profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunis Tanaks: otrais kopvērtējumā, bet pārliecinošs favorīts

Go4speed 11.06.2019 - 15:24 Igaunis Tanaks: otrais kopvērtējumā, bet pārliecinošs favorīts
Foto: pixabay.com

Pasaules čempionāts rallijā turpināsies ar Itālijas posmu Sardīnijā, kas risināsies no 13. līdz 16 jūnijam un uz savu trešo uzvaru pēc kārtas tēmēs igauņu rallijbraucējs Ots Tanaks, kurš tagad ir kļuvis par pavisam pārliecinošu bukmeikeru favorītu uz triumfu sezonas kopvērtējumā.
WRC sezona pavisam nemanot paspējusi sasniegt savu viduspunktu un šonedēļ arī pārkāps ekvatoram pāri, aizvadot sezonas astoto posmu no 14 paredzētajiem. Sezonas pirmajā pusē labākais izrādījās pašreizējais čempions Sebastians Ožjē, kurš parādījis ļoti stabilu sniegumu, sešas reizes tiekot labāko trijniekā un pagaidām ļoti veiksmīgi vadot savu “Citroen” automašīnu.

Kāpēc tādā gadījumā Ožjē vārds ne tikai nav tur, kur norādīts galvenais favorīts, bet gan ir pavisam tālu no šī statusa. Ņemot par piemēru sporta totalizatora “Betsafe” piedāvātās autosporta prognozes, Ožjē iespējas iegūt arī šīs sezonas čempiona titulu ir mazākas nekā 20%.

Ožjē vietā bukmeikeri droši skatās igauņa Ota Tanaka virzienā. Kopvērtējumā viņš joprojām nedaudz atpaliek no Ožjē, taču šis atstatums sarucis teju līdz minimumam. Francijas titulētajam rallistam ir 142 punkti, kamēr Tenaks savācis 140 punktus. Ožjē toties nav uzvarējis nevienā posmā kopš Meksikas, turklāt arī atsevišķajos ātrumposmos viņam arvien grūtāk ir regulāri konkurēt ar galvenajiem pretiniekiem.

Tikmēr Tanaks ir uzvarējis divos posmos pēc kārtas, esot pārāks gan Čīlē, gan Portugālē, un tagad viņam parocīgi solās arī nākamie posmi Itālijā, Somijā un Vācijā. Itālijas rallijā pirms gada gan uzvarēja Tjerī Noivils, kurš arī šosezon pamatīgi atvēzējies cīņai par titulu un sakrājis 132 punktus. Noivilam gan arī izredzes uz vēsturisku triumfu netiek vērtētas nemaz tik augstu, proti, identiski kā Ožjē.

Savukārt Tanaka izredzes iegūt Igaunijai un visai Baltijai pirmo WRC pasaules čempiona titulu šobrīd liekas patiešām lieliskas, un tas atspoguļojas arī pašreizējos koeficientos. Tenakam tiek piedēvēta apmēram 66% augsta ticamības iespēja tam, ka sezonas otrajā pusē viņš apsteigs Ožjē un nostāsies kopvērtējuma ailītes pirmajā vietā.

Arī komandu kopvērtējumā Tanakam pagaidām nav izdevies savai komandai sarūpēt līderpozīcijas. Viņa “Toyota” mašīna ir sakrājusi par 20 punktiem mazāk nekā “Hyundai”, kurai punktus aktīvi vāc ne tikai Noivils, bet arī Andreass Mikelsens un WRC leģenda Sebastians Lēbs.

Komandu kopvērtējums WRC hierarhijā parasti tomēr neieņem tik augstu nozīmi, kā piemēram, “Formula 1” sacensībās. Šosezon WRC par konstruktoru kausu sacenšas četras rūpnīcas komandas, un šobrīd bukmeikeri “Toyota” un “Hyundai” komandām paredz ļoti sīvu cīņu savā starpā – abām piedēvētas identiskas 50:50 izredzes uz triumfu sezonas kopvērtējumā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png