajiem doties šajos ceļos ir ļoti sarežģīti, jo trases segums ir ļoti smilšains, tāpēc pirmās vadošās ekipāžas cīnījās ar trases tīrīšanu.

Pirmajos divos ātrumposmos, izmantojot lielisko starta pozīciju, ātrākais bija Tēmu Suninens, kurš arī kļuva par rallija līderi. Turpinājumā ātrākos laikus uzrādīja Ots Tanaks un Esapeka Lapi, taču līderis pēc rīta sekcijas četriem ātrumposmiem bija Latvala, kuram 2,8 sekundes zaudēja Tanaks. Trešais tobrīd bija Dani Sordo, kamēr Suninena automašīnai bija nelielas tehniskas problēmas, kā arī sportists sagriezās, tādējādi kopvērtējumā atkrītot uz piekto vietu.

Pēc ceturtā posma tikai devītais bija Sebastjans Ožjē, taču dienas noslēdzošajā posmā pilots pieļāva rupju kļūdu - kādā līkumā, kur stāvēja liels akmens, kas bija labi pamanāms, pilots centās nobraukt pēc iespējas tuvāk akmenim, taču šoreiz Ožjē ar auto priekšējo kreiso riteni trāpīja pa šo akmeni, sabojājot auto piekari un izstājoties.


Dani Sordo

Dramatiski notikumi risinājās dienas pirmajā posmā WRC2 un WRC2 Pro klasē, kur neveiksmes piemeklēja potenciālos šo klašu līderus – Mads Ostbergs sabojāja auto piekari (vēlāk tā tika salabota, kas ļāva turpināt braukt, taču finišā tika zaudētas gandrīz 12 minūtes), bet Ole Kristians Veibijs pārsita riteni. Pilots to mainīja trasē, un finišā tika zaudēts divas minūtes un 40 sekundes. Jāatzīmē, ka Veibijs pēc riepas nomaiņas trasē atgriezās tieši priekšā Nikolajam Grjazinam, kurš lielajos putekļos zaudēja minūti, lai arī tobrīd pēc splitiem Grjazins bija starp ātrākajiem R5 klases pilotiem. Līderis R5 klasē pēc rīta sekcijas bija Luis-Pjērs Lobē, kuram 9,7 sekundes zaudēja Jans Kopeckis. Tikmēr Grjazins, kurš starp R5 pilotiem bija ātrākais trešajā ātrumposmā, pēc rīta sekcijas kopvērtējumā ieņēma desmito vietu (+1:00.8).

JWRC ieskaitē līderis ir zviedrs Denis Redstroms, kuram 13 sekundes zaudē tautietis Toms Kristensons. Septītie ir Mārtiņš Sesks/Krišjānis Caune, kuriem noslēdzošajos divos ātrumposmos bija ātrumkārbas defekts, kur pazuda tik svarīgais trešais pārnesums.




Pēc servisa parka ātrs bija Dani Sordo, kurš pārņēma vadību rallijā. 10,8 sekundes viņam zaudē Suninens, bet 11,2 sekundes atpaliek Tanaks. Jāatzīmē, ka astotajā posmā kļūdu pieļāva Noivils, kurš avarēja, taču spēja turpināt ralliju. Pēc pirmās dienas Noivils ir septītais (+57,7). Neveiksmīga pēcpusdienas sekcija izvērtās Latvalam, kurš avarēja.

RC2 klasē līderis ir Kalle Rovanperam bet trešais ir Grjazins, kurš zaudē 11 sekundes. Jāpiebilst, ka Grjazins WRC2 klasē ir līderis, par 36 sekundēm apsteidzot Katsutu.

JWRC klasē pēc deviņu ātrumposmu veikšanas Sesks/Caune ierindojas sestajā pozīcijā, no līdera zviedra Denisa Radstroma ekipāžas atpaliekot par 1 minūti 36,9 sekundēm.

Rally Italia Sardegna turpināsies sestdien, kad paredzēti vēl seši ātrumposmi, kamēr četri noslēdzošie ātrumposmi norisināsies svētdien.

Rallija rezultāti:


JWRC klases rezultāti:
1.    Dennis RÅDSTRÖM    Johan JOHANSSON        1h 48m 26,2s
2.    Tom KRISTENSSON    Henrik APPELSKOG         +16,8
3.    Jan SOLANS    Mauro BARREIRO        +19,6
4.    Raul BADIU    Gabriel LAZAR        +31,6
5.     Julius TANNERT    Jürgen HEIGL        +48,0
6.    Mārtiņš SESKS    Krišjānis CAUNE        +1:36,9
7.    Fabrizio ZALDIVAR    Fernando MUSSANO        +2:08,2
8.    Tom WILLIAMS    Phil HALL        +2:36,8
9.    Nico KNACKER    Tobias BRAUN        +5:35,5
10.     Enrico OLDRATI    Elia DE GUIO         +6:53,7
11.     Sean JOHNSTON    Alex KIHURAN         +28:21,4


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png