profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somu rallija braucējs: Pēc Zviedrijas WRC telefons atkal sācis zvanīt

Go4speed 11.04.2019 - 23:40 Somu rallija braucējs: Pēc Zviedrijas WRC telefons atkal sācis zvanīt
Foto: Hyundai Motorsport

2017. gadā somu rallija braucējs Jari Hutunens ar ''Opel Adam R2'' startēja ERC Junior U27 klasē, kur sezonas izskaņā tika izcīnīta 2.vieta. Paralēli tam sportistam bija iespēja aizvadīt trīs WRC posmus ar R5 auto. Savā otrajā rallijā WRC karjerā un savā pirmajā rallijā ar ''Škoda Fabia R5'' Hutunens Somijas WRC izcīnīja 11.vietu absolūti un 1.vietu WRC2 klasē, pārsteidzot ļoti daudzus.


Foto: Andres Raava

Pateicoties šim lieliskajam startam, Hutunens saņēma iespēju 2018.gadā pievienoties ''Hyundai Motorsport'' braucēju attīstības programmai (HMDP) un sacensībās piedalīties ar jaunākās paaudzes ''Hyundai i20 R5'' automašīnu. 2018.gada sezonā Hutunens startēja septiņos WRC2 posmos, kur visos rallijos izdevās sasniegt finišu (augstākais rezultāts Velsas WRC, kur sportists izcīnīja 4.vietu WRC2 klasē).

Diemžēl pēc sezonas ''Hyundai'' rūpnīcas komanda paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar Hutunenu (pilotam vairs nav paredzēti ralliji Hyundai komandas sastāvā, bet, iespējams, Hutunenam būs iespēja turpināt testēt ''Hyundai'' rallija mašīnas). Šogad sportists startēja Zviedrijas WRC rallijā, pārstāvot privātu komandu. Divus ātrumposmus pirms rallija finiša Hutunens, tobrīd būdams ātrākais deviņos no 17 ātrumposmiem, piedzīvoja avāriju un izstājās.


Foto: Lukasz Mikulski

Neskatoties uz izstāšanos, somu sportists bija apmierināts ar savu ātrumu, ko pamanīja arī citas komandas. ''Telefons atkal ir sācis zvanīt,'' saka 25 gadus vecais Jari Hutunens. ''Runāju ar cilvēkiem un ar komandām, tai skaitā arī ar rūpnīcas komandām. No ''Hyundai'' varu paņemt daudz pozitīvas pieredzes, bet šobrīd gribu atkal braukt un sacensties. Zviedrijas rallijs parādīja daļu no mana potenciāla, bet zinu, ka varu būt labāks. Bija grūti braukt šajā rallijā, kad zinu, ka tas ir tikai mans vienīgais pagaidām plānotais starts. Biju priecīgs par tādiem rezultātiem, ņemot vērā to, kāds spiediens gulās uz maniem pleciem. Labi, ka to novērtēja un atzina arī citas komandas,'' tā Hutunens, kurš pagājušajā sezonā Polijas ERČ izcīnīja otro vietu (8,3 sekundes tika zaudētas Nikolajam Grjazinam), bet ''Rally Estonia'' somu sportists izcīnīja augsto piekto vietu, piekāpjoties trīs WRC mašīnām un 2018.gada Somijas čempionam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png