profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jocius atgriežas WRC; startiem Baltijā būvē 'Ford Fiesta Proto' (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 04.03.2019 - 22:44 Jocius atgriežas WRC; startiem Baltijā būvē 'Ford Fiesta Proto' (FOTO)
Foto: No sportista privātā arhīva

Šajās brīvdienās startēs Meksikas WRC rallijs, kas pulcēs vien 24 ekipāžas. RC4 jeb klasē, kurā sportisti startē ar R2 automašīnām, uz starta izies arī lietuvietis Deividas Jocius, kuram šī ir atgriešanās WRC. Pagājušajā sezonā Jocius startēja četros WRC posmos, kur pēc Kanāriju salu rallija viņš vairs neturpināja braukt rallijā.


Foto: Jakub Pojmicz

Nu braucējs ir atgriezies WRC, un pirmais starts jau paredzēts Meksikā, kur sportists turpinās pilotēt ''Ford Fiesta R2''. ''Pagājušajā gadā mūsu plānos bija pieci WRC posmi. Nobraucām četrus rallijus, taču Somijas WRC nestartējām, jo mūsu komanda pazuda un neatbildēja mums,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Deividas Jocius.


Foto: No sportista privātā arhīva

Uz jautājumu, kāpēc pilots izvēlas tik ekskluzīvu un dārgu ralliju kā Meksika, Jocius atzina, ka ''Meksikas rallijs mums ir ļoti svarīgs. Pagājušajā gadā nolauzām mašīnas priekšējo riteni. Pirms noslēdzošā regrupinga ieradāmies, zaudējot vairāk nekā 30 minūtes, un tiesneši pēc rallija anulēja mūsu rezultātu. Līdz ar to šogad galvenais uzdevums ir finišēt. Protams, rallijs ir ļoti sarežģīts, jo notiek krietni virs jūras līmeņa, kā arī ir lieli putekļi un vietām ceļš atgādina bezceļu. Taču nu jau mēs zinām, kā braukt drošāk,'' turpina Jocius, kurš piebilda, ka viņš startē ar kādas vietējās komandas (tā nāk no Zviedrijas, bet jau 20 gadus dzīvo Meksikā) automašīnu.


Foto: No sportista privātā arhīva

Jautāts par sezonas plāniem, Jocius piebilda, ka ''Šobrīd būvējam ''Ford Fiesta Proto'', ar kuru plānojam startēt Lietuvas rallija čempionātā un varbūt pāris rallijus arī Latvijā. Par startēšanu WRC ziņosim vēlāk.''


Foto: No sportista privātā arhīva

Jāatzīmē, ka Jocius jauno ''Ford Fiesta Proto'' būvē uz jaunās ''Ford Fiesta'' bāzes, kas nedaudz vizuāli atgādina WRC jauno modeli. Šim auto tiks izmantots Evo IX dzinējs.


Foto: Lukasz Miklasiński

Jāpiebilst, ka ar līdzīgu auto pagājušajā gadā Lietuvā sezonas nogalē startēja Nerijus Malaševičius.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png