profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē nosoda 'Hyundai' par taktiskajām cīņām, kas esot aizgājušas par tālu

Go4speed 02.06.2019 - 23:57 Ožjē nosoda 'Hyundai' par taktiskajām cīņām, kas esot aizgājušas par tālu
Andrea Adamo. Foto: wrc.com

Pēc degvielas problēmām Portugāles WRC rallija pirmajā dienā, ''Hyundai'' braucēji Dani Sordo un Sebastjans Lēbs kopvērtējumā atkrita ārpus punktiem. Līdz ar to par punktiem pilotu un komandu vērtējumā cīņu turpināja vairs tikai Tjerī Noivils.

Pēc tam, kad Kriss Mīke avarēja rallija noslēdzošajā ātrumposmā, trešo vietu izcīnīja Sebastjans Ožjē. Preses konferencē Ožjē nosodīja ''Hyundai'' komandas bosu Andrea Adamo par taktiskajām spēlītēm, kas esot aizgājušas par tālu, jo ''Hyundai'' vadītājs centās īstenot kādu pavisam nesportisku ideju.

Gan sestdien, gan svētdien Sordo un Lēbam trasē bija jādodas kā vieniem no pirmajiem, taču abas dienas sportisti savā laika kontrolē apzināti ieradās krietni par vēlu, lai tādējādi trasē varētu doties starp Ožjē un Noivilu.

Ožjē atzina, ka viņš saprot taktiskās cīņas, taču šoreiz viss esot aizgājis par tālu. ''Šodien (svētdien) mēs varam būt laimīgi, vai arī pateikties vienam cilvēkam – Dani Sordo (''Hyundai''), jo vajadzēja notikt vēl citiem taktiskiem gājieniem, kurus Sordo noraidīja,'' saka Sebastjans Ožjē.


Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

''Saņēmu informāciju, ne no viena braucēja, bet gan no saviem avotiem, ka šis lieliskais džentelmenis Andrea Adamo palūdza Sordo apstāties ātrumposmā un atsākt braukt pirms Krisa Mīkes (tobrīd Mīke kopvērtējumā bija otrais, priekšā Noivilam).''

Ožjē uzskata, ka pēdējā dienā viss tika darīts tā, lai pirmajā ātrumposmā pirms Noivila būtu četru minūšu pauze (starp visām ekipāžām oficiāli bija divu minūšu pauze), kas beļģu braucējam ļautu izvairīties braukt pa putekļiem.

''Tas viss notika svētdienas pirmajā ātrumposmā. Ātrumposmā, nezinu gan kurā vietā, Sordo bija jāapstājas, kas nozīmētu to, ka Noivilam, kurš trasē devās aiz Sordo, dotu četras minūtes brīvu trasi bez putekļiem. Tas būtu saprotams, bet, cik sapratu, tad Sordo būtu jāatsāk braukt tieši priekšā Mīkem, kurš tad atrastos lielos putekļos. Tā bija paredzēts,'' stāsta Ožjē.

Tikmēr jautāts par izvirzītajiem apvainojumiem Adamo atzina, ka viņš negrasās atbildēt uz ''tik zema līmeņa apsūdzībām''. Tikmēr sociālajos tīklos vairums nosoda šādu ''Hyundai'' rīcību, uzskatot, ka tas apstākļus padarītu bīstamus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png